Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

POMOCY !

Post 13 lut 2010, 13:17

Witam Forumowiczów :) Trochę czytałam o świadomym śnie natomiast nie mogę zrozumieć co mi się przytrafiło. Nie wiedziałam wcześniej co to świadomy sen tak więc celowo go nie praktykowałam, pewnej nocy zobaczyłam siebie latającą pod sufitem poleciałam sobie do kuchni widziałam też śpiących rodziców, ostatnio natomiast podobna sytuacja byłam tak jakby poza ciałem pomimo że tego nie chciałam widziałam 2 koty w sypialni gdzie spałam bałam się ich i sie obudziłam cała zlana potem byłam zmęczona więc po kilkunastu minutach ze strachem że się to powtórzy zasnęłam i znów były te koty i pogryzły mnie obudziłam sie z bólem dokladnie tam gdzie zostałam pogryziona przez nie. Szczerze boję się że takie sny się powtórzą nie wiem co to właściwie jest miałam takie stany kilka razy ,bardzo proszę kogoś o odpowiedz która mi pomoże w zrozumieniu tego stanu.
zuzanna259 Kobieta

Imię: Agnieszka
Droga życia: 3
Zodiak: byk

Re: POMOCY !

Post 13 lut 2010, 16:17

Tak naprawdę za mało informacji i doświadczeń by można było wysnuć coś wiarygodnego.
Albo miałaś dziwny sen, albo doświadczenia poza ciałem. Bez względu na wszystko uwierz, ze jesteś bezpieczna i naprawdę NIKT nie jest w stanie cie skrzywdzić. Jeżeli jesteś osobą wierzącą pomódl się przed snem, ale własnymi słowami poproś o opiekę i przewodnictwo i tak naprawdę nie przejmuj się tymi wszystkimi doświadczeniami, to tylko doświadczenia im będziesz miała ich więcej tym pewniej będziesz się czuła w miejscu w którym jesteś.
"Wiedza racionalna o Bógu i duchowości nie ma sama w sobie żadnej wartości. Jedyna wartość każdej prawdy spoczywa w stopniu jej realizacji."
Avatar użytkownikaFreeGhost Mężczyzna

Imię: FreeGhost
Droga życia: 5
Zodiak: Waga

Post 14 lut 2010, 10:47

Dziękuję za odpowiedz :) Z całą pewnością zwykły sen to nie był i zdarzyło mi się może 4 lub 5 razy coś takiego przy czym wcale tego nie chciałam i zawsze znajdowałam się w pomieszczeniu w którym spałam i zawsze znajdowałam się pod sufitem wszystko słyszałam ,widziałam i czułam .Wiem że nikt mi nic nie zrobi ale kiedy ostatni raz koty o których pisałam mnie ugryzły przebudziłam się z bólem w tych właśnie miejscach i dlatego zaczęłam sie trochę bać i też dlatego że większosć ludzi uczy się śnić świadomie a mnie się to samoistnie dzieję no chyba że to nie świadomy sen lub moja podświadomośc to wywołuje. Pewnie związku z tematem nie ma to co teraz napiszę ale sama już nie wiem.Jako dziecko mialam proroczy sen i w parę lat temu 2 po przebudzeniu choć nie pamiętałam co mi się śniło wiedziałam co się stanie ale to bez znaczenia zadne tam medium ze mnie :)
zuzanna259 Kobieta

Post 16 lut 2010, 01:45

Ugryzienie kota ? lol, ja jakis czas temu mialem sen że nie wiedząc czemu miałem rozciętą bardzo precyzyjnie prawą ręke pod dłonią do zagięcia (sry nie znam profesjonalnych nazw :) a tam wystawała napężona żyła kiedy próbowałem lekko poruszyć ręką strasznie bolało, więc myśle że nie powinnaś się przejmować agrsywnym kotem, pamiętam mój pierwszy ld (nie wiedziałem wtedy jeszcze że takie coś istnieje) nie będe go opisywał chce tylko powiedzieć że pod jego koniec zaczeło się dziać coś co mnie przeraziło i do tego zaczełem się dusić i czuć takie dziwne coś w klatce piersiowej po przebudzeniu to nadal trwało więc nie jesteś wyjątkiem, choć teraz takie rzeczy mi się nie zdarzają.
snake Mężczyzna

Droga życia: 1

Post 16 lut 2010, 12:56

Może miałeś tzw paraliż senny skoro się dusiłeś też kiedyś mi się to przytrafiło :p Koty ha wiem że nic mi nie zrobią ale mimo to kiedy mi się to przytrafia jak kiedyś podczas "latania pod sufitem" chciałam wyjść poza drzwi ogarnęło mnie uczucie strachu i właśnie w takich momentach się budzę a jak wcześniej pisałam zawsze się to dzieje w pomieszczeniu w którym kładę się spać może chciałam wyjść za drzwi ale nie wiedziałam co może za nimi być i stad może ten strach gdybym mogła to kontrolować byłoby mi łatwiej a nie że dzieje się to pomimo iż wcale tego nie chcę
zuzanna259 Kobieta

Post 16 lut 2010, 13:49

Dzieci często mają prorocze sny, OB i LD widzą aurę i inne istoty. Mając 12 lat śniłem jak jestem dorosły i bawię się z moim dzieckiem. Całkowicie zapomniałem o tym śnie. Lecz pewnego dnia kiedy się z nim bawiłem dokładnie przypomniałem sobie ten sen, ponieważ dokładnie to się działo. I pamiętam jakim szokiem było dla 12 letniego chłopca taki sen.
Z opisu twego skłaniał bym się bardziej , że doświadczyłaś OB., a w tym świecie to różne rzeczy mogą się przydarzyć.
"Wiedza racionalna o Bógu i duchowości nie ma sama w sobie żadnej wartości. Jedyna wartość każdej prawdy spoczywa w stopniu jej realizacji."
Avatar użytkownikaFreeGhost Mężczyzna

Imię: FreeGhost
Droga życia: 5
Zodiak: Waga

Post 16 lut 2010, 16:11

paraliz senny mam co jakis czas, ale wczesniej wywaznie napisalem ze to sie zdarzylo przy zakonczeniu ld. prosze o czytanie ze zrozumieniem :) nie sadze ze bylo to obe choc sugier twierdzi ze ld i obe to to samo, wazne jest czy ten sen tylko pamietasz czy bylas swiadoma ze snisz i wiedzialas kim jestes, ja dziele sny na sny bez swiadomosci, o tych dowiadujemy sie po przebudzeniu i tylko ze je pamietamy oraz ld czyli ze podczas ich trwania wiesz ze snisz i mozesz myslec jak w normalnym swiece, planowac jutrzejszy dzien czy przypominac tabliczke mnozenia czyli te pierwsze to tylko filmy ktore pamietamy.Strach to zbędna emocja najwiekszy twoj wrog ktory jest gorszy od tego co jest za drzwiami ! podczas moich sennych doznan za drzwiami moze byc wszystko i to jest piekne o ile sobie uswiadomisz ze nie ma sie czego bac, bo naprawde nie ma !
snake Mężczyzna

Post 16 lut 2010, 19:24

Przepraszam Cie ze zle odczytalam posta.Nie wiem czy snie swiadomie i nie przypominam sobie zebym w tym stanie myslala akurat o tym ze spie natomiast zdaje sobie sprawe z tego ze znajduje sie poza cialem i latam sobie po pomieszczeniu w ktorym sie znajduje widze czuje i slysze i kiedy chce sie obudzic nagle nie potrafie tak jakbym nie mogla wejsc z powrotem do ciala chce ale nie potrafie i wtedy sie budze i dlatego ogarnia mnie lek teraz wiem ze nie mam czego sie bac nastepnym razem bede wiedziala
zuzanna259 Kobieta

Post 16 lut 2010, 22:10

nie rozumiem cie do konca: " nie przypominam sobie zebym w tym stanie myslala akurat o tym ze spie" " kiedy chce sie obudzic nagle nie potrafie " czyli jednak wiesz ze snisz ?
Chcesz wejsc do ciala i sie budzisz czyli twoje pragnienie się spelnia tak jakby.czy moze nie masz ciala wtedy ?
w zwyklych snach tez sie widzi slyszy i czuje, w swiadomych tez + jest sie soba znaczy mysli jak zawsze w normalnym swiecie. jak bedziesz latac pomysl kim jestes, kiedy sie urodzilas i na ktora jutro do szkoly aby polepszyc jakosc snu i wtedy sie okaze ze swiat w snie jest taki jak prawdziwy z tym ze masz kod na nieśmiertelność i latanie:) i sie dzieja rzeczy niemmozliwe normalnie czasami ale stojac w miejscu czesto nie widac roznicy miedzy tym a tamtym wymiarem czesto w snie sie upewniam czy aby na pewno sie zeby nie odwalic czegos glupiego.
snake Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”