Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Hej :) LD zajmuje się już długo.Ćwiczę też OOBE i świadome sny przychodzą naturalnie , ale kiedy uzyskuję świadomość , i coś chcę zrobić to się nie dzieje....Jak uzyskać pełne LD? Nie wiem czemu , ale nawet jak leżę dwie godziny w bezruchu to hipnagogi mam tylko jak otworzę oczy :-k Jak uzyskać całkowite LD ( chciała bym z ld przechodzić w oobe , więc musze ld mieć opanowane dość dobrze )
Avatar użytkownikaAvataraaa Kobieta

Imię: Ala
Droga życia: 7
Typ: 7w6
Zodiak: Lew/Panna
Moja propozycja: wyostrzanie i krystalizacja świadomości w ciągu dnia, na co dzień oraz dyscyplina umysłu :)

Sama średnio dyscyplinuję, bo jestem leniuszkiem. To też świadome sny mam od wielkiego dzwonu, podobnie jak OOBE :)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza
Jak zwiększyć świadomość podczas LD:
http://swiadome-sny-ld.blogspot.com/201 ... as-ld.html
To jak bardzo możemy manipulować otoczeniem w naszym śnie jest zależne od poziomu naszej świadomości...
wodzu91 Mężczyzna

Hej Avataraaa! A może masz czarne myśli i chcesz wykorzystać LD do złych celów i wewnętrznie masz konflikt :) Samo to, że masz świadome sny, wykorzystaj do głębokiej medytacji i zastanowienia się nad tym, po co ci ta umiejętność. Przecież w LD możesz się zatrzymać, usiąść i chwilę pomedytować. Wykorzystaj ten czas, aby nauczyć się dłużej w nim pozostawać, żeby szybko świadomości nie tracić. Bo inaczej, to jak chcesz na siłę w LD rzeczywistość wokół zmieniać, to szybko przez ten wysiłek stracisz świadomość snu, albo się przebudzisz. W Oobe wejdziesz jak będziesz miała prawdziwą potrzebę, a nie od tak, aby tylko tego doświadczyć. Tak myślę i zgodzę się z luth, że to wymaga treningu, a człowiek jest z natury leniwy i żyje przez prawie całą dobę w tak zwanej świadomości, sprawiając wrażenie,że niby wie,że JEST tu i teraz.
Michał1987 Mężczyzna
Żyjąc w Świetle

Imię: Michał
Zodiak: byk
Dzięki , sprubóję.Ale chyba znalazłam już metodę na LD , które trwa długo i jest wyraźny.Po uświadomienu , po prostu mówię , a właściwię krzyczę jaki chcę mieć sen. I działa.Od ostatniego LD w ktorym jej użyłam jeden na 4-5 snów jest bardzo realistyczy , a jeden na 7-8 świadomy.W ogóle nie ćwiczę LD , po prostu nagle się uświadamiam i już. :D

Hej Avataraa!! A wiesz co jest najlepsze,że czasami ma się LD i ciężko zmieniać rzeczywistość wokół, bo już do snu się wnosi swoje zatwardziałe przekonania, że rzeczywistość trudno kreować, hehe :)
Michał1987 Mężczyzna
Żyjąc w Świetle

Tylko jak tak krzyczysz w LD, to nie zapomnij,że możesz wszystkich pobudzić w domu wokół i będą słyszeć, co po głowie ci chodzi :) Mój tata jak byłem młodszy to mówił, że pewnego dnia,wieczorem przebudziłem się,usiadłem i po niemiecku czysto zacząłem nawijać jak w transie, a nie byłem taki dobry z niemieckiego, żebym całe zdania produkował. No, to żebyś nie zaczęła lunatykować przez te krzyki, bo możesz złapać taką głębokość snu, hehe :) Pozdrawiam, Michał.
Michał1987 Mężczyzna
Żyjąc w Świetle

Na razie nie przytrafiło mi się krzyczeć poza snem.Bo kiedy śpię czuję swoje cialo tak jak podczas dnia.

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”