Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

romans?

Post 24 paź 2010, 20:10

Witam serdecznie,
Bardzo proszę o pomoc w niezwykle waznej dla mnie sprawie.
Od ponad 3 tyg prawie codziennie (z wyjatkiem 2 lub 3 nocy), sni mi sie pewna osoba.
Tematyka snow zawsze jest inna. Tylko On zawsze w nich jest.
W realnym swiecie, ja jestem zareczona, on tez mieszka z kobieta (ktorej nie znam,nigdy nie widzialam). Widujemy sie bardzo czesto, po kilka razy w tygodniu,od dwoch lat, poniewaz jest on kolega z druzyny mojego przyszlego meza (sa profesjonalnymi sportowcami). Zawsze traktowalam go jak wszystkich innych, normalne rozmowy,nic specjalnego. Jakies dwa miescie temu zauwazylam ze on patrzy na mnie czesciej, i chyba inaczej. Nasze spojrzenia czesto sie spotykaja, trwaja 2-3 sekundy i kaze z nas ucieka wzrokiem gdzie indziej. Strasznie kocham mojego meza,i nie wyobrazam sobie zycia bez niego,ale to co sie dzieje przerasta mnie powoli. Kiedy byly to tylko spojrzenia nie zwracalam na to szczegolnie uwagi,lecz ostatnio kiedy pojawily sie te sny jestem przerazona. W snach zawsze cos nas laczy. Albo jestesmy razem,albo ukrywamy sie przed inymi, innym razem bardzo chcemy - lecz wiemy ze nam nie wolno. Nigdy nie snil mi sie sex z nim, czasem tylko przytulanie, niwinne lapanie za reke. Dzis w nocy np bylam u niego w domu, uslyszelismy ze idzie jego kobieta,on mocno mnie przytulil, schowalismy sie pod koldra, ona nas ''nakryla'', on byl zadowolony, powiedzial ze zostaje ze mna-odchodzi od niej. Po chwili bylismy w jego samochodzie,a on mowil o tym ze chce byc ze mna,ale wie ze to nie mozliwe i musi wrocic do domu,jednak nasz ''romas'' musi trwac.
Pomozcie prosze. Nie wiem co mam robic. Zyje w dwoch swiatach poniewaz przez te sny calymi dniami,pracujac,odpoczywajac, jedzac,mysle o nim, a raczej o tym dlaczego to tak sie dzieje?
Zastanawialam sie czy do niego nie zadzwonic,napisac, ale po pierwsze nie chce zeby moj przyszly maz dowiedzial sie o czymkolwiek, (choc tak naprawde przeciez nic sie nie stalo!!), i nie chcialabym wyjsc na idiotke zadajac pytanie "snisz mi sie, czy to cos znaczy?".

Czekam na odpowiedz.....Pomoc....
ewelinaS

Re: romans?

Post 24 paź 2010, 23:15

Medytuj, uspokoj mysli, popros swoje wnetrze o odpowiedz.
Ona przyjdzie napewno.

Nikt nie wie lepiej od samej ciebie co jest dla ciebie dobre ;)
Avatar użytkownikaJeżynna Kobieta
polska jezyna lesna

Typ: 4w5

Post 25 paź 2010, 08:08

Hihihi :)

To są tylko sny kochana, nie traktuj ich tak poważnie :) wyśmiej to. Gdy czegoś nie chcemy albo się czegoś obawiamy najlepsze co można zrobić to to wyśmiać, wtedy to co miało wielkość góry staje się nagle malutkie.

Wasze spojrzenia się spotykają na dłużej, może on w ogóle o Tobie myśli i marzy i też dlatego pojawia się w Twoich snach :). Wyluzuj skoro kochasz swojego męża i tego kolesia, który nawiedza Cię w snach zawsze traktowałaś jako kolegę to raczej nie wychodzi od Ciebie, z Twojego serca czy głowy, tylko od niego.

Sny nie są tak 100% prywatną sprawą, tak samo jak myśli jak nam się może wydawać:) Wszystko krąży i jest połączone, gdy on wystarczająco intensywnie o Tobie marzy, marzy o romansie i przygodzie z Tobą to do Ciebie leci, lub wręcz ostrzeliwuje Ciebie i pokazuje się w Twojej głowie w snach i objawia jako dziwne napięcie emocjonalne w jego kierunku:)

Wyluzuj i zajmij się swoim mężem i śmiej się z tego :) jak Ci bardzo przeszkadza możesz spróbować się zablokować i powiedzieć sobie zdecydowanie, że po prostu nie chcesz śnić o nim i tyle. Powinno pomóc ;) albo spróbuj we śnie zmienić akcję i powiedzieć "nie, nie nie, spadaj, uciekam w ramiona mojego męża, papa" :D hihi
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 26 paź 2010, 10:52

A może coś ukrywasz sama przed sobą ? Bądz ze sobą szczera .
Zadaj sobie pytanie dlaczego tak się go obawiasz, ? Nie chce żebyś wiedział że.... ..... ponieważ ...... . Wypełnij to zdanie i się zastanów .Dlaczego tak się boisz że twój chłopak może się o tym dowiedzieć ? mimo że nic się nie stało w rzeczywistości . Wypisz wszystko szczegolnie to czego się wstydzisz i obawiasz , żeby po prostu to mogło wyjs na powierznie , żebys mogła to zrozumieć i się od tego uwolnić .

Jest też taka możliwość że jesteś stłumiona , bądz zaczęłaś tłumić . "Świeci" w nocy o seksie śnią, bo są tacy"świeci", "świeci" na powierzchni lecz roszczepieni w środku , nie naturalni...
Wczesniej miałaś już podobne problemy?, bałaś się okazywać uczuci ? bałaś się że stracisz nad sobą kontrolę ?
Zastanów się z czym to może być związane ?
Jesli przykładowo ktoś tłumił złość , to będzie się bał okazywać pelnie miłosci i uprawiać seks , poniewaz to jest powiazane ze sobą , pozniej taka osoba boi się że straci nad sobą kontrole i może zrobić krzywde partnerowi .

Dlaczego twoj wzrok takze się zatrzymuje na jego oczach ? Nie potrafisz na niego patrzeć normalnie ?

Być może jest to typ podrywacza i po prostu udaje mu się tobą manipulować . czy może jest po prostu sympatyczny ?
A może ty naprawde do niego coś czujesz , może to jest własnie prawdziwe uczucie i tego się tak obawiasz ?

tytuł "romans"- nie jest to na pewno romans

Przeczytaj tą książke o której ci pisałm koniecznie " Kłamstwa o miłości " ewentualnie polecam też "miłość,wolność,samotność"
jachting Mężczyzna

Post 01 lis 2010, 22:17

Ze snów też nie należy się tak do końca śmiać,czasem bywają prorocze lub przedstawiają wydarzenia w przeszłości. Ale przede wszystkim uspokój swoje wnętrze i dusze,odpowiedź sama przyjdzie.
Tao-Universum Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”