1, 2
Dobrze by było aby dwie osoby równocześnie patrzyły na obrazek i dały znać kiedy obrót się zmienia.
Jeżeli w tym samym momencie widzą tak samo i w tej samej chwili widzą zmianę obrotu to by świadczyło o konstrukcji gifu. Jeżeli jednak nie, to by znaczyło, że jest uzależnione od naszej percepcji w danej chwili.
Jeżeli w tym samym momencie widzą tak samo i w tej samej chwili widzą zmianę obrotu to by świadczyło o konstrukcji gifu. Jeżeli jednak nie, to by znaczyło, że jest uzależnione od naszej percepcji w danej chwili.
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." 

-
ssilvia
- Droga życia: 4
- Typ: TakaJednaJędzaMała
- Zodiak: Żarłacz Tygrysi
Zrobiłem jeszcze jeden filmik, teraz jest z powiększeniem i trochę wolniej. Format również *.flv.
Zwróćcie uwagę, przy połowie obrotu można już się pomylić w którą stronę się obraca. Ja mogę zobaczyć zarówno obrót w prawo jak i w lewo. A teraz jak będzie się to powtarzać to już bez problemu może być to pełny obrót w dowolną stronę.
Link do Filmiku
W razie czego Gif jest na moim serwerku a nie linkowany skądinąd więc nie jest połączony jakoś z innym, odczytywany jest tylko jeden gif. (to tak na wszelki wypadek gdyby ktoś wpadł na taki pomysł:P)
Tych innych paluszków w gifie w klatkach nie zauważyłem, może mnie inne kształty rozpraszają czy co...
Jeśli zmienia tą nóżkę w połowie, to podczas zapętlenia ja i tak widzę kilka pełnych obrotów w tą samą stronę a gif ma tylko jeden obrót.
Zwróćcie uwagę, przy połowie obrotu można już się pomylić w którą stronę się obraca. Ja mogę zobaczyć zarówno obrót w prawo jak i w lewo. A teraz jak będzie się to powtarzać to już bez problemu może być to pełny obrót w dowolną stronę.
Link do Filmiku
W razie czego Gif jest na moim serwerku a nie linkowany skądinąd więc nie jest połączony jakoś z innym, odczytywany jest tylko jeden gif. (to tak na wszelki wypadek gdyby ktoś wpadł na taki pomysł:P)
Tych innych paluszków w gifie w klatkach nie zauważyłem, może mnie inne kształty rozpraszają czy co...

Jeśli zmienia tą nóżkę w połowie, to podczas zapętlenia ja i tak widzę kilka pełnych obrotów w tą samą stronę a gif ma tylko jeden obrót.
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
xD
-
Meph
- Zodiak: Waga, Bawół
ssilvia napisał(a):Dobrze by było aby dwie osoby równocześnie patrzyły na obrazek i dały znać kiedy obrót się zmienia.
ssilvia tożto napisałem, że rozczłonkowałem gifa i Meph pisał też, dał linki

Jest tylko jeden obrót i jest zapętlony w nieskończoność.
-
darekk
- Droga życia: 11
- Zodiak: Strzelec
Tak generalnie to ta kobieta nie kręci się w żadną stronę ;) My tylko popadamy w iluzję, że ona się kręci i przez to decydujemy, w którą stronę (dla mnie bez problemu obraca się w dwóch kierunkach naraz).
Mógłbym przyrównać to do poniższego uproszczonego schematu:
1. || - stan początkowy
2. ||>
3. ||>>
4. ||>>>
5. ||>>
6. ||>
7. ||
8. <||
9. <<||
10. <<<||
11. <<||
12. <||
13. || - stań końcowy
I tak w kółko. Obrót jest pozorem, jej noga tylko "wychodzi" z ciała z jednej strony, następnie się "chowa", potem "wychodzi" z drugiej strony, po czym się "chowa" i tak bez końca :P Jak odpowiednio się przypatrzycie i potrenujecie to to zauważycie ;) Sam nad tym dużo "siedziałem" :P Pozorny obrót ma tylko "uświadamiać" nam, której "półkuli" w danej chwili używamy ;)
Mógłbym przyrównać to do poniższego uproszczonego schematu:
1. || - stan początkowy
2. ||>
3. ||>>
4. ||>>>
5. ||>>
6. ||>
7. ||
8. <||
9. <<||
10. <<<||
11. <<||
12. <||
13. || - stań końcowy
I tak w kółko. Obrót jest pozorem, jej noga tylko "wychodzi" z ciała z jednej strony, następnie się "chowa", potem "wychodzi" z drugiej strony, po czym się "chowa" i tak bez końca :P Jak odpowiednio się przypatrzycie i potrenujecie to to zauważycie ;) Sam nad tym dużo "siedziałem" :P Pozorny obrót ma tylko "uświadamiać" nam, której "półkuli" w danej chwili używamy ;)
-
Ray88
- Imię: Łukasz
- Droga życia: 1
- Zodiak: Koziorożec
Oczywiście masz racje z tym, że ona się nie kręci, że to tylko złudzenie, tylko teraz jeszcze wchodziła w grę kwestia czy faktycznie w trakcie trwania animacji, w którejś z klatek, jest zmieniona noga, czy nie, czy paluszki faktycznie są inaczej ułożone czy nie. I czy te klatki są jakoś zamieszane;) Chcieliśmy to wykluczyć.
xD
xD
-
Meph
No i teraz to juz zgłupiałam
poćwiczyłam trochę i rzeczywiście mogę panią obracać tam i z powrotem, próbowałam z 2 obrazkami na raz
ale te paluszki mi nie dają spokoju
,
najlepiej jakby jednocześnie parę osób ten sam obrazek oceniało
ten plik .flv mi sie nie odtwarza

ale te paluszki mi nie dają spokoju

najlepiej jakby jednocześnie parę osób ten sam obrazek oceniało
ten plik .flv mi sie nie odtwarza

-
alkina
mucha belzebuba - Posty: 40
- Droga życia: 6
- Zodiak: Wodnik
Mmm... to może spróbuj tutaj obejrzeć (tylko proszę się nie śmiać, playerek nie jest doskonały trochę krowowaty ale własny:P, fullscreen działa, czasem tylko za pierwszym razem nie załapie przycisku play, nie wiem dlaczego) link Tytuł "left or right II".
Ostatnio edytowano 05 lis 2010, 00:04 przez Meph, łącznie edytowano 1 raz
xD
xD
-
Meph
Darekk napisał(a):ssilvia tożto napisałem, że rozczłonkowałem gifa i Meph pisał też, dał linki
Jest tylko jeden obrót i jest zapętlony w nieskończoność.
Wiem wiem, ale tyle osób dzisiaj na forum i co chwile post, że trzy razy miałam problem z wczytaniem strony i nie zarejestrowałam wszystkich nowych niusów w porządku chronologicznym

"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." 

-
ssilvia
- Typ: TakaJednaJędzaMała
- Zodiak: Żarłacz Tygrysi
Odpowiem tutaj na pytanie mfsiary z tematu o specyfice.. :)
Jeśli chodzi o synchronizację półkul mfsiara, hm, pewnie spodziewasz się jakiegoś bardzo wyczerpującego tekstu, nie sądzę bym była w stanie taki napisać na ten temat :).
Kiedyś się interesowałam tym synchronizowaniem, ale w tym momencie nie wydaje mi się to istotne. Wydaje mi się, że gdy dążymy do integracji siebie jako istoty, do zrównoważenia czakr o naturze yang (lewa półkula) i jin (prawa) półkule mózgowe się naturalnie harmonizują, jako że mózg jest jedynie narzędziem a jego działanie zdaje się być tylko efektem szerszej energetyki człowieka :).
Czakry o charakterze jin to sakralna, serce i trzecie oko
Czakry o charakterze yang to podstawa, splot słoneczny i gardło
Czakra korony wydaje mi się być neutralna, baaardzo neutralna :)
Podejrzewam, że silna intencja i wola bycia sharmonizowaną i integralną istotą, również wbrew pozornej nieważkości bardzo wpływa na harmonijne działanie naszego umysłu i a wcześniej na wszystkie czakry:)
Wygląda na to, że moje półkule są w miarę harmonijne, jak pisałam dla mnie ta laska z bardzo dużą częstotliwością zmienia kierunek piruetów - co kilka sekund ;), chociaż jak się w nią wgapiam bardzo skupiona kręci się w lewo i to dość długo :D. Nic nie robię by harmonizować półkule, ale bardzo chcę być harmonijna energetycznie :)
Co do zagęszczonej energii - co to jest zagęszczona energia? :)
Wiem tylko, że obiekty fizyczne są zagęszczoną energią hihi :D nie no, poważnie, nie wiem o co pytasz, rozwiń to proszę, być może będę w stanie coś powiedzieć na ten temat, ale nic nie obiecuję :)
mfsiara napisał(a):Mam pytanie-czy moglabys cos na temat synchronizacji pol kul mozgu,doprowadzaniu ich do zgodnej wspolpracy lub cos o zgeszczonej energii-mysle ze znasz temat nie z teorii?
Jeśli chodzi o synchronizację półkul mfsiara, hm, pewnie spodziewasz się jakiegoś bardzo wyczerpującego tekstu, nie sądzę bym była w stanie taki napisać na ten temat :).
Kiedyś się interesowałam tym synchronizowaniem, ale w tym momencie nie wydaje mi się to istotne. Wydaje mi się, że gdy dążymy do integracji siebie jako istoty, do zrównoważenia czakr o naturze yang (lewa półkula) i jin (prawa) półkule mózgowe się naturalnie harmonizują, jako że mózg jest jedynie narzędziem a jego działanie zdaje się być tylko efektem szerszej energetyki człowieka :).
Czakry o charakterze jin to sakralna, serce i trzecie oko
Czakry o charakterze yang to podstawa, splot słoneczny i gardło
Czakra korony wydaje mi się być neutralna, baaardzo neutralna :)
Podejrzewam, że silna intencja i wola bycia sharmonizowaną i integralną istotą, również wbrew pozornej nieważkości bardzo wpływa na harmonijne działanie naszego umysłu i a wcześniej na wszystkie czakry:)
Wygląda na to, że moje półkule są w miarę harmonijne, jak pisałam dla mnie ta laska z bardzo dużą częstotliwością zmienia kierunek piruetów - co kilka sekund ;), chociaż jak się w nią wgapiam bardzo skupiona kręci się w lewo i to dość długo :D. Nic nie robię by harmonizować półkule, ale bardzo chcę być harmonijna energetycznie :)
Co do zagęszczonej energii - co to jest zagęszczona energia? :)
Wiem tylko, że obiekty fizyczne są zagęszczoną energią hihi :D nie no, poważnie, nie wiem o co pytasz, rozwiń to proszę, być może będę w stanie coś powiedzieć na ten temat, ale nic nie obiecuję :)
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Ponad 20 lat temu poznalem bylego ksiedza ktory odszedl od kaplanstwa i byl kims w rodzaju okultysty,ja natomiast bylem na etapie poszukiwania swojego miejsca na ziemi i wtedy wlasnie padly slowa synchronizacji polkul mozgu.Tak jakby nic innego nie istnialo,powiedzial mi"masz dwie polkule mozgu i staraj sie je doprowadzic do zgodnej wspolpracy"Bylem na etapie "widzenia fioletu podczas kiedy masz zamkniete oczy" interesowala mnie praca nad wlasna wola,systemem wolicjonarnym i dwoma rodzajami koncentracji.Oczywiscie doszla wtedy kontrola nad wlasnym umyslem i mozna powiedziec non stop,nazwanie swojego wnetrza nauczycielem i zwracanie sie do niego o odzucanie niechcianych mysli,kontrola wypowiadanych slow itp.Po krotkim czasie wpadlem w panike poniewaz przyszlo cos do mnie,jakis astral o bardzo zgeszczonej energii i przeniknol mnie ,pomimo ze mialem odczowalny kontakt z energia codziennie tutaj wpadlem w panike.Oczywiscie spotkalo mnie to jeszcze kilka razy w zyciu, ale jestem uparty i nie odpuszczam tak latwo wiec co nie co wiem o niespodziankach w pokonywaniu tego typu barier.Rozpoczynajac cos w praktyce uruchamiasz likwidowanie blokad i dlatego takie niespodzianki.Pytalem o praktyke bo liczylem ze dowiem sie czegos o czyichs niespodziankach.Wiem ze materia to zgeszczona energia a tak szczerze to wszystko jest iluzja i sam nie wiem czy przypatkiem teraz nie snie.
-
mfsiara
- Imię: Heniek
- Droga życia: 9
- Typ: 7/8
- Zodiak: Blizniak