Witam.
Ostatnio co drugą noc miewam świadome sny.
Zastanawia mnie pewna kwestia, czy to prawda że podczas snów mamy pełny kontakt z podswiadomością ?
Jeśli tak, to czy np afirmacje we śnie działają silniej niż na jawie ?
Od czasu do czasu w takim śnie zamykam oczy, próbuje jakby wejśc głębiej ale wtedy zazwyczaj sen ulega spłyceniu i się budze. Mimo że zdaje sobie doskonale sprawe z tego co się dzieje, zazwyczaj nie mogę wpłynać na fabułe snu mimo dużego wysiłku woli.
Jakie korzyści mogą płynąc z tego typu doświadczeń?
Kiedyś czytałem że swiadomy sen to doskonały warsztat do rozwijania zdolnosci ESP
..
Ostatnio co drugą noc miewam świadome sny.
Zastanawia mnie pewna kwestia, czy to prawda że podczas snów mamy pełny kontakt z podswiadomością ?
Od czasu do czasu w takim śnie zamykam oczy, próbuje jakby wejśc głębiej ale wtedy zazwyczaj sen ulega spłyceniu i się budze. Mimo że zdaje sobie doskonale sprawe z tego co się dzieje, zazwyczaj nie mogę wpłynać na fabułe snu mimo dużego wysiłku woli.
Jakie korzyści mogą płynąc z tego typu doświadczeń?
Kiedyś czytałem że swiadomy sen to doskonały warsztat do rozwijania zdolnosci ESP
..
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
- Typ: 4w5
- Zodiak: Ryby
Tak!! :)
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Czyli rozumiem że w owym śnie programowanie podśiwadomości będzie znaczniej skuteczniejsze niż w stanie alfa ? 

Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
- Typ: 4w5
- Zodiak: Ryby