Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

to daje kopa ; )

Post 06 lut 2011, 08:52

Czytałem gdzieś na jakimś forum może nawet tutaj ze efektem ubocznym świadomego snu może być niechęć do życia w realnym świecie , a ja dziś wstaje po trwającym gdzieś pół godziny w pełni świadomym śnie (to niesamowite jak za każdym razem zmienia się tekst w ksiązkach ) i mam ochotę po ścianach biegać i cokolwiek co robie sprawia mi przyjemność wstałem bardzo wcześnie rześki i wesoły jak nigdy : ) jak u was : ) ?
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Re: to daje kopa ; )

Post 11 lut 2011, 20:49

super, gratuluje efektu:)
jaka technika doszedles do swiadomego snienia?
bardzo mi zalezy na odpowiedz (i przepraszam za brak polskich znakow ;))
honorata Kobieta
;)

Imię: Aga
Droga życia: 4
Zodiak: ryby

Post 06 mar 2011, 22:48

U mnie nie jest tak wesoło,świadomy sen bardzo mnie meczy i nie lubię tego uczucia. Wtedy mój umysł wszystko kontroluje,a ja na jakiś czas chciałbym dać mu odpocząć.
Tao-Universum Mężczyzna

Post 07 mar 2011, 22:00

czy sugerujesz ze świadomy sen masz non stop i chcesz już nieświadomości ?
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Post 07 mar 2011, 22:39

Skutek uboczny moze być chyba tego tylko taki, jesli eldeki staną się formą skrajnego eskapizmu od realnej rzeczywistości, słyszałem też przypadki że ludzie po treningach świadomych snów nie odrózniali jawy od snu. Ja osobiscie w to nie wierzę, a trzymam się teorii że swiadomy sen to jeden z lepszych warsztatów do rozwijania zdolnosci parapsychicznych.
Too weird to live,
too rare to die.
Avatar użytkownikaJoe Black Mężczyzna

Typ: 4w5
Zodiak: Ryby

Post 19 cze 2011, 18:54

Popieram pandę :)
Nie za bardzo rozumiem, jak można nie odróżnić ld od rzeczywistości...wystarczy zrobić test rzeczywistości..
A co do tematu... na początku chce się skakać z radości po ld, człowiek czuje się wspaniale ze świadomością tego, że może spełniać swoje najskrytsze marzenia, co uniemożliwia mu rzeczywistość. Niestety w pewnej chwili przychodzi także pesymistyczne poczucie beznadziejności rzeczywistości..i nie chce się już w niej przebywać. Ld staje się wtedy nałogiem. Jednak to nie prowadzi raczej do jakichś poważniejszych chorób psychicznych, czy fizycznych. Po prostu jest się zawiedzionym rzeczywistością , jej ograniczeniami.
Sto Kobieta
A żyć możesz tylko dzięki temu

Imię: Natalia
Droga życia: 22
Typ: 4w5
Zodiak: Baran

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”