Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Czy to LD?

Post 18 paź 2011, 15:03

Od pewnego czasu interesuje się świadomym śnieniem, ale chyba dopiero dzisiaj to mialam. Pisałam sennik, ale przestałam jakieś 5 miesięcy temu.
Wiec dzisiaj po szkole (liceum) położyłam się do łóżka, ze słuchawkami w uszach, chciałam po prostu odespać. W końcu zasnęłam, coś tam mi się śniło, mniejsza z tym, i jakoś później zdałam sobie sprawę, że to sen... Dziwny był fakt, że jak już odzyskałam świadomość, to zaczęłam jakby 'wychodzić z ciała'. Podnosiłam się łóżka, ale byłam tak jakby do niego przyklejona... Raziło mnie światło, słyszałam dźwięki, ale wokół wcale nie było ludzi. Spotkaliście się z czymś takim? Jestem bardzo ciekawa, ponieważ zależało mi żeby uzyskać LD, ale nigdy nie uzyskiwałam pewnej świadomości.
The only person standing in your way is you
Avatar użytkownikafuckthepainaway

Imię: Kasia
Droga życia: 8
Typ: 4w5 Włóczęga
Zodiak: Wodnik

Re: Czy to LD?

Post 18 paź 2011, 19:58

Witaj Kasiu,
Jak tylko uzyskałaś świadomość we śnie, to mniej czy bardziej był świadomy, choćby przez chwilę :wink:

Dalsza część twojego doświadczenia świadczy, że potem mogłaś powoli przechodzić z LD w Oobe, czyli następnie doszło do uniesienia ponad ciało O:) , ponieważ jak zaznaczyłaś, nie zdążyłaś wyjść poza ciało fizyczne, tak więc Oobe nie nastąpiło całkowicie. A jak się nie mogłaś podnieść, to może świadczyć o tym, że ogarnął cię paraliż senny, czyli stan zwiastujący wyjście poza ciało, które mogło za chwilę nastąpić :D
Michał1987 Mężczyzna
Żyjąc w Świetle

Imię: Michał
Droga życia: 11
Zodiak: byk

Post 18 paź 2011, 20:49

przepraszam ze sie wtrynie poza temat ale chcialam powitac pokrewna duszyczke :D
Eruanis

Post 18 paź 2011, 22:10

Witam ;d

Post 19 paź 2011, 12:52

Witaj i mam pytanko?czy ten stan co opisujesz wydarzył się po raz pierwszy?ciekawe doświadczenie,jeśli po raz pierwszy to jak potrenujesz to pewnie dojdziesz do takiej perfekcji że trzymanie łóżka będzie zbędne.I wygląda na to że masz jakieś wrodzone zdolności:-)
Avatar użytkownikaAmasunda Kobieta
猿も木から落ちる

Imię: Izabela
Typ: Rozjemca
Zodiak: Byk,świnia

Post 19 paź 2011, 13:54

Witam
Tak, po raz pierwszy. Z tym, że wydaje mi się, że to nie było Oobe, bo kiedy 'wychodziłam z ciała', to nie byłam w swoim pokoju, tylko ciągle w śnie i to był zupełnie innym dom. Działo się trochę więcej, niż napisałam w poście

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”