Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Czas wstawać

Post 21 lip 2011, 15:27

Dziś rano doświadczyłem dziwnego stanu. Spałem może śniłem snu nie pamiętam, czułem że się budzę widziałem cyfry, upływający czas jakby strzępki snu i równoczesna świadomość że właśnie zadzwoni budzik w pół śnie wyciągnąłem rękę by wyłączyć tel. odzyskałem świadomość na tyle aby spojrzeć na tel. w tej samej chwili gdy włączył się budzik w tel. Zdarzało mi się wiele razy budzić tuż przed dzwonkiem lub o godzinie o której chciałem, jednak to było coś innego widziałem i wiedziałem co do sekundy. Wyjaśnienie?

Imię: Fix
Droga życia: 9
Typ: 5-4
Zodiak: Waga

Re: Czas wstawać

Post 21 lip 2011, 15:49

Mój brak wyjaśnienia jest wyjaśnieniem. :)
Ja patrzę i podziwiam.Może się jeszcze okaże, że między snem a jawą nie ma żadnej różnicy.

Fix napisał(a):widziałem cyfry

jakie?
:D

Miałam ostatnio coś takiego, że obudziłam się i spojrzałam na zegarek - była ok. 11, więc ucieszyłam się, że się wyspałam i nikt mnie wcześniej nie obudził... Zamknęłam oczy...Otworzyłam dosłownie po "sekundzie"...spojrzałam na zegarek...było przed 8, ale wyspana dalej byłam jakbym spała do 11 :D
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

Post 21 lip 2011, 16:12

Cyfry - odmierzały dokładnie czas jaki został do uruchomienia budzika.

Imię: Fix
Droga życia: 9
Typ: 5-4
Zodiak: Waga

Post 21 lip 2011, 16:22

dostrajasz sie do rzeczywistosci moze ;)
Eruanis

Post 21 lip 2011, 20:01

Proponuję, uwaga, dobrze nastawiony zegar biologiczny.

Przejście będzie trudne, za to sen wspaniały...

Avatar użytkownikaBlant Mężczyzna
Raczkujący astralny wędrowycz

Imię: Bartosz
Droga życia: 4
Typ: 4w5 - Włóczęga
Zodiak: eu: Ryby Chiński: koza/owca

Post 21 lip 2011, 22:47

Moim zdaniem wyjaśnieniem jest dość zdyscyplinowana i dobra samoświadomość umysłu :) mi również się to zdarzało i zdarza czasem gdy przejawiam lepszy stan świadomości niż zazwyczaj :). Tylko pogratulować :)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 30 lip 2011, 02:41

Te cyfry są osobliwe, pewnie jak ktoś już napisał są przejawem jakieś świadomości, która się objawiła taką wizualizacją,
Ale nie jest dziwne, że budzimy się przed budzikiem, wiele osób to ma. Ja też np, jeśli powiem sobie, że chce obudzić się o jakiejś godzinie to zazwyczaj tak będzie, może z różnicą kilku minut. ;) Gdyby nie to, że nie można ryzykować, to pewnie obeszłabym się bez budzika. :P
Lore Kobieta

Droga życia: 11
Zodiak: baran/smok

Post 30 lip 2011, 04:04

sinsemilla napisał(a):
Fix napisał(a):widziałem cyfry

jakie?

6:66
Avatar użytkownikakoval21 Mężczyzna