Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Witam.
Paraliż senny mam od jakiegoś roku. Pierwszy raz paraliżu doświadczyłam kiedy przez pewien czas spałam na łózku mojej zmarłej babci ( nie wiedząc o tym) .
Później , kiedy przeprowadziłam się do mojego chłopaka , po pewnym czasie też miałam paraliż.
Dowiedziałam się , że w pokoju w którym spię umarła jego sąsiadka ( po jej śmierci złączono oba mieszkania)
Czy to nie jest przypadkiem tak , że osoby zmarłe chca zająć moje ciało ? Czy to jest w ogole możliwe?
Dodam że w religii voodoo demony ( larwy) zagnieżdżają się w pustym ciele uniemożliwiając powrót.
Chciałam wyjść dziś z ciała ale poza ciało wyciągnełam mały palec u dłoni , towarzyszył temu dźwięk i uczucie takiego odklejania ( jak rzepu) , niestety stchórzyłam ;/
Czy podczas podróży astralnej może stać się coś złego , mozna zostać uwięzionym w innym wymiarze na wieki?
eths Kobieta

Poniekąd zależy to tylko od tego w co wierzysz. Sporo informacji na temat paraliżu sennego możesz znaleźć na forum,poczytaj trochę i będziesz wiedziała co robić. Nie wydaje mi się aby demon chciał przejąć Twoje ciało.
Tao-Universum Mężczyzna

Tu nie chodzi o wiarę.. ona nie ma nic do rzeczy.
Nic nie może opętać twojego ciała kiedy podróżujesz astralnie. Jak było wspomniane larwy zajmują wolne ciało, a to oznacza, ze trzeba być martwym aby to się stało. Jednak przed śmiercią fizyczną podczas oobe skutecznie chronią "srebrzysta lina" i tak zwane cofki. :-)
Sto Kobieta
A żyć możesz tylko dzięki temu

Imię: Natalia
Droga życia: 22
Typ: 4w5
Zodiak: Baran
Uuu nie zgadzam się. Wg Bruce'a Moena podczas snu jestesmy najbardziej podatni na podpięcia dziczy astralnej, ale nie tyle groznej co w oobe. Czytałem też w ksiazce A. Kaczorowskiego- Reinkarnacja w hipnozie o chlopaczku który został własnie nawiedzony przez jakąś nieprzyjemną duszyczkę podczas lotów w astralu. Zazwyczaj przyciagamy te byty które odpowiadają naszym obecnym wibracjom i przekonaniom. Nie chciałbym tutaj nikogo zniechęcać do oobe ani tego typu praktyk, mysle sobie jednak że należy mieć na uwadze, że osóbki dosc niestabilne, szukajace swojego miejsca we wszechswiecie są narazone na takie ataki i podpięcia bardziej.
Too weird to live,
too rare to die.
Avatar użytkownikaJoe Black Mężczyzna

Typ: 4w5
Zodiak: Ryby
Witam Wszystkich :)

Przepraszam, że pisze to tutaj, może sie już powtarzam ale chciałabym opisać swój przypadek z paraliżem sennym. Gdy byłam mała miałam tzw. początki paraliżu tzn. nie mogłam otworzyć oczu gdy chciałam się wybudzić. Musiałam szybko się "zerwać" i to ustepowało. Do tej pory mam takie "coś", to znaczy czasem sie to dzieje w nocy ale rzadko, najczesciej w dzien jak sie poloze. Gdy spie na boku i doswiadczam paralizu jest to o wiele lepsze bo "zrywam sie" na wprost i to ustepuje, gorzej jak spie na wznak. Opisze jak to wygląda teraz: we śnie czasem mi sie to zdarzy wtedy nie moge sie poruszyc czuje jak mi serce bije szybciej i boje sie ze gdy szybko sie nie porusze cos sie stanie. Jestem tego tak jakby swiadoma bo wiem co sie ze mna dzieje. Mam tez tak, ze po tym jak sie juz przebudze mam "ciężkie powieki" , takie, że jakbym znow probowala zasnac znow by nastapil ten paraliż. A jesli spie czasem w dzien (poloze sie na chwile) to mam podobnie i np jesli sa moi domownicy w domu to slysze ich (nie wiem co mowia ale slysze ich glosy). I w ten sam sposob sie budze czyli tzw. "zerwaniem", bo nie wiem co dalej nastapi. Nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje. Czy w ten sposob mozna wywolac ten stan OOBE? Dlaczego tak sie dzieje? Proszę napiszcie co myślicie o tym
KaReN Kobieta

Imię: Kasia
Droga życia: 5
Zodiak: Wąż

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”