1, 2
Więc jestem początkujący w tych klockach. Zacznę z góry..
Zacząłem rajcować się "świadomym śnieniem" naoglądałem się i wgl... ale przy 3 próbie powtarzania sobie "jestem świadomy, chcę mieć świadomy sen" zawsze przed spaniem, miałem dziwną "fazę"
Trwało to około 30 minut.. było w domu głośno, ale ja się odprężyłem i próbowałem się zrelaksować... powtarzając sobie osobiście... gdy czułem że prawie śnie.... to zaczęło mi wszystko wirować(wystraszyłem się) i szybko wstałem z łóżka jak ZOMBI! xD
Czym to może być spowodowane.. Z góry dzięki
Zacząłem rajcować się "świadomym śnieniem" naoglądałem się i wgl... ale przy 3 próbie powtarzania sobie "jestem świadomy, chcę mieć świadomy sen" zawsze przed spaniem, miałem dziwną "fazę"
Trwało to około 30 minut.. było w domu głośno, ale ja się odprężyłem i próbowałem się zrelaksować... powtarzając sobie osobiście... gdy czułem że prawie śnie.... to zaczęło mi wszystko wirować(wystraszyłem się) i szybko wstałem z łóżka jak ZOMBI! xD
Czym to może być spowodowane.. Z góry dzięki

-
fr0d094 Nowy!
- Imię: Damian
- Droga życia: 33
- Typ: Nie wiem
- Zodiak: Rak
zaczynałeś popadać w paraliż senny. jeśli chcesz wchodzić w sen z ciągłą świadomością musisz się do tego przyzwyczaić , moze to być na początku nie przyjemne , dla mnie też było , teraz uwielbiam ten stan
po zatym myślę
ze masz predyspozycje do metody wild jeśli doznałeś tego przy tak nieodpowiednich warunkach

ze masz predyspozycje do metody wild jeśli doznałeś tego przy tak nieodpowiednich warunkach

-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
- Zodiak: waga
Najtrudniej jest przełamać lęk, jeśli go ogarniesz i dalej będziesz umiał się wprowadzać w te stany to gratulacje. 

Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
- Typ: 4w5
- Zodiak: Ryby
właśnie mam ten lęk, ale myślę że wstane rano (jak się zrobi jasno) i wtedy spróbuję. Nie wiem dlaczego, ale nie boję się tak w dzień czy jak jest jasno... bo w dzień mumy nie chodzą!
I takie pytanie... Jak już przejdę ten paraliż to ciągle przed snem go będę miał??? czy tylko czasami? (przed świadomym snem)
I takie pytanie... Jak już przejdę ten paraliż to ciągle przed snem go będę miał??? czy tylko czasami? (przed świadomym snem)
-
fr0d094 Nowy!
tak będzie zawsze gdy wchodzisz z ciągłą świadomością , jeśli tak Cię to przeraża popróbuj innych technik , eksperymentuj z nimi , poczytaj sobie np o . MILD
jak Ci się uda niezostawiaj nas , pochwal się 

-
tryptOfan
Jakie mumy ? xD
Nie będziesz go miał ciągle przed snem, chyba że dojdziesz do perfekcji we wprawianiu się swiadomie w trans.
To zalezy od wielu rzeczy. Często się poprostu zasypia, przynajmniej u mnie tak to wygląda.
Najlepiej zapamietaj i zapisz sobie tą technikę dzięki której Ci się udaję by potem móc do niej wracać i kombinować z innymi.
A co do lęku, to faktycznie cięzko go opanować, tymbardziej jak pojawiają się w nocy hipnagogi w transie,
rano za to oobe nie wychodzi bo jest za jasno.
Nie będziesz go miał ciągle przed snem, chyba że dojdziesz do perfekcji we wprawianiu się swiadomie w trans.
To zalezy od wielu rzeczy. Często się poprostu zasypia, przynajmniej u mnie tak to wygląda.
Najlepiej zapamietaj i zapisz sobie tą technikę dzięki której Ci się udaję by potem móc do niej wracać i kombinować z innymi.
A co do lęku, to faktycznie cięzko go opanować, tymbardziej jak pojawiają się w nocy hipnagogi w transie,
rano za to oobe nie wychodzi bo jest za jasno.

Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
to jaką technikę mi polecacie? mild? bo wild to chyba odpada... po prostu stchórzyłem!
-
fr0d094 Nowy!
troche szkoda żebyś rezygnował z wild bo chyba masz predyspozycje właśnie do tej techniki , nie bój się stracić kontaktu z ciałem bo w świadomym śnie też go nie będziesz odczuwać . przełam się
dasz radę

-
tryptOfan
no tak, tyle że jak ma mi jakaś zjawa w pokoju się pojawiać mam się nie bać? xD no nie wiem, spróbjuję w dzień, albo rano... jak tak nie będzie źle to może....
-
fr0d094 Nowy!
W dzien jest trudniej, ale nawet w dzien mozna kogoś spotkać, ja dojrzałem wielkiego ślimaka w astralu i bardzo mnie to przeraziło, także w nocy nie zabieram się za oobe wcale. Nie mogę tego strachu przetrawić. 

Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
Czy bać się czegoś w świadomym śnie ? nie! xD jak się pojawi zjawa to rozwal ją z m4 bądz odleć w inne miejsce , to tylko sen
ty tu żądzisz , albo daj się zjeść ,też ciekawe uczucie ; D
ty tu żądzisz , albo daj się zjeść ,też ciekawe uczucie ; D
-
tryptOfan
spróbuje w dzień WILD i zobacze czy było aż tak źle! i właśnie przez takich co się boją, ja też to mam!
-
fr0d094 Nowy!
Aaa.. my mówimy o swiadomym snie, no to fakt, nie ma się czego bać.
Spróbuj sie zaprogramowac w nocy przed zaśnięciem, wstukaj sobie do głowy ze podczas snu odzyskasz swiadomosc,
rób to w czasie głębokiego relaksu, w tzw stanie alfa, wtedy podswiadomosc szybciej łapie.
Spróbuj sie zaprogramowac w nocy przed zaśnięciem, wstukaj sobie do głowy ze podczas snu odzyskasz swiadomosc,
rób to w czasie głębokiego relaksu, w tzw stanie alfa, wtedy podswiadomosc szybciej łapie.
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
a joe myślał cały czas ze o OOBE fanatyk xD
-
tryptOfan