Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

sny o facetach

Post 18 cze 2010, 20:52

1. Tańczę taniec towarzyski z chłopakiem, którego znam z podstawówki. Wygląda mi to na jakiś kurs, wokół nas inne pary. Potem siadamy, przez okno widać wieże, pytam chłopaka co to za budowla. Mówi mi, że jest to fabryka narzędzi (śrubokręty, gwoździe), które robią za pomocą ognia. Żeby to dokładnie wytłumaczyć rysuje (pisakiem po podłodze?). Wyraźnie widać środek - wielki ogień rozgrzewający metal, z którego formowane są narzędzia. Widzę robotników na szczycie wieży.
Chłopak dotyka moich nóg, są nagie (mam spódnicę, szorty?) i bose. Potem bawię się telefonem, wybieram nową tapetę. Jest na niej motyl i drzewa.
W sąsiedniej sali ktoś dyskutuje na temat egzaminu / treningu motorowego.
Chłopak obejmuje mnie od tyłu, przytula do siebie, widzę jego ramiona oplatające mnie. Podchodzimy razem do okna, znów widzę wieżę, odwracamy się - przyglądam się tańczącym dziewczynom - jedna ma czerwoną sukienkę.

Sen spisałam zaraz po przebudzeniu, dlatego zawiera tyle szczegółów.

2. Śni mi się chłopak, na którym bardzo mi zależy. Witamy się jak zwykle - przytuleniem. Z tym, że on obejmuje mnie bardzo mocno, czuję jego usta przy moim uchu. Lekko go odpycham od siebie. Jest dużo niższy niż w rzeczywistości. Potem do mojego domu wchodzą jego rodzice. Strasznie się rządzą - tata nalewa sobie coś do picia, siada na kanapie i włącza telewizor. Wychodzę gdzieś z chłopakiem, mam nadzieję na szczerą rozmowę. Tu sen się kończy.
'Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć.' P.Coelho Alchemik
panikara90 Kobieta
'Myśli się urzeczywistniają'

Imię: Anka
Droga życia: 4
Typ: 6w7
Zodiak: baran, koń

Re: sny o facetach

Post 19 cze 2010, 10:11

Są czasami takie noce ze właśnie takie sny mamy. Moim skromnym zdaniem jeśli się prze snem lub w ciągu dnia myli się ...... to potem właśnie taki sen powstaje. Zwłaszcza jeśli chłopak ci się podoba .......
asiula2k Kobieta

Imię: Joanna
Droga życia: 32
Typ: 9w8
Zodiak: Bliżniak

Post 19 cze 2010, 10:33

Problem w tym, że o tym pierwszym nie myślałam. Co więcej, nie widziałam go od kilku miesięcy - uczymy się w odległych miastach.
'Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć.' P.Coelho Alchemik
panikara90 Kobieta
'Myśli się urzeczywistniają'

Imię: Anka
Droga życia: 4
Typ: 6w7
Zodiak: baran, koń

Post 19 cze 2010, 13:16

Możesz być spokojna jest to zwykły sen o facecie. Ja też mam czasem taki sny gdzie kolega za szkoły lub z pracy mi się przyśni. wystarczy mały drobiazg jak zdjęcie, ulubiona wasza piosenka , wspólny wasz znajomy, marzenia...... , a czasami bez przyczyny powstają takie sny.
asiula2k Kobieta

Imię: Joanna
Droga życia: 32
Typ: 9w8
Zodiak: Bliżniak

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”