- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Hm.. Guten Morgen..? :)

Post 12 lis 2007, 15:32

Skoro jest taki dział, to rozumiem, że wypada się przywitać :) Więc dzień dobry wszystkim!

Cieszę się bardzo, że są na świecie bratnie dusze, dla których istnieją rzeczy ważniejsze niż zrobienie prania czy klasówka z fizyki.

Jako osoba nowa, nie bardzo jeszcze jestem wtajemniczony w tutejsze zwyczaje, sprawy, kulturę, itd, więc proszę o wyrozumiałość w razie czego :P A może znajdzie się jakiś "Przewodnik", który mógłby odkryć przede mną meandry zarówno tego forum, jak i magazynu internetowego "Przebudzenie"? :>

A co tu mogę o sobie powiedzieć... Jestem sobie ot taką maleńką komórką społeczeństwa, która hoduje w sobie marzenia na skalę globalną :) Ponadto owa maleńka komórka społeczeństwa jaką jestem, czuje się strasznie obco w dzisiejszym świecie - nie rozumie sensu poświęcania całego życia na takie pierdoły, jakimi zajmują się "normalni" ludzie. Szuka czegoś więcej, głębiej, odkrywa zagubioną esencję życia... a przynajmniej się stara :) Czyli w skrócie - zgaduję, że jak wszyscy na tym forum.

Jestem typem Wędrowca, nie utożsamiam się z masą, naprawdę często zdarza mi się patrzeć krytycznie na świat i "Ziemian" z perspektywy jakby kogoś innego, kogoś kogo ten cały ziemski galimatias nie dotyczy. Jestem ciekawy świata i nauki, zupełnie, jak turysta, który przybył na Ziemię i chce się o niej jak najwięcej dowiedzieć. Poza tym wykazuję jakąś dziwną tęsknotę za innymi światami, prawie jak za domem. Do tego stopnia, że stworzyłem internetowy "drugi" dom.

Kiedy zetknąłem się ze stroną Jakuba Niegowskiego (na pewno znacie), zauważyłem różne dziwne podobieństwa i nagle wykiełkowało we mnie pytanie: "A może i ja jestem takim Przebudzonym..?" No i się zaczęła ścieżka rozwoju świadomości, która doprowadziła mnie ni mniej ni więcej, jak tutaj :)

No a poza tym wszystkie składowe Magazynu "Przebudzenie" (Rozwój Duchowy, Religia, Filozofia, Psychologia, Umysł i INNE) - to moje zainteresowania :)

PS. Odnośnie "tytułu" - żeby nie było, że szaleję - po prostu to jest mój tytuł w "rodzimym" mieście (do którego serdecznie zapraszam!) i jakoś tak przywykłem ;) Nie ma absolutnie nic wspólnego z jakimś "mistrzowaniem" czy "górowaniem".
Bubeusz Mężczyzna

Post 12 lis 2007, 18:47

Witaj Bubeuszu ;)
anilA Kobieta

Post 12 lis 2007, 19:30

Witam Cię ciepło Bubeuszu :wink: Piękne imię

I nie lękaj się, jesteśmy wyrozumiali...chyba :D
Avatar użytkownikassilvia Kobieta

Droga życia: 4
Typ: TakaJednaJędzaMała
Zodiak: Żarłacz Tygrysi

Post 13 lis 2007, 01:09

Witaj Bubeuszu - zasady panujące na forum są proste - nie zaczynaj zdania od "TY....", ewentualnie "Wy....". To tyle. Czuj się jak u siebie w domu.
Avatar użytkownikaRadunia Kobieta

Droga życia: 5
Zodiak: Strzelec/Bawół

Post 14 lis 2007, 00:23

Czesc Bubeusz :)

Bubeusz napisał(a):nie rozumie sensu poświęcania całego życia na takie pierdoły, jakimi zajmują się "normalni" ludzie.

Dobrze ze normalni w cudzyslowie ;) ale mozesz powiedziec co to za "pierdoły"? Jestem ciekaw czy tez sie zajmuje pierdołami :P
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
Avatar użytkownikaMeph Mężczyzna

Zodiak: Waga, Bawół

Post 14 lis 2007, 16:01

Już Ci tłumaczę - "Normalny" człowiek funkcjonuje wg pewnego algorytmu. Jest on bardzo prosty i mało zróżnicowany. Przykładowy algorytm działania "normalnego" człowieka wygląda tak: "Start, wstań, zjedz coś, leć do pracy/szkoły, pieprznij się na fotel i oglądaj TV, zjedz obiad, wyjdź na piwo z kolegami/na pogaduchy z koleżanką, wróć do domu, idź spać, powtórz cykl n razy, stop."
Aby się zbytnio nie rozpisywać, w mowie potocznej ów algorytm określa jedno słowo - pierdoły :)

Świat jest tak urządzony, że nikt od pierdół nie ucieknie, ale sęk w tym, by nie czynić z nich nadrzędnego sensu życia.

Nawiasem - świetny masz podpis xP

PS. Dzięki Ssilvio, choć ja jakoś nie widzę tego piękna xP
Bubeusz Mężczyzna

Post 14 lis 2007, 17:49

Czeeeeśc Mentalny Bracie ;) ależ ja się tu o Tobie dowiem sporo rzeczy ;D
Oprócz marzeń warto miec ciasteczka.

Imię: Majka
Droga życia: 7
Zodiak: bliźniak

Post 14 lis 2007, 19:09

I vice versa, Siostro :P
Bubeusz Mężczyzna

Post 14 lis 2007, 19:40

Qba, a myslisz ze ludzie zyjacy wg tego schematu uwazaja go za sens zycia? Mi sie wydaje ze poprostu nie maja juz sil na nic innego a jak wroca z pracy to na niewiele im czasu starcza. Kazdy zajmuje sie tymi "pierdołami" bo musi, musi zarabiac kase zeby przezyc bo tego swiat wymaga, wspolczesne zycie. A w wolnych chwilach oddaja sie swoim przyjemnosciom, jedni oddaja sie medytacji i wewnetrznym monologom a inni poczytaja sobie jakas ksiazke since-fiction, a jeszcze inny pojdzie na pogaduchy do znajomych badz film ciekawy ogladnac. Ale pisanie ze to pierdoły chyba nie jest w porzadku. Moge sie zalozyc ze Ty tez zyjesz według podobnego algorytmu, sniadanie, szkola, obiad, kisazka, internet, kolacja, spac itd i tak kazdego dnia poza weekendem :P Kazdy czlowiek zajmuje sie czym innym i moze miec swoje hobby ktoremu sie odda w wolnej chwili. Moze innym szkoda czasu na szukanie celowosci i sensu istnienia, wolno im :) Oni tez moga powiedziec ze Ty sie zajmujesz pierdołami :)
Jakby co to nie przyczepiam sie do Ciebie tylko do tego slowka :P

P.S. Ludzie ktorzy sie zajmuja "pierdołami" sa pierdołowaci? ;) :P :D
xD

Post 16 lis 2007, 14:07

Oczywiście, że masz rację :) A słówko to można interpretować różnie, neutralnie, żartobliwie, obraźliwie...

Naturalnie ja też zajmuję się "pierdołami", jak wszyscy. Z tą różnicą, że dla jednych pierdołą jest szukanie sensu życia, a dla drugich odkurzanie mieszkania. Nie ma w tym nic złego, świat jest taki, jaki sobie wyobrażamy :)

A między człowiekiem zajmującym się pierdołami i będącym pierdołowatym, jest moim zdaniem, ogromna przepaść. Mniej więcej taka sama jak między człowiekiem robiącym jakąś głupotę i człowiekiem będącym głupkiem.
Bubeusz Mężczyzna

Post 17 lis 2007, 01:24

witam, przestańcie zajmować się "pierdołami" i chodźcie na herbatkę, bo wystygnie:)
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
Avatar użytkownikamorphia Kobieta
biszkopt

Typ: 4w5
Zodiak: baran

Post 17 lis 2007, 01:56

Ja nie odmowie :P Qba, chodz :D herbatka Morphinki jest swietna :D
xD

Post 17 lis 2007, 16:11

Z przyjemnością ;) Ale ja nie słodzę, chyba, że z cytrynką ;)
Bubeusz Mężczyzna

Post 17 lis 2007, 18:39

A ja tez moge przyjsc? :>

PS. Witaj :)
* “Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność.” *
Zapraszam na moj blog - Placebo ;]
Avatar użytkownikamk_cafe Mężczyzna
Bąbel :)

Imię: Michał
Droga życia: 5
Zodiak: Ryby

Post 17 lis 2007, 23:18

nie podaję herbaty do słodzenia, ona sama w sobie jest cudowna. Cytrynki też nie potrzebuje.
mk_cafe, oczywiście:)
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
Avatar użytkownikamorphia Kobieta
biszkopt

Zodiak: baran

Powrót do działu „Ludzie”