Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Ankieta o snach

Post 28 lis 2010, 21:07

Witam!

Jestem studentką V roku psychologii. Rozpoczęłam właśnie badania do pracy magisterskiej i zastanawiam się czy może znalazłoby się kilku chętnych do wypełnienia internetowej ankiety, którą stworzyłam?

Jest ona oczywiście zupełnie anonimowa i obejmuje tematykę snów.

Serdecznie zapraszam: wbadanie.pl/ankieta/211956932/

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam
Magisterka

Re: Ankieta o snach

Post 28 lis 2010, 21:38

Dobra, wypełniłem :P Hmm, w międzyczasie poszukałem tego adresu w google i znalazło mi wiele wyników, a niektóre linki do tego badania były z 2009 roku :P Ile czasu to badanie robisz? :P
Avatar użytkownikaRay88 Mężczyzna

Imię: Łukasz
Droga życia: 1
Zodiak: Koziorożec

Post 28 lis 2010, 21:48

Co to znaczy "czy wierzysz w sny?" :D
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 28 lis 2010, 21:53

luth napisał(a):Co to znaczy "czy wierzysz w sny?" :D

Czy to znaczy,że nie masz snów,czy pytasz kogoś o sens snów?
Kocham_kochać_miłością bezwarunkową
Avatar użytkownikaMaylo Mężczyzna
co mi dał duch - cud ład i moc

Imię: Lech
Droga życia: 5
Zodiak: skorpion do bólu!!!

Post 28 lis 2010, 22:14

haha, tak, "czy wierzysz w sny" bylo zdecydowanie mocne ;)

Wogole nie wiem, czy tez tak macie, ale tam gdzie trzeba bylo odpowiedziec na pytania co wam sie sni i jak czesto, to w zasadzie na ponad polowe odpowiedzialam ze nigdy. Za to mam wiele innych wrazen, ktore wogole nie zostaly wspomniane.
Avatar użytkownikaJeżynna Kobieta
polska jezyna lesna

Typ: 4w5

Post 28 lis 2010, 22:16

Ja też tak miałam ! :) tzn ja zaznaczałam prawie wcale, bo tam czasem raz w rozpiętości kilku lat pamiętałam coś podobnego :D hahah. Ale nie skończyłam ankiety niestety bo mi się net wiechnął i uznałam, że nie dam rady tego zaznaczać od nowa :D to zbyt wymagające zajęcie <turla się>
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 28 lis 2010, 22:31

no nigdy, ale tez czesto prawie wcale, chyba oznacza to ze trzebaby bylo poszerzyc liste :)
Avatar użytkownikaJeżynna Kobieta
polska jezyna lesna

Typ: 4w5

Post 02 gru 2010, 23:15

Jaaki odzew.... tak, na wstępie chciałam podziękować za wypełnianie (lub chęci za pierwszym podejściem:P) i komentarze. Okazuje się, że stworzenie ankiety jest bardziej skomplikowane niż mogłoby się wydawać. Trudno czasem samemu zauważyć nieścisłości, braki czy zwykłe głupoty. Aha - Ray88 - podziwiam: nie dość, że wypełniasz ankietę, to jeszcze robisz research w google. I tak... badanie trochę już trwa:) Dzięki wszystkim raz jeszcze.
Magisterka

Post 03 gru 2010, 21:55

Nie ma za co... :D
Awar

Post 08 gru 2010, 22:14

Taa też wypełniłem, ale pytanie "Czy wierzysz w sny?" jest troszeczkę zwodnicze, a co do serii pytań o rzeczach jakie mi się śnią to nie rozumiem tej wrzawy:P U mnie większość się pojawiła:P
Roku no Baka Mężczyzna
Ciiii....

Imię: Krzysiek
Droga życia: 8
Typ: 6w5
Zodiak: Lew-Panna? chiński Kogut

Post 09 gru 2010, 02:06

Roku no Baka napisał(a):a co do serii pytań o rzeczach jakie mi się śnią to nie rozumiem tej wrzawy:P U mnie większość się pojawiła:P

U mnie również, a dokładniej to każdego snu po trochu :D Pewnie każda osoba, która ma co najmniej te 18 lat za sobą w tym życiu wyśniła sobie niemal każdy rodzaj snu, ale nie wszystkie się pamięta, albo chce się pamiętać xD

A z tą wiarą w sny to może chodziło o jakąś religię? :P Ma ktoś jakieś informacje na ten temat? :D

Post 09 gru 2010, 13:39

Chodzi czy wierzysz że masz dusze...

Gdyż sen to nic innego jak podróż duszy po potencjalnych scenariuszach gry (życia), nie koniecznie one się muszą spełniać, przeważnie jest to potenciał którego boisz się spróbować i sprawdzasz możliwość rozwiązan...
Ja w dziecistwie poprzez sen przeszedłem moment w grze którego w realu (czyli za pomocą umysłu 3D) nie mogłem przejść, pozatym sen którego się nie pamięta, a jest, oznacza iż potęciał (co za tym idzie informacja) znajdowała się w bardzo wysokich wibracjach energetycznych, tak wysokich że umysł nie próbował nawet tego zinterpretować i zapamiętać, choć sama informacja jest zaoisana w DNA, gdyż 95% DNA (te nazwane śmieciem) są połączeniami wielowymiarowymi przez które są przesyłane informacje w celu ewolucji organizmu, a odbywa sie to poprzez świadomość, która zresztą nabywa się też w snach...

Pozdrawiam :)
http://www.youtube.com/watch?v=b1VpyER3 ... re=related

Na jaką Kulkę chcesz poświęcić Swą uwagę? Ty też jesteś kulką...
http://www.sam-jestemjakijestem-mas.blogspot.com
Niema NIC Smiejszego....

Imię: Szczęście
Typ: bzdura
Zodiak: bzdura

Post 09 gru 2010, 14:06

SAM napisał(a):Chodzi czy wierzysz że masz dusze...

A jeśli wiem, że mam sny, a nie wierzę w duszę, to co w tym przypadku? :P Sprzeczność? ;)

SAM napisał(a):Ja w dziecistwie poprzez sen przeszedłem moment w grze którego w realu (czyli za pomocą umysłu 3D) nie mogłem przejść

Hehe, ja czasem miałem tak, że śniłem, iż gram w grę, której tytułu już normalnie nie pamiętałem, a bardzo ją lubiłem i chciałbym w nią jeszcze kiedyś pograć ;) Zawsze w chwili, gdy "wychodziłem" do menu tej gry, by zobaczyć jej tytuł i wyszukać ją w świecie "rzeczywistym" i pograć, to w czasie kierowania wzroku na tytuł - musiał mnie ktoś wybudzić (to jeszcze gdy byłem "mały" i musiałem chodzić do szkoły :P) xD Można się było wkurzyć :P To spisek jak nic :D

Post 09 gru 2010, 14:56

A jeśli wiem, że mam sny, a nie wierzę w duszę, to co w tym przypadku? :P Sprzeczność? ;)

To twoje doświadczenie, dusza Twa cię do zrozumienia zaprowadzi... :) Nie sprzeczność, tylko rezonans... :)
http://www.youtube.com/watch?v=b1VpyER3 ... re=related

Na jaką Kulkę chcesz poświęcić Swą uwagę? Ty też jesteś kulką...
http://www.sam-jestemjakijestem-mas.blogspot.com
Niema NIC Smiejszego....

Imię: Szczęście
Typ: bzdura
Zodiak: bzdura

Post 09 gru 2010, 20:47

Interesująca odpowiedź :D A to pytanie było tylko tak z ciekawości, niekoniecznie takie są moje poglądy :P Takie pytanie zapewne zadałaby większość ateistów, ponieważ sny są naukowo udowodnione, ale nieznany do końca jest ich "fenomen" powstawania ;) Są tylko teorie, że podczas trwania takiego snu porządkowana jest wiedza i doświadczenia z dnia przeżytego ;)

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”