MIja wszystko jak film przed oczyma. Przeplatają się dni. Czas upływa swoim niezrozumiałym rytmem. Puls dni jak bijące serce. Znikamy. Każdego dnia upływamy niczym piasek z klepsydry. Czuję powiew mijających godzin, dni, miesięcy, lat... Słucham opowieści 70 latków jak to jeszcze "wczoraj" byli młodzi. Czas jakby, bardziej nas otacza. Wplecieni w niego jak włosy warkocza. I niczego nie jesteśmy w stanie zatrzymać. Miłości, zdrowia, nawet siebie. I nie przekonuje mnie karma. Mijamy. Błysk świadomości w czerni wszechświata. Piękne. Niepojęte.
http://www.youtube.com/watch?v=8oSCvIi2 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8oSCvIi2 ... re=related
-
8tomek8
- Imię: Tomek
- Droga życia: 7
- Typ: 4w5
- Zodiak: Smok\Baran
przemija to co przemijajace...to co trwale, co jest niezmiennym, nieporuszonym istnieniem- trwa obserwujac zmieniace sie obrazy...nie jestes taki sam jak przed chwila jeszcze...ale jestes tym samym ktory widzi te zmiany...i to jest piekne, to jest porywajace...pewnosc istnienia, pewnosc ze jestes tym ktory jest...
- Ania ayalen
Nie wiem czy to jest nieprzemijające. Te błyski pojawiają się. W sumie to zawsze obserwuję z tego samego miejsca. Fakt - nic się tam nie zmienia. Widok tak - ale w środku - to samo. Jednak kiedy przychodzi dzień i wraca świadomość to tamto miejsce zanika. Być może kiedy umrę już nie wróci. I zniknę jakby mnie nie było.
-
8tomek8
- Imię: Tomek
- Droga życia: 7
- Typ: 4w5
- Zodiak: Smok\Baran
Kto zatem obserwuje kogo/co?
Tomek, a czy znikasz gdy zamykasz oczy?
Tomek, a czy znikasz gdy zamykasz oczy?
- Ania ayalen
Czas leci i wszystko przemija - ale to naturalne. Należy jak najwięcej czerpać z życia, jak najwięcej przeżyć i pozostawić coś po sobie...
- sidnej
sidnej napisał(a):Czas leci i wszystko przemija - ale to naturalne. Należy jak najwięcej czerpać z życia, jak najwięcej przeżyć i pozostawić coś po sobie...
Amen. : )
-
Sinbard
Blackbird - Imię: Mariusz
- Zodiak: Wodny Smok