Elo . Mam problem z ld z techniką mild i testem rt . Nie wiem o co biega z rt z nosem tzn ze kiedy np . usłyszę swoje imię , włączę tv i otworze książkę to mam zatykać nos i spróbować oddychać bo we śnie można oddychac podobno przez zatkany nos ...? Ale nie rozumiem jak to ma pomóc w ld? Napisze też jak zrozumiałem technikę mild : 1. Mam nastawić budzik tak żebym się obudził 5h później . 2. Mam wstać , rozbudzić się na końcu wypić herbatę z melisą która pomaga podobno w uzyskaniu ld. 3. Mam się położyć i w myślach powiedzieć : następnym razem gdy będę śnił , chcę pamiętać że śnie. Aż w końcu zasnę i będę miał wtedy ld. Dobrze zrozumiałem te techniki? jeśli źle to co? Proszę o szybką odp. Z góry thx
a i jeśli chodzi o zapamiętywanie snów to zapamiętuje 2sny dziennie
.

-
tomu977
- Imię: Tomek
- Droga życia: 5
- Zodiak: Wodnik
Chodzi o to, że robiąc coś w ciągu dnia zaprogramujesz się na to i we śnie też to zrobisz i zorientujesz się, że to sen :).
Druga technika właśnie na tym polega, ew. mogą być też 4h :)
Druga technika właśnie na tym polega, ew. mogą być też 4h :)
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Acha , dzięki bardzo pomogłaś/eś bo nie nie byłem pewny czy dobrze wykonuje technike mild dlatego jeszcze jej nie zaczołem wykonywać ;]] ale teraz zacznę a z tym testem rt tez dobrze zrozumiałem z tą techniką z nosem czy coś źle? bo nie jestem pewny czy zacząć wykonywać testy rt ponieważ nie wiem czy dobrze to zrozumiałem
. a i przy okazji spytam da rade osiągnąć ld jeśli pamiętam 2sny dziennie i techniką mild bez testów rt? czy testy obowiązkowe? jeśli tak to ile dni bd musiał wykonywać je żeby mieć już ten nawyk ?

-
tomu977
- Imię: Tomek
- Droga życia: 5
tomu977 napisał(a):ile dni bd musiał wykonywać je żeby mieć już ten nawyk ?
Nie jestem jakiś obyty w tych sprawach, ale wg. mnie to zależy od człowieka.
To tak jak byś się zapytał ile będziesz się uczył inwokacji z Pana Tadeusza.
Jednemu jest potrzebny tydzień drugiemu miesiąc.
-
rafal1995
- Imię: Rafał
- Droga życia: 4
- Zodiak: Byk
Po co w ogóle chcesz stosować jakieś techniki jeśli są dla Ciebie niezrozumiałe? Lepiej poświęcić swój cenny czas na coś innego np. oglądanie meczy piłki nożnej? Jeśli będziesz blisko prawdy nie będziesz musiał zadawać zbędnych pytań.
-
Katie554 Coś naturalnego
- Imię: Wiesława
- Droga życia: 33