- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Cześć

Post 13 sty 2009, 18:53

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Interesuję się wieloma kwestiami związanymi z tematyką tego forum :) no... ciekawe jest wszystko, co tutaj można znaleźć i już! :) mało praktykuję. Przed oobe się strasznie przeląkłem-"co się dzieje...". Poprostu zrezygnowałem i zasnąłem, a słynne światło, widoczne jakieś kolumny, jasne punkty, które mnie obudziły wywołały naprawdę nielada strach O:) możecie mnie nazywać teoretykiem, chcącym praktykować ;)
macieks Mężczyzna

Post 14 sty 2009, 15:37

Dopóki jest w Tobie ta negatywna wibracja, bezpieczniej pozostać teoretykiem jeszcze jakiś czas.

Witam serdecznie, wyrażając jednocześnie nadzieję na ciekawe dyskusje i pouczające przemyślenia.

PS: A tak w ogóle to dlaczego chciałeś zaznać OOBE? Zawsze mnie to pytanie ciekawiło, bo oobe nie jest potrzebne do szczęścia, a jako cel sam w sobie jest dla mnie lekko niezrozumiałe.
Bubeusz Mężczyzna

Post 14 sty 2009, 23:48

Hmm... trudno powiedzieć :) przede wszystkim chciałem chyba poczuć swobodę, brak jakichkolwiek ograniczeń ciała, poczuć w sobie tą odrobinę "boskiej cząstki", za którą uważa się duszę.

Taki problem jeszcze mnie ostatnio dręczy. Związany jest ze snami. Raz na jakiś czas przeżywam bardzo realne sny. Ostatni taki miał związek z weselem. Po weselu udałem się spać do mieszkania babci. Gdy miałem zasypiać we śnie :) nagle bardzo wyraźnie poczułem obecność nieżyjącego kilka lat dziadka. Nie wiem dlaczego od tej pory sen stał się całkiem świadomy. Ja zacząłem chwalić to mieszkanie. Nagle wpatrzyłem się w jasny, ale nie-świecący żyrandol. Nagle tak jakbym pojawił się tam w mieszkaniu i zawisł w powietrzu wpatrzony w ten żyrandol, ścianę. Chyba byłem tam naprawdę. Usłyszałem bardzo wyraźnie chrapanie. Moja babcia chrapie-dość głośno-zawsze jak ja, lub ktoś z rodziny tam jest. Próbowałem się poruszyć. Poczułem, że jestem jakby spaaraliżowany, nie mogłem się ruzyć i nic zrobić. Jakoś się obudziłem...
Pamiętam jeszcze dwa szczególne sny z dzieciństwa, którymi byłem przestraszony :) pierwszy to piekło-ogień, diabły-sen przepełniony cierpieniem, bólem w klatce piersiowej. Drugi-jak sam modliłem się przed krzyżem umierającego Chrystusa. Sen jak najbardziej pozytywny, wiele przyjemnych odczuć, emocji.
Było oczywiście jeszcze kilka różnych-bardzo realnych snów. Te jednak wydały mi się najbardziej ciekawe, a pierwszy bardzo na czasie :D jak mam to rozumieć?
macieks Mężczyzna

Post 15 sty 2009, 12:15

Czesc Macku :)
Chyba zawsze sie zaczyna od jakiejs teorii, a teraz wystarczy tylko sie przestac obawiac i mozesz ruszac :)
Bubeusz napisał(a):PS: A tak w ogóle to dlaczego chciałeś zaznać OOBE? Zawsze mnie to pytanie ciekawiło, bo oobe nie jest potrzebne do szczęścia, a jako cel sam w sobie jest dla mnie lekko niezrozumiałe.

Ale z Ciebie sie zrobil ignorant... A Tobie co jest potrzebne do szczescia?
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
Avatar użytkownikaMeph Mężczyzna

Droga życia: 4
Zodiak: Waga, Bawół

Post 17 sty 2009, 13:52

Metafora taka. Rozumiałem to tak, że OOBE jest mniej warte niż np medytacja w dążeniu do doskonałości, jest formą bardziej rozrywki niż rozwoju.
Ale co racja, to racja - w tych sprawach jestem kompletnym ignorantem. Dlatego napisałem, że jest to dla mnie niezrozumiałe, może mnie ktoś oświeci :)
Bubeusz Mężczyzna

Post 17 sty 2009, 16:31

Bubeuszu podróże astralne. Nie kręci cie to? :) są ludzie, którzy twierdzą, że oobe dobrze wpływa na chociażby zdolności jasnowidzenia-rozwijając tę część mózgu. Na ile to możliwe i prawdziwe? Teoria :P
macieks Mężczyzna

Post 18 sty 2009, 01:14

Cześć Maćku :)

Nie wiem czy zainteresowałabym się obe tylko na podstawie czyiś przeżyć. Zawsze interesowało mnie wszystko co niewyjaśnione, więc chętnie bym pewnie poczytała ale chyba nie próbowałabym tego wprowadzać w czyny. Myślę, że troszkę pewnie ze strachu, troszkę z niedowierzania ;)

Ale dopadło mnie samo i wtedy już nie ma odwrotu po takim przeżyciu.
Ja przede wszystkim chciałabym się dowiedzieć czym jest naprawdę ten stan, czy poprzez obe możemy się komunikować na odległość. Hmmm... podobno możemy :-k mi to na razie jednak niestety nie wychodzi. Ale myślę to by była super sprawa, nie możesz się z kimś widzieć, jest akurat daleko a w nocy siup spotykacie się poprzez obe :) A jednocześnie takie nocne wędrówki nie wpływają negatywnie na wysypianie się. Mogę też dodać, że często fizycznie moje ciało czuje się lepiej po powrocie, jak po profesjonalnym masażu.

Macieks napisał(a): przede wszystkim chciałem chyba poczuć swobodę, brak jakichkolwiek ograniczeń ciała

Tak jest w istocie i to jest na prawdę wspaniałe uczucie ;)
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." ;)
Avatar użytkownikassilvia Kobieta

Droga życia: 4
Typ: TakaJednaJędzaMała
Zodiak: Żarłacz Tygrysi

Post 23 sty 2009, 23:39

Bubeuszu podróże astralne. Nie kręci cie to?

Pewno, że kręci, ale mam inne rzeczy do roboty, które uważam za ważniejsze. Cokolwiek by nie powiedzieć, to raczej mój problem i mojego zagospodarowania czasem...
Bubeusz Mężczyzna

Powrót do działu „Ludzie”