Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

wykorzystać fonie

Post 15 wrz 2010, 21:15

Tak se ostatnio papamobile przypomniał, że mnisi buddyjscy uzyskiwali ld poprzez szeptanie sobie do uszów "x ty śnisz", albo tego typu podobnych wstawek. To se papamobile pomyślał, że można by nagrać na dyktafon/fona/... podobną frazę i puszczać se na okrągło. Zaś papamobile wpadł na rem-speakera w sieci.
Ktoś praktykował uzyskiwanie ld w ten sposób? A może ktoś posiada rem-speakera i może coś szepnąć o nim?

Pozdro
papamobile

Re: wykorzystać fonie

Post 16 wrz 2010, 19:29

Wg Mnie najskuteczniejszym sposobem jest znać swoje sny i do ich znaków, często powtarzających się sytuacji,rzeczy ,osób powiązać głęboko w podświadomości robienie TR oraz częste robienie TR :) i afirmacja przed po nocy. I tyle.
Sansei Noni Mężczyzna

Droga życia: 3

Post 16 wrz 2010, 19:43

Pytanie dotyczyło wykorzystania akustyki.
papamobile

Post 16 wrz 2010, 20:48

W takim razie seria Hemi Sync LD w formacie .flac
Sansei Noni Mężczyzna

Droga życia: 3

Post 17 wrz 2010, 06:39

Ja myślę, że ta opcja z taką frazą nagraną nie jest zła ;).
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 21 wrz 2010, 15:30

Skuteczna metoda tylko trzeba odpowiednią głośność ustawić żeby się nie obudzić i żeby usłyszeć w śnie słowa.. kiedyś słuchałem sygnałów wild obe które działają na tej samej metodzie i osiągnąłem LD.. jednak muszę przyznać że większość prób to się budziłem.. chyba lepiej jakby ktoś szeptał do ucha niż nagranie..
Anonim

Post 11 lis 2010, 23:26

Słyszałem o firmie Artlumino, która zajmuje się m.in. wykorzystaniem dźwięków do osiągnięcia różnych efektów w czasie snu. Są gdzieś w necie i na fejsie. Poszukajcie, może się opłaci :))
MM15 Mężczyzna

Zodiak: Baran

Post 12 lis 2010, 01:03

Jeżeli chodzi o same słowa to na niewiele ci się to zda jako iż słysząc coś w głośniku po prostu wpleciesz to do snu a nie się obudzisz. Jeżeli już to Hemi, utrzymanie mózgu za pomocą dźwięków na danych pasmach, do oobe najlepiej theta, nie polecam lecieć w delta bo się straci świadomość chyba że ktoś podróżuje w 5 wymiarze ale w 4 dobrze jest trzymać się blisko alpha żeby w razie przebudzenia szybko wrócić.
Avatar użytkownikaV.D.Costa Mężczyzna

Imię: Konrad
Droga życia: 5
Zodiak: Lew

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”