Witam Wszystkich forumowiczow )).
Na wstepie pragne powiedziec ze jestem dosc zaawansowanym zawodnikiem jesli chodzi o LD
,jednakze jest cos czego nie rozumiem ? Nauczylem sie czegos nowego wykonywac w świadomym śnie i chcialbym aby moze ktos z was powiedzial mi co to moze byc ? czy ma to jakas nazwe ? swoj wymiar ? stan ?
Jakis czas temu przypadkowo w świadomym śnie bedac na ulicy kolo swojego domu wywarlem na swoje cialo taki nacisk jakbym energia jakas w nia cisnal bardzo sie na sobie na swoim ciele skupilem i co sie stalo ?? Ta energie jakby ktora naladowalem cale cialo uniosla mnie sama, samoitnie do gory !! i zaczalem leciec w powietrzu raczej blisko nad ziemia ... ale to sie roznilo od stanu kiedy w LD lecialem zwyczajnie roznilo sie to tym ze czulem wspanialy chlodny przecudny wiatr !!! i nagle lecac jakies 30 sekund ..... znalazlem sie momentalnie w przecudnym bajkowym miejscu !! najpierw otoczyly mnie jakby takie wielgachne brazowe skaly ktore musiaem ominac lecac ! a kiedy je ominalem znalazlem sie w krainie gdzie widzialem z gory lecac piekne konie biegnace po sozczystej zielonej trawie oraz przecudne rzeki woda slonce to bylo jak w bajce Zakonczylo sie to tym ze sie poplakalem bo nie potrafilem zniesc tego piekna i sie obudzilem!.
I teraz pytanie co to moze byc ? jak to nazwac ? jakis wymiar ?
Pragne powiedziec ze po tym zdarzeniu kiedy mam LD zawsze wywieram nacisk na swoje cialo ta energie i mnie przenosi w bajkowe krainy !!! ostatnio widzialem przepiekne drzewa ponownie rzeka slonce cudne zolte slonce oraz ten wiatr kiedy lecialem czulem go ! .
JESLI KTOS WIE CO TO MOZE BYC BARDZO PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ
POZDRAWIAM
JAśMIN )).
Na wstepie pragne powiedziec ze jestem dosc zaawansowanym zawodnikiem jesli chodzi o LD
,jednakze jest cos czego nie rozumiem ? Nauczylem sie czegos nowego wykonywac w świadomym śnie i chcialbym aby moze ktos z was powiedzial mi co to moze byc ? czy ma to jakas nazwe ? swoj wymiar ? stan ?
Jakis czas temu przypadkowo w świadomym śnie bedac na ulicy kolo swojego domu wywarlem na swoje cialo taki nacisk jakbym energia jakas w nia cisnal bardzo sie na sobie na swoim ciele skupilem i co sie stalo ?? Ta energie jakby ktora naladowalem cale cialo uniosla mnie sama, samoitnie do gory !! i zaczalem leciec w powietrzu raczej blisko nad ziemia ... ale to sie roznilo od stanu kiedy w LD lecialem zwyczajnie roznilo sie to tym ze czulem wspanialy chlodny przecudny wiatr !!! i nagle lecac jakies 30 sekund ..... znalazlem sie momentalnie w przecudnym bajkowym miejscu !! najpierw otoczyly mnie jakby takie wielgachne brazowe skaly ktore musiaem ominac lecac ! a kiedy je ominalem znalazlem sie w krainie gdzie widzialem z gory lecac piekne konie biegnace po sozczystej zielonej trawie oraz przecudne rzeki woda slonce to bylo jak w bajce Zakonczylo sie to tym ze sie poplakalem bo nie potrafilem zniesc tego piekna i sie obudzilem!.
I teraz pytanie co to moze byc ? jak to nazwac ? jakis wymiar ?
Pragne powiedziec ze po tym zdarzeniu kiedy mam LD zawsze wywieram nacisk na swoje cialo ta energie i mnie przenosi w bajkowe krainy !!! ostatnio widzialem przepiekne drzewa ponownie rzeka slonce cudne zolte slonce oraz ten wiatr kiedy lecialem czulem go ! .
JESLI KTOS WIE CO TO MOZE BYC BARDZO PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ
POZDRAWIAM
JAśMIN )).
-
Jaśmin
- Imię: Piotr
Sadze ze poprostu otwarles oczy podczas LD (to w przenosni). Dokladniej - wedlug mnie przeszedles z LD do projekcji stralnej, gdzie przerzucilo Cie w jakis plan astralny, czyli w ta piekna kraine. Pewnie nawet odczucia byle lepsze niz te w LD. W sumie tak by mozna porownac jak zwykly sen w porownaniu do LD, a Twoj LD w porownaniu do pobytu w tej krainie 

Chcesz zmianiać świat, zacznij od Siebie . . .
-
Ciemek21
- Imię: Przemek
- Droga życia: 7
- Typ: 7w6
- Zodiak: Byk
Ciemek21, to nie byla zadna projekcja Astralna tylko estetyczna ekstaza, czyli 'ekstaza piekna' - wiecej o tym mozecie przeczytac w ksiazce K.K. 'Slonce i cien - moj eksperyment ze swiadomym snieniem'. Kenneth uznaje cos takiego za 'swiatlo w czystej postaci' i uwaza ze jest to najwiekszy 'dar' w swiadomym snie. On sam przezyl ekstaze religijna
... proponuje przeczytac jego ksiazke.
BTW: istnieja 3 rodzaje ekstazy wg. Kennetha K. - ekstaza piekna - religijna i seksualna
, mam nadzieje ze sam doswiadcze w najblizszym czasie ekstaze piekna 

BTW: istnieja 3 rodzaje ekstazy wg. Kennetha K. - ekstaza piekna - religijna i seksualna

-
pepex
Zip - Posty: 393
- Typ: 7w8
- Zodiak: Rak
pepex, cuż Ciemek21 może mieć rację a może nie mieć. Mogłeś w końcu zobaczyć to i w LD i w projekcji co to było to nie wiem ale sam miałem kilka ciekawych i podobnnych choć nie takich samych przeżyć. Właściwie to bardzo trudno powiedzieć co to.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters
http://inm.webd.pl/img/userbary/userbar.jpg
And nothing else matters
-
Seginus
- Droga życia: 33
Seginus napisał(a):Właściwie to bardzo trudno powiedzieć co to.
Napisalem juz w poprzednim poście ze proponuje przeczytac ksiazke Kennetha

'Cokolwiek pomiedzy ludzmi konczy sie, znaczy nigdy sie nie zaczelo, gdyby prawdziwie sie zaczelo - nie skonczylo by sie, skonczylo sie bo sie nie zaczelo... cokolwiek prawdziwie sie zaczyna, nigdy sie nie konczy'
-
pepex
Znajdę to przeczytam ale na razie jakość szczególnie nie będę tego szukał. Myślę że to raczej kwestia interpretacji i potrzeby. Może komuś podświadomość chce pokazać że miłość istnieje, dowartościować, a być może to po prostu "spięcie w obwodach". Zapewne przyczyn i źródeł takich doświadczeń jest tyle ile ludzi na ziemi.
Może ma ktoś pomysły co do celów takich snów? Znaczy po co one są?
Może ma ktoś pomysły co do celów takich snów? Znaczy po co one są?
Trust I seek and I find in you
And nothing else matters
And nothing else matters
-
Seginus
- Droga życia: 33
Seginus napisał(a):Może ma ktoś pomysły co do celów takich snów? Znaczy po co one są?
Kazdy czlowiek dazy do szczescia, do spelnienia itd. mysle ze taka ekstaza piekna jest najwiekszym szczesciem w jasnej postaci

A po co to jest? hmm... moze sposob odreagowania? Moze ma to na celu przeniesc szczescie ze snu do codziennosci? K.K. opisywal ze uczucie szczescia towarzyszy po takim snie przez cay dzien albo nawet dluzej Jaśmin, jak jest z tym u Ciebie?
'Cokolwiek pomiedzy ludzmi konczy sie, znaczy nigdy sie nie zaczelo, gdyby prawdziwie sie zaczelo - nie skonczylo by sie, skonczylo sie bo sie nie zaczelo... cokolwiek prawdziwie sie zaczyna, nigdy sie nie konczy'
-
pepex
pepex napisał(a):wiecej o tym mozecie przeczytac w ksiazce K.K. 'Slonce i cien - moj eksperyment ze swiadomym snieniem'. Kenneth uznaje cos takiego za 'swiatlo w czystej postaci' i uwaza ze jest to najwiekszy 'dar' w swiadomym snie. On sam przezyl ekstaze religijna Smile ... proponuje przeczytac jego ksiazke.
pepex napisał(a):Napisalem juz w poprzednim poście ze proponuje przeczytac ksiazke Kennetha Smile to ustabilizuje wasz poglad na ten temat.
Widze że jesteś poprostu zakochany w K.K. ale sądze że to jest tylko jego interpretacja tego zjawiska. Sądze że celnie napisał Seginus
Seginus napisał(a):Myślę że to raczej kwestia interpretacji i potrzeby ...
Każdy to zinterpretuje po swojemu a w sumie i tak bedzie to znaczyć to samo - ale inaczej. Interpretacji może być tyle ile jest ludzi na świecie

Chcesz zmianiać świat, zacznij od Siebie . . .
-
Ciemek21
- Imię: Przemek
- Typ: 7w6
- Zodiak: Byk
Ciemek21 napisał(a):Widze ze jestes poprostu zakochany w K.K.
hehe nie

-
pepex

Dla przyjaciół nawet ciemność nocy i milczenie są rozmową 

-
diawlo Om Mani Padme Hum
- Imię: Jacek
- Droga życia: 1
- Zodiak: skorpion