Tak se ostatnio papamobile przypomniał, że mnisi buddyjscy uzyskiwali ld poprzez szeptanie sobie do uszów "x ty śnisz", albo tego typu podobnych wstawek. To se papamobile pomyślał, że można by nagrać na dyktafon/fona/... podobną frazę i puszczać se na okrągło. Zaś papamobile wpadł na rem-speakera w sieci.
Ktoś praktykował uzyskiwanie ld w ten sposób? A może ktoś posiada rem-speakera i może coś szepnąć o nim?
Pozdro
Ktoś praktykował uzyskiwanie ld w ten sposób? A może ktoś posiada rem-speakera i może coś szepnąć o nim?
Pozdro
- papamobile
Wg Mnie najskuteczniejszym sposobem jest znać swoje sny i do ich znaków, często powtarzających się sytuacji,rzeczy ,osób powiązać głęboko w podświadomości robienie TR oraz częste robienie TR
i afirmacja przed po nocy. I tyle.

-
Sansei Noni
- Droga życia: 3
Pytanie dotyczyło wykorzystania akustyki.
- papamobile
W takim razie seria Hemi Sync LD w formacie .flac
-
Sansei Noni
- Droga życia: 3
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Skuteczna metoda tylko trzeba odpowiednią głośność ustawić żeby się nie obudzić i żeby usłyszeć w śnie słowa.. kiedyś słuchałem sygnałów wild obe które działają na tej samej metodzie i osiągnąłem LD.. jednak muszę przyznać że większość prób to się budziłem.. chyba lepiej jakby ktoś szeptał do ucha niż nagranie..
- Anonim
Słyszałem o firmie Artlumino, która zajmuje się m.in. wykorzystaniem dźwięków do osiągnięcia różnych efektów w czasie snu. Są gdzieś w necie i na fejsie. Poszukajcie, może się opłaci
)

-
MM15
- Zodiak: Baran
Jeżeli chodzi o same słowa to na niewiele ci się to zda jako iż słysząc coś w głośniku po prostu wpleciesz to do snu a nie się obudzisz. Jeżeli już to Hemi, utrzymanie mózgu za pomocą dźwięków na danych pasmach, do oobe najlepiej theta, nie polecam lecieć w delta bo się straci świadomość chyba że ktoś podróżuje w 5 wymiarze ale w 4 dobrze jest trzymać się blisko alpha żeby w razie przebudzenia szybko wrócić.
-
V.D.Costa
- Imię: Konrad
- Droga życia: 5
- Zodiak: Lew