Mam pewne pytanie. Nie noszę zegarka, więc czy zamiast tego mogę spoglądać na komórkę? Chciałbym sobie wyrobić nawyk, że po każdym spojrzeniu na telefon, która jest godzina, będę próbował wzbić się w powietrze.
Właśnie nie wiem, czy zegarek można zastąpić komórką. Może ktoś się wypowiedzieć?
Chciałbym się jeszcze zapytać czy można codziennie stosować kilka różnych testów rzeczywistości, czy raczej wskazany jest tylko jeden przez nas wybrany?
Właśnie nie wiem, czy zegarek można zastąpić komórką. Może ktoś się wypowiedzieć?
Chciałbym się jeszcze zapytać czy można codziennie stosować kilka różnych testów rzeczywistości, czy raczej wskazany jest tylko jeden przez nas wybrany?
-
Chrisu Śniący
- Imię: Krzysztof
- Droga życia: 3
- Zodiak: Rak
Niestety musisz patrzeć tylko na zegarek na ręce, dodatkowo najlepiej gdyby był ze srebra lub złota a jego średnica nie może przekraczać 2 cm. Wskazane są też aluminiowe wskazówki z podświetleniem. Zegarek cyfrowy oczywiście odpada.
- Trzynasty
Jeżeli to ma być ironia, to daruj sobie takie wypowiedzi....
-
Chrisu Śniący
Chrisu test rzeczywistości ma służyć sprawdzeniu czy to jest sen, nie ma znaczenia jak to będziesz robił. Może to być cokolwiek - próba zmiany czegoś w otoczeniu np. zmiany fryzury babki obok Ciebie - we śnie się zmieni, więc będziesz wiedział, że to sen, tutaj w 3D się nie zmieni :), spojrzenie na godzinę - we śnie będzie się cały czas zmieniać, nie ma znaczenia jaki to będzie zegarek :) może być to też coś innego, no nie wiem uszczypnięcie się :).
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Ok, dziękuję, rozumiem. Więc najlepiej będzie jeśli sam sobie opracuje swój test rzeczywistości, który będzie mi odpowiadał? Czy mogę przeprowadzać kilka różnych TR codziennie, czy raczej powinienem trzymać się tego jednego? Chodzi mi o ten nawyk. Przyjmijmy, że przed wyjściem na uczelnie/do pubu/gdziekolwiek namaluje sobie na ręce jakiś znak. Za każdym razem gdy przypadkowo spojrzę na ten znak wykonam TR. Czy powinienem trzymać się tego "znaku" czy mogę też wykonywać inne TR?
-
Chrisu Śniący
Ja jak robiłam testy rzeczywistości namalowałam sobie kropkę na wierzchu dłoni, aby mi przypominała o tym aby robić te testy i robiłam różne :). Nie wiem czy lepiej się trzymać jednego testu rzeczywistości :). Ja próbowałam głównie coś zmienić w otoczeniu - różne rzeczy. Natomiast czy skutecznie - nie wiem, bo owszem odzyskiwałam świadomość we śnie i nadal mi się zdarza i wtedy robię "aha! to sen, muszę go dobrze zapamiętać" i znowu wbijam w wir snu, tylko rejestruje co się ze mną dzieje:D.
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza