Witam wszystkich, jestem nowa na forum.
Od bardzo dawna interesuje się światem duchowym - często mam poczucie, że wiele głębiej niż większość moich rówieśników. Między innymi dlatego tu trafiłam. Wielu próbowało mi udowodnić, że nie mogę byś prawdziwą ateistą wykazując takie zainteresowanie sferą duchową - a Bóg to nie wszystko, nie chcąc nikogo urazić.
Chciałabym zacząć praktykować buddyzm. W moim mieście znajduje się jedna wspólnota, nie wiem nawet jakiej szkoły. Ale zanim się do nich zgłoszę chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o tej filozofii. Jakie książki na ten temat polecacie? Chętnie zadałabym też parę pytań otwartemu doświadczonemu buddyście...
Mam nadzieję, że za parę dni odnajdę się na tym forum i zacznę brać czynny udział w dyskusjach, dzięki czemu uda mi się zdobyć potrzebne informacje.
I życzę wszystkim udanego zimowego dnia
http://www.youtube.com/watch?v=iiz42kv5 ... re=related - na poprawę nastroju
Od bardzo dawna interesuje się światem duchowym - często mam poczucie, że wiele głębiej niż większość moich rówieśników. Między innymi dlatego tu trafiłam. Wielu próbowało mi udowodnić, że nie mogę byś prawdziwą ateistą wykazując takie zainteresowanie sferą duchową - a Bóg to nie wszystko, nie chcąc nikogo urazić.
Chciałabym zacząć praktykować buddyzm. W moim mieście znajduje się jedna wspólnota, nie wiem nawet jakiej szkoły. Ale zanim się do nich zgłoszę chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o tej filozofii. Jakie książki na ten temat polecacie? Chętnie zadałabym też parę pytań otwartemu doświadczonemu buddyście...
Mam nadzieję, że za parę dni odnajdę się na tym forum i zacznę brać czynny udział w dyskusjach, dzięki czemu uda mi się zdobyć potrzebne informacje.
I życzę wszystkim udanego zimowego dnia
http://www.youtube.com/watch?v=iiz42kv5 ... re=related - na poprawę nastroju
Jestem idealistką - nie wiem dokąd zmierzam, ale jestem w drodze.
-
PannaCotta
poszukiwaczka złota - Imię: Martyna
- Droga życia: 8
- Typ: 4w3
- Zodiak: Lew
hej Malinko, powodzenia w poszukiwaniu na tej stronie
pozdrawia Jezyna
(usmialam sie, wczesniej tez mialam owocowy awatar)
pozdrawia Jezyna
-
Jeżynna
polska jezyna lesna - Posty: 421
- Typ: 4w5
Hej 
Hah, jestem ciekaw jakimi dowodami się posługiwali
Oczywiście ateiści są na ogół sceptycznie nastawieni do duchowych rewelacji ale z definicji ateizm wyklucza tylko istnienie boga, bogów. Nawet w Wikipedii można wyczytać, że chociażby ten buddyzm jest często uznawany za religie ateistyczną, ponieważ nie wspiera wiary w bogów.
PS To kiedy zapraszacie na owocową ucztę?

PannaCotta napisał(a):Wielu próbowało mi udowodnić, że nie mogę byś prawdziwą ateistą wykazując takie zainteresowanie sferą duchową - a Bóg to nie wszystko, nie chcąc nikogo urazić.
Hah, jestem ciekaw jakimi dowodami się posługiwali
PS To kiedy zapraszacie na owocową ucztę?
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
-
Meph
- Droga życia: 4
- Zodiak: Waga, Bawół
-
luth
- Imię: Alicja