Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Witajcie,

Jak w temacie miałem pierwszy naprawdę świadomy sen i w związku z tym chciałbym opowiedzieć o tym następnie zapytać o parę rzeczy a także poradzić się jak nauczyć się częściej doświadczać tego stanu :)

LD zacząłem interesować się jakiś rok temu, na początku trochę o tym czytałem, poznawałem różne techniki, następnie nawet próbowałem podążać zgodnie z poradnikiem jaki znalazłem w necie. Jednak nie byłem za bardzo wytrwały w swoich postanowieniach. Po jakimś czasie wracałem do zamiaru nauczenia się śnić świadomie ale nigdy nie byłem wytrwały.

Dziś jednak zdarzyło się coś co znów nakręciło mnie na LD :D Miałem Świadomy sen. To może opowiem ;)

Wspomnę
jeszcze, że w ten stan wszedłem nad ranem, obudziłem się ok 8 po niespecjalnie dobrze przespanej nocy ( była burza i strasznie MIOTAŁO piorunami - jak szatan :D ), miałem jakieś tam sny które nawet pamiętam ale były normalne - nieświadome. No i po przebudzeniu zasnąłem ponownie i pyk! Sen. Jestem w jakimś pomieszczeniu i postanowiłem stwierdzić czy sen jest świadomy! przyłożyłem rękę do ściany i pomyślałem że łatwo przeniknę palcami przez nią i udało się, teraz byłem już pewny że śnię świadomie! Od razu zapragnąłem spotkać dziewczynę i pyk była dziewczyna, po namiętnych pocałunkach spacerowałem z nią, ona musiała iść na chwile do akademika ? chyba no a ja pomyślałem że mi się znudziła i poszedłem dalej. Spotkałem kumpli i powiedziałem im że to sen i że możemy robić wszystko. Poszliśmy po wódkę. W sklepie wywaliłem cały blat i powiedziałem sorry ale nie możecie mi nić zrobić, dawać wódę ! I dali :D Następnie udaliśmy się do burdelu, jakoś mi się tak zachciało ;p (n zaznaczam że to tylko marzenia senne ;) ) No i wiadomo zamówiłem panienkę, ale mówię no przecież nie będę płacił no pojawiła się dziewczyna darmowa :) potańczyłem pomacałem, nagle zauważyłem że jacyś goście chcą mi wsypać coś do drinka, no i wziąłem kumpli mieliśmy sie bić ale ja mówię NIE! no i ustąpili nam i nara :) No a potem wyszliśmy i wracamy do mieszkania, każda laska jaką zaczepiłem chciał za mną iść :) Nagle stwierdziłem że nie chce mi się już śnić no i pyk i się obudziłem.

No i tak chciałem zaznaczyć że w tym śnie parę razy czułem iż tracę kontrolę nad snem, więc musiałem się bardzo skupić żeby dalej trwać w LD. - Udawało się .
Dziwę się że nie zechciałem latać albo coś w tym stylu, zrobić coś naprawdę szalonego - nie pomyślałem o tym... szkoda ;p

Po tych doświadczeniach oczywiście mam nadzieje na kolejne LD jak najszybciej ;) Pomóżcie, doradźcie co robić by iść że tak powiem za ciosem i śnić świadomie !!

Jak oceniacie mój pierwszy sen ? Mam teraz takie wrażenie że powinno być teraz łatwiej doświadczać LD. Oby jak najszybciej i jak najczęściej!!

Piszcie udzielajcie się, czekam na Was :D

Pozdrawiam
crayan4 Mężczyzna

Zero oddzewu ?? Ludzie napiszcie coś proszę :)
crayan4 Mężczyzna

Gratz , Wiesz no jakby tu każdy pod wpływem euforii swojego pierwszego ldka pisał nowe tematy , to byłby tu niezły burdel :D
jak masz isc za ciosem?? poprostu techniki na internecie są już opisanie, próbujesz i wszystko wiesz . :)
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”