Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Świadomość

Post 11 mar 2010, 14:31

No to tak po 1.Czy świadomość w świadomym śnie jest identyczna jak w realnym świacie ?? jak nie to prosze o dokladne opisanie tego.Po 2.ostatnio uzyskalem swiadomosc w swoim pokoju i chcialem sie przeniesc do szkoly ale nieudalo sie wiec znow chcialem na hale sportowa ale ona byl na wielkosc mojego pokoju a w rl est z15x wieksza , no i nawet pilki sila woli niemoglem napapowac wiec prosze o pomoc
Slayer21 Mężczyzna

Re: Świadomość

Post 11 mar 2010, 19:19

Tak, świadomość w tzw świadomym śnie jest taka sama jak na jawie - czyli ograniczona (w przypadku niektórych - bardzo ograniczona).
Jeśli trudno Ci napompować piłkę siłą woli, to spróbuj użyć pompki (ewentualnie zajmij się czymś pożytecznym, czymś , co ma sens).
...all these words I don't just say...
Avatar użytkownikaleaozinho Mężczyzna

Droga życia: 1

Post 11 mar 2010, 21:32

no wyczarowalem sobie też kosz a pilke chcialem do potrenowania wiec to ma sens a z ta pilko to jestsze ustami papowalem ale powietrze szybko uciekalo :D
Slayer21 Mężczyzna

Post 12 mar 2010, 00:34

Ja ze świadomoscia mam roznie czesto jak po zazyciu jakiegos narkotyku jestem otlumaniony, tabliczka mnozenia dziala :D, czasami mam luki w pamieci, czesto mam taka swiadomosc ze sie boje czy aby to napewno sen, wszystko jak naprawde czasami kolory takie szarawe a niekiedy nie. Leaozinho co masz na mysli mowiac cos co ma sens ? jesli jestes doswiadczony w sennych sprawach mozesz mi wyjasnic pare spraw na priv ?
snake Mężczyzna

Post 12 mar 2010, 23:34

Nie mogę powiedzieć, bym był szczególnie doświadczony jeśli chodzi o śnienie. Zdecydowanie wolę stan przebudzenia i nim się głównie zajmuję. Coś, co ma sens, to jest coś, czym powinniśmy sie zająć. Coś, co posunie nas do przodu na naszej Drodze. Nie jakaś pierdoła, która tylko kradnie cenny czas i do niczego nie prowadzi. "Jest dzień, więc trzeba pracować, bo nikt nie może pracować w nocy."
Nie wiem w jakim jesteś wieku. Być może chodzisz jeszcze do szkoły i nie masz wielu zmartwień na głowie. Być może świadome śnienie jest dla Ciebie kolejną ciekawostką, zajawką a może na serio tym się fascynujesz... Może nie bierzesz tego całego "rozwoju duchowego" na poważnie ale jeśli tak, to dam Ci dobrą radę: zajmij się rozwojem swej świadomości na jawie, zacznij opanowywać energie, które są w Tobie, pod Tobą, dookoła Ciebie i nad Tobą, zajmij się esencją...

Slayer21, cóż Ci mogę powiedzieć... żal. Daj sobie spokój z piłkami i zajrzyj chłopie do słownika czasem. To nie boli i pompować nie trzeba.

Post 13 mar 2010, 13:37

Oj koleś robię błędy , ponieważ robię to na szybko i za bardzo nie zwracam na to uwagi . Chodzę do szkoły a świadome śnienie to coś co mnie interesuje i dalej będę to praktykował , a z koszem i piłką to chciałem dla treningu bo w dzień nie mam zbyt wiele czasu na to .
Slayer21 Mężczyzna

Post 13 mar 2010, 23:37

Widzisz koleś, jak chcesz - to potrafisz.
Z tym śnieniem, to wiesz - tak, jak Owsiak powiedział: róbta co chceta...

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”