Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Pół-świadomy sen

Post 10 sie 2011, 17:16

Witam !
To mój pierwszy post . Ćwiczę LD od paru dni i miałem (chyba) LD 2 dwa razy . Za pierwszym razem śniło mi się ,że idę za jakąś dziewczyną po plaży i patrzę się na jej...yhm..tyłek : D no i w pewnym momencie uświadomiłem sobie ,że śnię i zrobiłem TR(zatykanie nosa) i poczułem dziwne ciepło . Cały obraz znikł a ja stałem w ciemnej pustce ,tylko że tak się ucieszyłem ,że mam LD ,że mnie wywaliło ze snu i się obudziłem . Drugi miałem wczoraj . Tak samo zrobiłem TR ,ciepło i znowu pustka . Tylko ,że tym razem opanowałem się i próbowałem skupić się na plaży (chciałem się na niej znaleźć) . Pomyślałem ,że jak zamknę oczy to się na niej pojawię ,lecz gdy je zamknąłem straciłem świadomość . Czy ktoś wie czemu tak się dzieje i czy ktoś zna jakieś "ćwiczenia" dzięki którym mógłbym w pełni korzystać ze świadomego snu ?
plateg9

Re: Pół-świadomy sen

Post 11 sie 2011, 17:36

''Za pierwszym razem śniło mi się ,że idę za jakąś dziewczyną po plaży i patrzę się na jej...yhm..tyłek : D no i w pewnym momencie uświadomiłem sobie'' to pewno potem była masakra z tym tyłeczkiem :shock:
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Post 11 sie 2011, 18:22

być świadomym w ciągu dnia :) chyba najskuteczniejsze i najtrudniejsze jednocześnie ćwiczenie
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 11 sie 2011, 20:20

ale świadomym ,czyli ..? Jeśli mi wiadomo człowiek caaały dzień , kiedy jest świadomy , działa na fazach Beta ,czyli falach najzwyklejszego stanu przytomności .
do tryptOfan - tak masakra : D
plateg9

Post 12 sie 2011, 10:25

być świadomym w ciągu dnia znaczy tyle , żebyś żył z podwyższoną uwagą na otaczający Cię świat , zobacz jak ją gubimy w codziennym życiu , szkoła dom praca i tracisz świadomość własnego istnienia a te wszystkie rzeczy to nie jesteś Ty . Ty to czysta świadomość bytu tu i teraz , moze wydaje Ci się to troche pokręcone ale ja tak to czuje . jeśli chcesz podwyższyć poziom swej świadomości wciągu dnia , wyznacz sobie codziennie rano trzy rzeczy które jak zobaczy zrobisz test rzeczywistosci np: jak zobaczysz psa , mamę i ...auto w kolorze zielonym . i musisz do tego sie przyłożyć do tego uważać na te symbole . nie ma lepszego ćwiczenia. jeśli się do tego przyłożysz to będziesz bardzo świadom wszystkiego w ciągu dnia ale uważaj . łatwo jest poprostu sobie o tym zapomnieć. tak jak w śnie zapominasz ze śnisz. mam nadzieje ze mnie zrozumiałeś :D pozdro.
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Post 12 sie 2011, 10:55

No ,zrozumiałem : D Dzięki
plateg9

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”