Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

o co może chodzić

Post 24 mar 2011, 10:35

miałam dziwny sen... bardzo realny... wstałam z łóżka w przedpokoju była wielka plama moczu zrobiona przez mojego psa, próbowałam ją ominąć potem posprzątać - i nie wiem czy mi się udało bo nagle znalazłam się z moją koleżanką w dużym bogato wyposażonym sklepie i powiesiłam na wieszaku swoją torebkę, potem nagle znalazłyśmy się na ulicy i skapnęłam się że nie mam torebki ale do sklepu było daleko (martwiłam się że w torebce mam pieniądze za wynajem mojego lokalu) więc zadzwoniłam po mojego chłopaka żeby podjechać po tą torebkę... on przyjechał dużym samochodem (pickupem swojego taty) i się obudziłam... o co mogło chodzić POMÓŻCIE!!! :(
kachna Kobieta

Imię: kasia
Droga życia: 7
Typ: 6w7 - kumpel
Zodiak: koziorożec

Re: o co może chodzić

Post 24 mar 2011, 22:50

Częściej wyprowadzaj pieska,
wydawaj mniej kasy na zakupy, nie martw się o przyszłość,
zastanów się nad swoim związkiem.
;-)

Kasia, co masz na myśli pisząc bardzo realny sen?
Dlaczego tak Cię męczy? Co jest w nim niezwykłego?
Mamy tylko Siebie.

Post 24 mar 2011, 23:09

większość moich snów się sprawdza tzn. ich znaczenia w sennikach, ale tak dziwnego snu jeszcze nie miałam był strasznie realny jak wstałam byłam przekonana, że to się wydarzyło i jeszcze tyle wątków w jednym śnie??? to mnie martwi...
kachna Kobieta

Imię: kasia
Droga życia: 7
Typ: 6w7 - kumpel
Zodiak: koziorożec

Post 25 mar 2011, 16:10

Wiele snów jest "realnych", a poza tym, jeśli chodzi o tę "wielowątkowość", to nic w tym dziwnego, przecież we śnie co chwila się coś zmienia. Ten sen był całkiem normalny.

Post 27 mar 2011, 08:45

każdy sen w fazie rem nieróżni się niczym od rzeczywistości . Ale mozna to zobaczyć tylko odzyskując w nim świadomość. bo jeśli budzisz się rano pamiętasz sen to jest on nijaki , wydaje się ze był realny ale to nic pewnego . a on taki właśnie był.
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Post 29 mar 2011, 13:04

Sen realny,może oznaczać sen emocjonalny w którym wszystko bardzo przeżywasz tak,jakby działo się to w rzeczywistości. proponuję znaleźć w senniku co oznaczają zakupu lub samochód,wtedy może uzyskasz jakieś wyjaśnienie swojego snu.
Tao-Universum Mężczyzna

Post 29 mar 2011, 13:36

A moim zdaniem ten akurat sen nie ma wielkiego znaczenia i jest zwykłą przeróbką rzeczy z umysłu związanych z minionym dniem :). Realny czy nie realny, może Ci się wyostrza świadomość podczas snu i stąd to wrażenie realności :) ale nie chcę być negującym sceptykiem, więc nie wiem :)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 29 mar 2011, 19:27

A ja mam pytanie odnosnie snów które sie spelniły. Jakie to były sny i co zostało "poprawnie odczytane" prez sennik?
2Jacks Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”