Temat może trochę myląco nazwany:) bo nie chodzi mi tutaj o jakiegoś rodzaju interpretację snów, ale o zwyczajną czynność czytania podczas eldeków.
Niektórzy utrzymują wersję, że to niemożliwe, że tekst ciągle się zmienia nie dając się w pełni przyswoić.
Niektórzy nawet wykorzystują książki, czy też inne przedmioty zawierające tekst, do ustalenia rzeczywistości. Jeżeli nie mają pewności czy to jeszcze sen czy już rzeczywistość wyciągają z za pazuchy książkę i zaczynają czytać. Jeżeli mogą to zrobić to jest ok:p i znów mogą iść spać:p
Jednak niektórzy powiadają, że potrafią czytać w snach. Że nie jest to żaden wyczyn i trudność. Po prostu biorą gazetę i czytają. Najczęściej wyniki jutrzejszego lotka.
I teraz pytanie- kto ma rację? A może obydwie grupy?
ja z własnego doświadczenia wiem, że w ldkach nie da się czytać. Jednak są to tylko moje ldki.
Wchodzę do snu otwieram książkę, a tam sieczka, totalną masakra. Co przeczytam kawałek to się zmienia i nie ma żadnego sensu:p
Niektórzy utrzymują wersję, że to niemożliwe, że tekst ciągle się zmienia nie dając się w pełni przyswoić.
Niektórzy nawet wykorzystują książki, czy też inne przedmioty zawierające tekst, do ustalenia rzeczywistości. Jeżeli nie mają pewności czy to jeszcze sen czy już rzeczywistość wyciągają z za pazuchy książkę i zaczynają czytać. Jeżeli mogą to zrobić to jest ok:p i znów mogą iść spać:p
Jednak niektórzy powiadają, że potrafią czytać w snach. Że nie jest to żaden wyczyn i trudność. Po prostu biorą gazetę i czytają. Najczęściej wyniki jutrzejszego lotka.
I teraz pytanie- kto ma rację? A może obydwie grupy?
ja z własnego doświadczenia wiem, że w ldkach nie da się czytać. Jednak są to tylko moje ldki.
Wchodzę do snu otwieram książkę, a tam sieczka, totalną masakra. Co przeczytam kawałek to się zmienia i nie ma żadnego sensu:p
-
Crowley
- Imię: Milosz
- Droga życia: 8
- Zodiak: byk
Niekoniecznie miałem standardowe LD, ale bywało, że "siedziałem" przez cała noc
nad jakimś zagadnieniem w ogóle nie łapiąc sensu tej nauki po przebudzeniu.
Zostawała tylko mglista świadomość tej pracy, która została wykonana na innym poziomie świadomości.
Ale nawet przy tej mglistej świadomości pamiętanie numerów jutrzejszego totka wydaja się bez znaczenia.
nad jakimś zagadnieniem w ogóle nie łapiąc sensu tej nauki po przebudzeniu.
Zostawała tylko mglista świadomość tej pracy, która została wykonana na innym poziomie świadomości.
Ale nawet przy tej mglistej świadomości pamiętanie numerów jutrzejszego totka wydaja się bez znaczenia.
Mamy tylko Siebie.
-
nuntisunya81
u mnie to jest tak: jak widzę linijkę jakiegoś tekstu to jestem w stanie ja przeczytac i zapamietać , ale jak odwrócę wzrok to znika , ale jaki sens ma czytanie tych bezsensownych tekstów w ld? ostatnio jak czytałem to było coś takiego jak pamiętam : ostatni raz gdy pierwszy a iść widzę 

-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
- Zodiak: waga
Mi kilkakrotnie zdarzało się czytać we śnie teksty, czasem teksty z którymi zetknęłam się następnego dnia (np. miewałam kilka razy tak, że spodziewałam się wiadomości i rano mając płytki sen przypominało mi sie to i we śnie włączam komputer i czytałam - dwa razy zdarzyło się, że przeczytana we śnie wiadomość w rzeczywistości miała taki sam sens (słowa nieco inne))).
Miałam też kilka razy tak jak nuntisunya81, albo tak że czytałam jakiś piękny wiersz we śnie a później za nic nie mogłam sobie przypomnieć całości tylko ogólny sens i piękno :).
Także myśle, że jak najbardziej można czytać we śnie, ale nie sądzę aby można było przewidzieć liczby w totka (nie dlatego, że w ogóle nie można), ale dlatego bo jest to najczęściej nie harmonijne z rozwojem jednostki i jest jedynie pobudką ego.
Miałam też kilka razy tak jak nuntisunya81, albo tak że czytałam jakiś piękny wiersz we śnie a później za nic nie mogłam sobie przypomnieć całości tylko ogólny sens i piękno :).
Także myśle, że jak najbardziej można czytać we śnie, ale nie sądzę aby można było przewidzieć liczby w totka (nie dlatego, że w ogóle nie można), ale dlatego bo jest to najczęściej nie harmonijne z rozwojem jednostki i jest jedynie pobudką ego.
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
to zależy w której półkuli mózgu sen jest odczytywany, (na ile jest synchronizacja miedzy nimi).
-
sosnowiczanin
patrzy w horyzont wydarzeń - Imię: Bartosz
- Zodiak: Ognisty Tygrys
nie prawda, fizyka za bardzo nie ma z tym nic wspólnego 

-
miska1
Powinienem napisać " take throught it, like it is'.
Przejdź przez to takim jakie jest.
Wszystkie lęki odpadają.
Przejdź przez to takim jakie jest.
Wszystkie lęki odpadają.
- phillip
Czasem faktycznie jeśli chcę coś przeczytać we śnie to litery się rozmazują ale udało mi się kilka razy odczytać daty a podczas oobe pokazano mi ''wykres ziemi'' ciężko było się skupić bo było tam wiele cyfr i tabelek ale dałam rede (-;
-
energia_milosci
...wszystko jest w Tobie... - Imię: Aleksandra
- Droga życia: 11
- Typ: 4 w 7
- Zodiak: Byk