Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
No właśnie od pewnego czasu, zastanawia mnie, czy aby meć wizję trzeba mieć 6 zmysł? A może to każdy potrafi? Nie wie, i liczę na odpowiedzi.

Pozdrawiam. ;**
Claudaa_xp Kobieta
tO tylkO ja ... ;*

Imię: Klaudia
Droga życia: 3
Typ: Zdobywca
Zodiak: Ryby
Witaj :)

szóstym zmysłem nazywa się zazwyczaj intuicję. Wszyscy mamy intuicję, tylko w różnym stopniu zwracamy na nią uwagę. Im więcej się pracuje z własną intuicją, stara się wyczuć rozwiązania, sytuacje i rzeczy zamiast logicznie rozpatrywać tym silniejszy nawiązuje się z nia kontakt i jej podpowiedzi pojawiają się spontanicznie i są trafnie odczytywane.

Nie wydaje mi się aby do wizji była potrzebna intuicja, raczej czystość umysłu i umiejętność odróżnienia zewnętrznego obrazu od własnych tworów myślowych, co bywa bardzo trudne :)

Pozdrawiam :)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza
Claudaa_xp napisał(a):No właśnie

...masz wizje i się obawiasz,zastanawiasz,czy też Cię to bardzo zaintrygowało?

Niczego się nie obawiaj,ma to każdy,tyle,że w różnym stopniu rozwinięte.
...idź krok dalej!

Pozdrawiam ;))
Kocham_kochać_miłością bezwarunkową
Avatar użytkownikaMaylo Mężczyzna
co mi dał duch - cud ład i moc

Imię: Lech
Droga życia: 5
Zodiak: skorpion do bólu!!!
Każdy z nas posiada 6 zmysł,każdy posiada intuicję. Tylko neiktórzy w ogóle jej nie rozwijają bo nie mają do tego daru. Jeżeli masz taki dar,to jesteś zarówno szczesciarzem,jak i będzie to Twoje przekleństwo.
Tao-Universum Mężczyzna

Tao-Universum napisał(a):Jeżeli masz taki dar,to jesteś zarówno szczesciarzem,jak i będzie to Twoje przekleństwo.

Szósty zmysł nie jest przekleństwem,przekleństwem jest niezrozumienie !

Dlaczego/dlatego...bo jeśli żeś ślepy od urodzenia,to postrzegasz świat w pewnych kryteriach i dostosowujesz się doń
gdy wzrok w darze dostaniesz,to oszalejesz z bólu,bo wszystko zostaje tobie zmienione.
Poznać nowe i zrozumieć,dar i łaska przeogromna !

Planet nasza i życie na niej to nie łono matczyne,my mamy tu coś poznać,doświadczyć i zrozumieć !

ps.Prawda,że proste O:)
Kocham_kochać_miłością bezwarunkową
Avatar użytkownikaMaylo Mężczyzna
co mi dał duch - cud ład i moc

Imię: Lech
Droga życia: 5
Zodiak: skorpion do bólu!!!
Żeby mieć wizję niekoniecznie trzeba mieć bądź korzystać z szóstego zmysłu. Generalnie wizje można mieć w sposób świadomy a co za tym idzie się tego nauczyć a także w sposób spontaniczny/nieświadomy, niezależny od nas bezpośrednio, chociaż pewne warunki mogą ku temu zmierzać.
ElohimMihael Kobieta
JAM JEST HEROSEM!

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”