Nigdy nie trenowalam swiadomych snow a jednak czasami je mam
niestety jak juz wiem ze to tylko sen i tak nie potrafie nic zrobic!!!
To tak jakby mi sie snilo ze mam swiadomy sen niz zeczywiscie go mam
Co mam zrobic??

-
Jaris
poczytaj dziesiątki podobnych postów na tym forum gdzie dyskusja trwa od dawien dawna.. pozdrawiam i powodzenia 

-
MayRah
- Droga życia: 1
Witaj Jaris
Muszę Ci wyznać, że sam miałem taki okres w życiu, kiedy świadome sny pojawiały się u mnie niemal co noc. To było tak, jakbym prowadził dwa równoległe życia - za dnia i drugie w stanie tzw. "snu" - w nocy. To było tak naturalne, że jeśli przed snem sobie coś założyłem (coś do zrobienia) to w czasie snu pamiętałem o tym i robiłem to.
Dzięki tym trwającym kilka lat mej wczesnej młodości doświadczeniom udało mi się zaobserwować pewne prawidłowości, które pomagają wywołać i utrzymać świadomy sen - tak samo świadomy jak ten "świat jawy".
Zaobserwowałem na przykład, że powodzenie w "świadomym śnieniu" zależne jest od takich czynników jak : wiek, sposób funkcjonowania w czasie "jawy" , dystrybucja własnej energii życiowej i kilku innych o których teraz nie będę pisał (swoją drogą ciekawe czy ktoś z obecnych na tym forum doszedł do podobnych obserwacji ?)
Pozdrawiam serdecznie.

Dzięki tym trwającym kilka lat mej wczesnej młodości doświadczeniom udało mi się zaobserwować pewne prawidłowości, które pomagają wywołać i utrzymać świadomy sen - tak samo świadomy jak ten "świat jawy".
Zaobserwowałem na przykład, że powodzenie w "świadomym śnieniu" zależne jest od takich czynników jak : wiek, sposób funkcjonowania w czasie "jawy" , dystrybucja własnej energii życiowej i kilku innych o których teraz nie będę pisał (swoją drogą ciekawe czy ktoś z obecnych na tym forum doszedł do podobnych obserwacji ?)
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio edytowano 29 gru 2007, 01:48 przez freenergy11, łącznie edytowano 1 raz
-
freenergy11
Sovereign Integral - Imię: Rafał
- Droga życia: 11
- Typ: 2w1
Hmm jesli nie potrafisz nic zrobic to jest to tylko sen o LD i tak naprawde nie odzyskujesz swiadomosci.. [tylko ci sie sni ze odzyskujesz swiadomosc] Wiele osob tak mialo jest to pewnie spowodowane tym ze za dnia duzo o tym dyskutujesz czytasz rozmyslasz itp. ja mialem w ten sposob sen o oobe
Niby wszystko jak oobe ale to nie ja kontrolowalem swoje poczynania tylko podswiadomosc
A ten sen to sprawka ssilvii za duzo mi o oobe tego dnia przed snem opowiadala
Napisz cos wiecej o tych snach to pomoge.

- Anonim
Hmmm.......Jedyne co potrafie zrobic w takim sama to obudzic sie np. kiedy wiem ze zaraz stanie sie cos zlego albo cos w tym stylu... 

-
Jaris
Czyli wydaje mi sie ze to nie jest LD zreszta poczytaj troche opisy LD to zauwazysz ze tam kazdy robi co mu do glowy wpadnie.. Ale nie martw sie jesli sie przylozysz to rezultaty beda widoczne szybko tylko trzeba naprawde sie przylozyc..
A teraz przynajmniej wiesz jak silna jest podswiadomosc w taki sposob wywolasz jaki chcesz sen tylko musisz poswiecic tematyce duzo czasu [to nie dla mnie wole poswiecic czas na LD
] i wyrazac chec przezycia takiego snu przed zasnieciem.. Podobno dziala nawet natrafilem kiedys na forum ktore skupialo grupe ludzi ktorzy planuja temat snu i pozniej o tym snia i sie wymieniaja doswiadczeniami.
A teraz przynajmniej wiesz jak silna jest podswiadomosc w taki sposob wywolasz jaki chcesz sen tylko musisz poswiecic tematyce duzo czasu [to nie dla mnie wole poswiecic czas na LD

- Anonim
Hehe, A czy to co jemy przed snem tez ma wplyw na swidome sny??? Np. czytalam e jednym ze sposobow na miecie takiego snu jest zjdzenie czekolady.....
-
Jaris
-
MayRah
Ja zauważyłem, że zbytnie przejadanie się na noc lub jedzenie ciężkich potraw nie sprzyja LD, a nawet zwykłe sny stają się "ciężkie". Lepiej przed snem mieć prawie pusty żołądek.
To, że budzisz się Jaris w czasie "złego" snu to normalny mechanizm podświadomości (świadomości?) i myślę, wiele osób podobnie funkcjonuje.
Jak to mówią praktyka czyni mistrza i nie sądzę, aby zjedzenie czekolady mogło wywoływać świadome sny bardziej niż np. zjedzenie ryżu (też węglowodany
). No chyba, że w tej czekoladzie byłyby jakieś alkaloidy
..... he he...
To, że budzisz się Jaris w czasie "złego" snu to normalny mechanizm podświadomości (świadomości?) i myślę, wiele osób podobnie funkcjonuje.
Jak to mówią praktyka czyni mistrza i nie sądzę, aby zjedzenie czekolady mogło wywoływać świadome sny bardziej niż np. zjedzenie ryżu (też węglowodany

-
freenergy11
Sovereign Integral - Imię: Rafał
- Droga życia: 11
- Typ: 2w1
A wlasnie tez czytalem o jedzeniu czekolady i testowalem. Powiem szczerze ze cos w tym jest byc moze to dziala na metodzie placebo. Czyli czekolada nic nie daje ale my tak w to wierzymy ze to skutkuje.
freenergy11 w czekoladzie sa tez inne skladniki ktore ryz nie posiada wiec porownanie do ryzu jest nie na miejscu
Hehe no to specjalnie dla ciebie cytat "Oprócz mikroelementów czekolada zawiera pewne alkaloidy" Przynajmniej teraz wiem czemu mi tak smakuje
PS. Widze ze tez jestes z Lodzi
freenergy11 w czekoladzie sa tez inne skladniki ktore ryz nie posiada wiec porownanie do ryzu jest nie na miejscu

freenergy11 napisał(a):No chyba, że w tej czekoladzie byłyby jakieś alkaloidy ..... he he...
Hehe no to specjalnie dla ciebie cytat "Oprócz mikroelementów czekolada zawiera pewne alkaloidy" Przynajmniej teraz wiem czemu mi tak smakuje

PS. Widze ze tez jestes z Lodzi

- Anonim
-
Jaris
skupienie, refleksja, wyciszenie ...
pomaga.. choć czysty umysł to podstawa by owocnie korzystać z LD .. lepiej nie śnić rzeczywiście gdy mamy zbyt wiele rozterek i gniewu w sobie... z doświadczenia widzę, że skutki mogą być opłakane ...
Pozdrawiam
pomaga.. choć czysty umysł to podstawa by owocnie korzystać z LD .. lepiej nie śnić rzeczywiście gdy mamy zbyt wiele rozterek i gniewu w sobie... z doświadczenia widzę, że skutki mogą być opłakane ...
Pozdrawiam
-
MayRah