Witam,
Szczerze powiem, nie interpretowałam nigdy snów z jakąś ogromną zazyłością ...
mówi się ze są sny prorocze..., ze to co się sni jest odwrotnoscią w rzeczywistości, a jeszcze inni interpretują sny w sennikach ...
a jak z tym jest naprawde (?)
biorąc pod uwage to, ze podswiadomośc jest bankiem emocji, uczuc, skarbcem pamieci zdarzeń,
szczerze ...? interesujące ...
1.A czy jest mozliwe zadanie pytania podwiadomości i otrzymanie odpowiedzi w czasie snu ?
Szczerze powiem, nie interpretowałam nigdy snów z jakąś ogromną zazyłością ...
mówi się ze są sny prorocze..., ze to co się sni jest odwrotnoscią w rzeczywistości, a jeszcze inni interpretują sny w sennikach ...
a jak z tym jest naprawde (?)
biorąc pod uwage to, ze podswiadomośc jest bankiem emocji, uczuc, skarbcem pamieci zdarzeń,
szczerze ...? interesujące ...
1.A czy jest mozliwe zadanie pytania podwiadomości i otrzymanie odpowiedzi w czasie snu ?
-
layla uwazaj to o czym myslisz...
- Imię: Katarzyna
- Droga życia: 11
- Zodiak: waga
jestem bardziej skłonny skreślić liczby które pokaże mi świadomy sen niz losowo wybrane w dzień.czemu?niewiem niepytaj.poprostu : )
-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
layla napisał(a):1.A czy jest mozliwe zadanie pytania podwiadomości i otrzymanie odpowiedzi w czasie snu ?
Tak, zwykle w symbolicznej formie. Sporo na temat wielu najróżniejszych funkcji snów mówił Edgar Cayce.
“Mom always tells me to celebrate everyone's uniqueness. I like the way that sounds.”
"I've finally found the rhythm of love, the feeling of sound."
- Hilary Duff
- Hilary Duff
-
Enlil
Earth is my home now - Imię: Enlil
- Droga życia: 7
- Zodiak: Panteon
tryptOfan napisał(a):jestem bardziej skłonny skreślić liczby które pokaże mi świadomy sen niz losowo wybrane w dzień.czemu?niewiem niepytaj.poprostu : )
no wiesz przeciez dobrze, ze zapytam....

odpowiesz ?
-
Enlil napisał(a):layla napisał(a):1.A czy jest mozliwe zadanie pytania podwiadomości i otrzymanie odpowiedzi w czasie snu ?
Tak, zwykle w symbolicznej formie. Sporo na temat wielu najróżniejszych funkcji snów mówił Edgar Cayce.
no tak, tylko, ze podswiadomość bazuje na tym, co ma w pamieci, na doswiadczeniach, emocjach, faktach...
wiec jak tu odnieść się do czegoś...co moze miec np przyszlosc ?
-
fakt. też myślę ze nie może przepowiedzieć przyszłości . ale potrafi lepiej dane z dnia ,fakty i tak dalej
wykorzystać .podświadomość to nieskończone zródło inspiracji ale czy wiedzy o przyszłości?nieee
wykorzystać .podświadomość to nieskończone zródło inspiracji ale czy wiedzy o przyszłości?nieee
-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
Wszystko wskazuje na to, że poszczególne składniki człowieka współpracują ze sobą, a nie dzielą się ostrymi granicami. O ile na poziomie fizycznym dość łatwo poczynić rozróżnienia (to jest serce, tamto wątroba itd.), o tyle na poziomie energetycznym różnice się zacierają (bo energia łatwo przechodzi w inne swoje formy; myśl na poziomie energetycznym z łatwością zmienia formę energii, podczas gdy materię cechuje opór).
Kolejna sprawa - zjawisko czasu. Jeśli ktoś traktuje podświadomość w kategoriach linearnych, fizycznych - takich, jakie zna nasza klasyczna fizyka i tzw. "zdroworozsądkowość", to zwykle sobie wyobraża, że podświadomość również ogranicza się do linearności. Newton popełnił sporo błędów, m.in. uznał autorytarnie, że czas ma charakter absolutny - i w ten sposób rozwinęły się podstawy fizyki w XIX wieku... oczywiście, samo pierwotne założenie później okazało się błędne, ale (fizycy mówią, że dla uproszczenia) nadal zostaliśmy przy czasie bezwzględnym, liczonym od t=0. Tak czy inaczej, wszystko wskazuje na to, że nasza podświadomość znajduje się poza światem materialnej czasoprzestrzeni, tj. wybiega poza linearny czas. Potwierdziłem to eksperymentalnie, jednak (znowu) nie jestem w stanie udowodnić tego, co zarejestrowała moja (wewnętrzna) pamięć.
Na temat czasu i "walki" z naszymi zdroworozsądkowymi (ale fałszywymi) przekonaniami na temat natury czasu rozpisują się w ostatnich dekadach chociażby fizycy - może warto przeczytać?
Kolejna sprawa - zjawisko czasu. Jeśli ktoś traktuje podświadomość w kategoriach linearnych, fizycznych - takich, jakie zna nasza klasyczna fizyka i tzw. "zdroworozsądkowość", to zwykle sobie wyobraża, że podświadomość również ogranicza się do linearności. Newton popełnił sporo błędów, m.in. uznał autorytarnie, że czas ma charakter absolutny - i w ten sposób rozwinęły się podstawy fizyki w XIX wieku... oczywiście, samo pierwotne założenie później okazało się błędne, ale (fizycy mówią, że dla uproszczenia) nadal zostaliśmy przy czasie bezwzględnym, liczonym od t=0. Tak czy inaczej, wszystko wskazuje na to, że nasza podświadomość znajduje się poza światem materialnej czasoprzestrzeni, tj. wybiega poza linearny czas. Potwierdziłem to eksperymentalnie, jednak (znowu) nie jestem w stanie udowodnić tego, co zarejestrowała moja (wewnętrzna) pamięć.
Na temat czasu i "walki" z naszymi zdroworozsądkowymi (ale fałszywymi) przekonaniami na temat natury czasu rozpisują się w ostatnich dekadach chociażby fizycy - może warto przeczytać?
“Mom always tells me to celebrate everyone's uniqueness. I like the way that sounds.”
- Hilary Duff
- Hilary Duff
-
Enlil
Earth is my home now - Imię: Enlil
- Droga życia: 7
- Zodiak: Panteon
Masz bardzo dużo racji i trudno się z Tobą nie zgodzić. Ja również nigdy nie interpretowałem snów z takim zaciekawieniem aż do tego momentu,sny zaczęły mieć dla mnie bardzo dużą wartość i przywiązuje do nich znaczną wagę.
-
Tao-Universum