- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Joł

Post 09 maja 2008, 13:57

Pojawiłem się na tym forum, gdyż jeden z jego użytkowników zapragnął mnie tu widzieć. Nie powiem kto, żeby nie robić mu trzody ;p jestem chrześcijaninem i zaczynam czuć z tego coraz większą dumę. Zwłaszcza patrząc na "krytykę" niektórych osób, szukających sensacji i skandali ;p aktualnie jestem wyznania rzymskokatolickiego.
Nie ukrywam, że nie podobają mi się niektóre praktyki przez Was podejmowane... być może zacznę sie udzielać w niektórych tematach... jako Chrześcijanin.

pozdro ;p
"Tak! Wściekłość poza kontrolą! Dzika energia chaosu! Pożerająca wszystko na świecie!"
Avatar użytkownikaHellmaster Mężczyzna
Underworld King

Imię: Phibrizzo
Droga życia: 999

Post 09 maja 2008, 15:25

Chrześcijanin - a to czemu z dużej litery? ;] Mam się nazywać Ateistą? ;]

Dobra, powaga. Witam Cię serdecznie i mówię że mało na tym forum znam osób szukających sensacji i skandali ;) Jedyne co to cenimy - przynajmniej ja - sporą wiedzę i własne zdanie o krytykowanych sprawach ;)

Dla mnie spokojnie możesz udzielać się w niektórych tematach, zdrowa dyskusja n/t tych 'praktyk' nie zaszkodzi żadnej ze stron... Martwi mnie tylko że niby jesteś chrześcijaninem a masz ksywkę i podpis pod ksywką Władca Piekieł, a podpis pod postem świadczy o raczej nie chrześcijańskich postawach, ale to już się wytłumaczysz albo i nie, tutaj panuje wolna wola ;) Pozdro także ode mnie:)

(A, no i jeszcze te zainteresowania - Ludzkie życia to moje zabawki... ciekawe conajmniej :))
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
Avatar użytkownikaskexin Mężczyzna
SKX Rapomedyk

Imię: Michał
Droga życia: 11
Typ: 4w5, wiem że to okropne
Zodiak: Ryby

Post 10 maja 2008, 18:41

Hellmaster,

Twoja chrześcijańska duma aż rozpiera w Twoich postach - szkoda tylko, że lwią ich część stanowią cytaty zerżnięte z kaznodziejskich odpowiedników "Faktu" czy "Super Expressu". ;)

Twoja misja "walczącego z niewiernymi" nie odpowiada nam. Postawa typu "ja wiem lepiej" charakteryzująca pretendujących do posiadania monopolu na prawdę nie służy wspólnej dyskusji, stąd dostajesz ode mnie pierwsze ostrzeżenie. Aby nie zaliczyć kolejnych, polecam Ci (jako (były) chrześcijanin z dłuższym stażem ;)) nabyć więcej pokory, tolerancji i próby zrozumienia odmiennych od Twojego punktów widzenia. Mam nadzieję, że to Ci przyjdzie z wiekiem. Egotyzm i pycha nie są naszymi najlepszymi przyjaciółmi, a fanatyzm nikomu jeszcze nie wyszedł na dobre. ;)

PS. Twoja sygnatura ("Tak! Wściekłość poza kontrolą! Dzika energia chaosu! Pożerająca wszystko na świecie!") i podane zainteresowania ("Human's lifes are my toys") kojarzą mi się nieodparcie z antychrystem, a nie Chrystusem. Ot, taka moja dygresja. ;)
//edit: och, mechezz, ubiegłeś mnie ;]

Wybacz za wymowę mojego przywitania. Jednak, skoro już tu jesteś, zapraszam Cię do współtworzenia forum, wierząc, że jako chrześcijanin wniesiesz swoją osobą świeże spojrzenie i pozytywne wartości. :)
Avatar użytkownikaNazcain Mężczyzna

Imię: Piotr
Droga życia: 7
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół

Post 11 maja 2008, 03:00

Witam serdecznie :)

Z racji że pewne tematy zostały pozamykane wypowiem sie tutaj :P

Hellmaster napisał(a):choć zadawanie się z szatanem nie jest bezpieczne (nieświadomie to robicie, ale to nie ten temat) .

Hellmaster nie zadaje się z szatanem bo dla mnie osobiście on nie istnieje. I myślę że przypadki opętania dotyczą tylko i wyłącznie ludzi którzy w niego wierzą i tworzą chore zakazy i nakazy. Jeżeli sobie wmówisz że LD i OOBE to zawieranie paktu z diabłem, to jeżeli doświadczysz któregoś z tych stanów to z pewnością go tam ujrzysz i uwierzysz. Chociaż nie, Ty już wierzysz. No ale jeżeli to Ci pomaga w życiu proszę bardzo Twoja wola. Tymi „szatańskimi praktykami” zajmuje się już ponad 10 lat i tak mi się wydaje że do tej pory nic mnie nie opętało. Choć mogę się mylić, bo przecież nie chodzę do kościoła i nie wspieram darmozjadów, którzy mogli by się w końcu wziąć za coś pożytecznego a nie za straszenie ludzi i robienie im wody z mózgu interpretując według swojego widzi mi się czego pragnie Bóg a czym się karmi Szatan. Może tak więcej miłości i poszanowania dla drugiego człowieka i stosowanie się do powiedzenia „nie czyń drugiemu co tobie nie miłe” a Szatan zginąłby po prostu śmiercią naturalną ;)
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." ;)
Avatar użytkownikassilvia Kobieta

Droga życia: 4
Typ: TakaJednaJędzaMała
Zodiak: Żarłacz Tygrysi

Post 11 maja 2008, 08:51

Hellmaster nie zadaje się z szatanem bo dla mnie osobiście on nie istnieje.

Dla mnie istnieje i za to dostałem ostrzeżenie...

I myślę że przypadki opętania dotyczą tylko i wyłącznie ludzi którzy w niego wierzą i tworzą chore zakazy i nakazy.

Bardzo wielu ludzi zajmujących się okultyzmem zostaje opętanych. Ale mam tę wiedzę z chrześcijańskich źródeł. A więc wg większości Was, w tym admina są one nic nie warte.

Choć mogę się mylić, bo przecież nie chodzę do kościoła

Fakt faktem, że ludzie zajmujący sie okultyzmem nie chodzą do kościoła ;] nie mam zamiaru teraz stwierdzać, że na to może mieć wpływ Szatan, bo dostanę kolejne ostrzeżenie :D

nie wspieram darmozjadów, którzy mogli by się w końcu wziąć za coś pożytecznego a nie za straszenie ludzi i robienie im wody z mózgu interpretując według swojego widzi mi się czego pragnie Bóg a czym się karmi Szatan

Ja, im bardziej chciałem wmówić sobie coś o księżach, tym bardziej zaczynam zauważać, że KK wcale taki zły nie jest. Pora spojrzeć na to obiektywnie...

polecam Ci (...) nabyć więcej pokory, tolerancji i próby zrozumienia odmiennych od Twojego punktów widzenia.

Niektórym też to trzeba życzyć, mimo to ostrzeżeń nie dostali.
"Tak! Wściekłość poza kontrolą! Dzika energia chaosu! Pożerająca wszystko na świecie!"
Underworld King

Post 11 maja 2008, 10:26

Nazcain, ma racje "FAKT" juz nawet w internecie maja strone :D

Co do pozamykanych tematow ten z joga to najwieksza bzdura jaka slyszalem :D Babka miala problemy z niskim cisnieniem albo wysokim z tad te omdlenia po dluzszym spacerze [i jeszcze to potwierdza jej wiek]. A to co opisala to wyglada mi na OOBE a nie podroz do piekiel ale ja oobe nie mialem wiec nie moge sie wypowiedziec.

Co do tematu wzywania lucyfera kolejna bzdura zero wyjasnien naukowych itp. taki tekst to ja moglem napisac, nawet bardziej przekonujacy :) TV i inne rzeczy nie maja nic wspolnego z diablem.

Dla mnie jestes moherowym beretem sorry :) Niestety nowe pokolenia podwladnych maja dostep do internetu. Zgadzam sie z leo :) zobacz na swoje posty i spojrz kto nalezy do sekty?
Anonim

Post 11 maja 2008, 10:42

Właśnie przeglądnąłem. Do profesorka się przyznałem do błędu, do Lucyfera dopisałem, że sam tak bardzo temu nie ufam... bardzo mi to przypomina sektę ^^ jeśli chodzi o teksty to czekałem, aż sie wypowiecie i rozwinie się dyskusja, zamiast tego słyszałem jedynie "głupoty"... pozdrawiam Tila, z nim dyskusja zaczęła się rozwijać. To co zauważył powiedział, miałem nadzieję, że inni tak zrobią.

Dla mnie jestes moherowym beretem sorry

W obrażaniu to się specjalizujecie ;) mimo to ja dostałem ostrzeżenie, które zresztą wywarło na mnie jeden pewnik - jesteście zaślepionymi fanatykami swojej religii ;p za co zaraz dostanę bana ^^ i usłyszę, że sam do takiej należę ;p

Wybaczcie, że moje posty są proste, nie chwalą was, ale nie jestem wielkim przebudzonym ;p mam gdzieś co uważacie o Kościele, dla mnie najważniejszy jest Chrystus.

Tak jak niektórzy powinienem wsadzić kulturę gdzieś i powiedzieć co nieco...
Underworld King

Post 11 maja 2008, 12:21

Spójrz na swoje posty i zachowanie OBIEKTYWNIE...

Nie chce mi się tłumaczyć, że gadasz znowu bzdury, przywoływać definicji fanatyków i religii, bo powinieneś je znać...

Wojna na obrażanie, bluzgi, szukanie wad i przywar, to nie to, co powinno się znajdować na tym forum. Szczerze liczyłem na jakąś ciekawą dyskusję z przedstawicielem odmiennego światopoglądu. Mam nadzieję, że jeszcze się dogadamy jakoś.

Ale żeby dało się dogadać, to musisz przestać patrzeć na nas jak na wrogów. Jak na grupę zamachowców. Po pierwsze - każdy człowiek jest inny, każdy ma inne zdanie i swoją własną prawdę. Wszelkie podziały, etykietkowanie, porównywanie i ocenianie to przejaw ograniczenia, właściwego osobom ze skłonnościami do fanatyzmu.

My jesteśmy ludźmi, Ty jesteś człowiekiem. Każdy z nas ma swój punkt widzenia, o którym chce porozmawiać. Proste? Gdzie tu powód do sporów?

Aby byłą dyskusja, jedna i druga strona musi przedstawić swoje argumenty. Bez rzucania "jest tak i koniec", popartego tekstami, których wiarygodności nie będę oceniał i które również mówią "jest tak i koniec".
Jak na razie, to wszystko, co nam zaprezentowałeś, to
"Jest tak i koniec, bo mówi tak Kościół w swoich artykułach, argumentując badaniami fikcyjnych profesorów i niesprawdzonych pojedynczych przypadków braku wiary w siebie, strachu i niepewności."

My ze swojej strony możemy zarzucić tysiące artykułów z "drugiej strony", ze stron ezoterycznych, w których jest powiedziane dużo więcej, a pewnie i dużo sensowniej uargumentowane i poparte. Ale czy to ma jakiś sens? Chodzi o dyskusję, a nie zarzucanie stertą makulatury. Bo bez wykazania się własnym rozumem i analizą, każdy tekst pozostanie tylko papierem toaletowym.

Mam nadzieję, ze weźmiesz sobie do serca to co powiedziałem. Ja naprawdę liczę na ciekawą dyskusję.
Bubeusz Mężczyzna

Post 11 maja 2008, 15:06

Dokładnie... chciałeś ciekawej dyskusji a sam podsycasz, myślisz że jeżeli mamy odmienne zdanie od ciebie to od razu szatan ma na to wpływ (tak, Hellmaster, piszę małą literą!)

To nie jest naprawdę miłe - to że religia katolicka mi nie odpowiada to jestem opętany? Załatw mi egzorcystę, może się jeszcze nawrócę i dam se szansę na wieczne zbawienie, zamiast wygnanie do piekieł i samego Lucyfera? :) :)
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

SKX Rapomedyk

Post 11 maja 2008, 15:53

Szatan z dużej oznacza raczej, szatan oznacza ducha. Czy jakoś tak ;]
Ale żeby dało się dogadać, to musisz przestać patrzeć na nas jak na wrogów. Jak na grupę zamachowców.

Ze wzajemnością. Pozdro dla paru osób z forum.

mechezz - kpić też umiecie z ludzi.
To nie jest naprawdę miłe - to że religia katolicka mi nie odpowiada to jestem opętany?

Nie, to znaczy, że masz prawo nie należeć do Kościoła.

mamy odmienne zdanie od ciebie

A musicie to argumentować, że "mam sprany mózg i jestem zindoktrynowany"? Bo potem za takie coś dostaję ostrzeżenia ;D doprawdy mądre.
Underworld King

Post 11 maja 2008, 15:56

Ja ci nic nie argumentuję. Dla mnie każdy ma 3 szanse - nawet twój (j/J)ezus mówił niby w ewangelii Mateusza że trzeba wybaczać nie 7 ale 77 razy ;] Więc jeśli weźmiecie wszyscy - leaozinho zwłaszcza - na luz, to może da się coś z tego zrobić ;]

SKX Rapomedyk

Post 11 maja 2008, 17:35

witaj, Hwllmaster, buntowniku z wyboru :)

rozbrajajace jest Twoje nagminne "wy", "jestescie", "robicie"........przywodzi na myśl stary, dobry ustrój ;P
ale dobrze juz dobrze-to byl taki myk polonistyczny
nie tworzymy forum, żeby sie zwalczać, dlatego nie mruż oczu w zajadłosci, jesli szukajace i otwarte dusze wyrażają swój na Ciebie pogląd.......jeśli ktos "jedzie" po katolicyzmie, tudziez innym zgrupowaniu, najwyraźniej ma swoje zyciowe powody, tak samo jak ten, który ów katolicyzm wychwala/pochwala badź aprobuje........to przeca nie powód do jadowitej walki...........i tak........niedziwne, że brac pryska jadem, jesli gosć witany dobrym slowem chlusta dziurawa energią kłótliwego pseudospokoju..........
......
ale nie bój, nie bój.........jesli chcesz się ze swojej wojowniczej złosliwosci wydostać.......pomożemy................jesli jednak owa bohaterska postawa obronna jest Ci nadzwyczaj miła............to "bój sie Boga" i pomyśl w samotności, zanim zapragniesz kontynuować swoje działania zaczepno-obronne............

po co szukac wrogów na sile.....?
i'm a fountain of blood in a shape of a girl....i ide tam, gdzie ide.....;]
nikt nigdy tak jak teraz

Imię: kaa
Droga życia: 33
Typ: 4w5
Zodiak: szczur

Post 11 maja 2008, 21:00

Hellmaster napisał(a): Dla mnie istnieje i za to dostałem ostrzeżenie...
Nie, nie za to dostałeś ostrzeżenie. Czytaj ze zrozumieniem ;) (tylko nie potraktuj tego znowu jak atak na Ciebie)
Nazcain napisał(a):Twoja misja "walczącego z niewiernymi" nie odpowiada nam. Postawa typu "ja wiem lepiej" charakteryzująca pretendujących do posiadania monopolu na prawdę nie służy wspólnej dyskusji, stąd dostajesz ode mnie pierwsze ostrzeżenie.
Dla mnie osobiście możesz wierzyć sobie w co chcesz ale nie narzucaj tej wiary innym.

Hellmaster napisał(a):Bardzo wielu ludzi zajmujących się okultyzmem zostaje opętanych. Ale mam tę wiedzę z chrześcijańskich źródeł. A więc wg większości Was, w tym admina są one nic nie warte.

Nie zamierzam oceniać wartości i słuszności tych źródeł. Ty masz wiedzę ze źródeł a ja po prostu wole wyciągać w nioski na podstawie własnych doświadczeń a nie na tym kto coś tam napisał. I jak na razie mogę stwierdzić że moje zainteresowania nie wpłynęły na mnie negatywnie jak również na osoby Tworzące to forum. Bo widzę tu ludzi wrażliwych i otwartych na innych oraz ich problemy. Wiec gdzie tu miejsce na opętanie ? Szatan raczej nie charakteryzuje się takimi cechami.

Hellmaster napisał(a):Fakt faktem, że ludzie zajmujący sie okultyzmem nie chodzą do kościoła ;] nie mam zamiaru teraz stwierdzać, że na to może mieć wpływ Szatan, bo dostanę kolejne ostrzeżenie
Ja, im bardziej chciałem wmówić sobie coś o księżach, tym bardziej zaczynam zauważać, że KK wcale taki zły nie jest. Pora spojrzeć na to obiektywnie...

Bo to nie wpływ szatana, sam kościół się o to postarał. Też chodziłam do kościoła ale w pewnym momencie zaczęły mi się otwierać klapki. I moje przekonania nie są wynikiem wmawiania sobie czegoś tylko właśnie obiektywnego spojrzenia na kościół. Nie będę się rozpisywać na ten temat, swoja opinie wyrażę w jednym zdaniu. Nigdy nie zrozumiem dlaczego tak ważne jest budowanie kolejnych świątyń (które a pro po powstają jak grzyby po deszczu) kiedy pieniądze które na to idą (ogromne pieniądze) można by spożytkować w lepszy sposób, choćby wspierając potrzebujących.

Hellmaster napisał(a): jesteście zaślepionymi fanatykami swojej religii ;p za co zaraz dostanę bana ^^ i usłyszę, że sam do takiej należę ;p

Nie Hellmaster jesteśmy grupą osób o podobnych zainteresowaniach i poglądach (chociaż nie zawsze ;)) A ty tu zawitałeś i zaatakowałeś to czym się zajmujemy. Uważasz że jest to złe, to znajdź stronę o wartościach podobnych do tych jakie Ty wyznajesz. I śmiem twierdzić, że gdyby ktoś z tego forum pojawił się ze swoimi rewelacjami na jakiejś stronie katolickiej to z pewnością zostałby potraktowany dużo gorzej. Smutne jest to że ludzie „głębokiej wiary” od zarania dziejów lubią nawracać innych na jedynie słuszną drogę. Nie ważne jakimi środkami, ważne aby skutecznie. I we wszystkim co nie zgadza się z ich teorią widzą zło i rękę szatana ;)
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." ;)
Avatar użytkownikassilvia Kobieta

Droga życia: 4
Typ: TakaJednaJędzaMała
Zodiak: Żarłacz Tygrysi

Post 11 maja 2008, 21:37

ssilvia napisał(a):Dla mnie osobiście możesz wierzyć sobie w co chcesz ale nie narzucaj tej wiary innym.

Oo tak.. :)

[url=http://www.wrzuta.pl/audio/tw58sVMcZb/06._indios_bravos_-_mowie_do_ciebie_i_siebie]
W co tam sobie... Chcecie, wierzcie....
Lecz nie mówcie całej reszcie
Jak ma swoje... Życie przeżyć...
Co szanować i w co wierzyć...[/url]

Popieram wszystkie powyższe wypowiedzi. No, to co, będzie zgoda? I Pan Bóg wtedy rękę poda ;] Zapomnijmy o tym już i zacznijmy normalną dyskusję, a Nazcain z pewnością anuluje to ostrzeżenie ;]
Bubeusz Mężczyzna

Post 12 maja 2008, 12:17

Mam do ciebie Hellmaster pytanie - gadałem z tobą na gg ale nie wyjaśniliśmy sobie jednej rzeczy - patrząc na post powyżej (Bubeusza) mi się wydaje, że powinniśmy mieć bardziej zagwarantowane katolickie zbawienie niż część katolików, którym ksiądz przed śmiercią odpuścił grzechy... ^^ Jeśli ktoś więc żyje dobrze i zgodnie ze sobą i drugim człowiekiem, a nie wierzy w waszego boga, to i tak jest zły i potępiony? Coś mi tu qrde nie pasuje...

Aha i jeszcze jedno - nie znam takiej drogi życia 999 ;)

SKX Rapomedyk

Powrót do działu „Ludzie”