1, 2
Miałem dzisiaj dziwny sen jak nic
Byłem policjantem (siedziałem gdzieś na łące czy cmentarzu nie pamiętam) a zemną był kot i pies gadałem do nich jak do kumpli
Gdy rozmawiałem do nich to pies z grobu wyciągnął kość i ją zjadł.A kot prawdopodobnie osrał grób.Wiem że śmiszne ale może ktoś mi napisze co ten sen miał znaczyć ?

-
Gabriel@ Prawda cie wyzwoli
- Imię: Radosław
- Droga życia: 5
- Typ: 4w3
- Zodiak: Rak/małpa
wierz może to był zwykły sen. Choć słyszałam ze jak się pojawia zwierzątko - To oznacza dobry znak/ze to opiekun pod postacią zwierzątka. Czy to prawda ? Kto wie. Być może. Dla mnie wszystko jest możliwe. 

-
asiula2k
- Imię: Joanna
- Droga życia: 32
- Typ: 9w8
- Zodiak: Bliżniak
asiula2k napisał(a):wierz może to był zwykły sen.
?? Czyli, że co? Nic nie znaczy?
Każdy sen coś znaczy. Sny symboliczne są odzwierciedleniem Ciebie, twojej podświadomości, umysłu itd. Analizuj sen patrząc na każdy jego element jak na część CIEBIE.
Moją jakby naturalną interpretacją, taką, która przyszła mi pierwsza na myśl - nie używając sennika jest:
Śmierć nie jest taka ważna, można z niej czerpać dobre rzeczy i nie powinniśmy się nią tak bardzo przejmować.
Od razu mówię, że nie jestem w tej sprawie ekspertem i mam stosunkowo nieduże doświadczenie w analizie snów, ale tak to widzę. Co znalazłem teraz w senniku odnośne policjanta:
mieć z nią do czynienia: ograniczenia i przeciwności życia czynią ci je gorzkim
Moim zdaniem najlepiej sam zinterpretuj swój sen - najlepiej wiesz co w nim było, najlepiej znasz samego siebie i swoje otoczenie.
Jak?
Wpisz sobie w google "sennik" włącz kilka, lub kilkanaście senników, sprawdź w nim kluczowe hasła Twojego snu(policjant, pies, kot, grób, kość itd.) i zobacz co Ci z tego wyszło.
Musisz jeszcze pamiętać, że niektóre symbole dla różnych osób znaczą różne rzeczy zatem ważniejsze jest to co dla Ciebie znaczy pies, kot, itd. a nie co jest w senniku.
Bez względu na to co ci wyjdzie musisz pamiętać, że przepowiadanie przyszłości w snach jest dość rzadkie, a nawet wtedy nie jest to Twoje przeznaczenie.
Najczęściej sen odzwierciedla to co teraz dzieje się w głębi Ciebie!

EDIT:
Aha, jak wolisz, żeby ktoś inny zinterpretował Twój sen, to możesz dać go na forum http://www.ezoforum.pl , albo możesz wkleić tu to co Ci wyszło z senników i ja spróbuję coś z tego wykrzesać, ale podkreślam, że nie jestem ekspertem!
Niewypowiedziane
http://wrobelprzemyslaw.pl
Chciałbyś, abym prowadził vlog na tematy poruszane tutaj - zagłosuj.
Masz jakieś propozycje, uwagi co do tego - daj mi znać.
-
Bluh
Uzdrowiciel Duchowy Egzorcysta - Imię: Przemek
Nigdy nie interpretowałam czyichś snów, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz
Ja podobnie jak Bluh korzystam z senników internetowych oraz z "Wielkiej Księgi Snów". Niestety taka interpretacja nie jest łatwa, bo znaczenia symboli sennych często różnią się od siebie. Uważam, że oprócz symboli bardzo ważne są odczucia śniącego. To będzie taka moja swobodna interpretacja, więc potraktuj ją raczej z przymrużeniem oka, OK? Zwierzęta mogą symbolizować instynkty, ale mogą też uosabiać kogoś z Twojego otoczenia. Powinieneś przypomnieć sobie temat rozmowy, bo według mnie to ważne. Przypomnij sobie, czego ta rozmowa dotyczyła i jak przebiegała, ważne są Twoje odczucia w trakcie tej rozmowy. Prawdopodobnie wyjdzie na jaw jakaś stara sprawa, być może chodzi o jakiś konflikt, spór. A Ty zostaniesz poproszony o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Wygląda na to, że jesteś autorytetem dla tych osób i liczą na Twoją pomoc. A przynajmniej ktoś, kogo uosabia Pies liczy na nią. Jeśli dobrze zapamiętałeś zachowanie Kota, to sam możesz zauważyć jego stosunek do tej sprawy. Kotek stroi fochy, więc może nie być łatwo. Jeśli podejdziesz do sprawy obiektywnie, bezstronnie, to sobie poradzisz.
Bluh, a co Ty o tym myślisz?

Bluh, a co Ty o tym myślisz?
"Choć podróże wciąż bałamucą nie mniej niż rajskie jabłka, smaku dodaje im perspektywa powrotu. Przedziwna nić Ariadny, która nie pozwoli na emocjonalne zatracenie w życiowych labiryntach." /Małgorzata Matera/
-
flapper
- Imię: beata
- Droga życia: 9
- Zodiak: skorpion
flapper napisał(a):Bluh, a co Ty o tym myślisz?
Nie wiem, w sumie sam nie zaglądałem do senników, ale... Twoja interpretacja wydaje się OK. Jednak trzeba pamiętać, że ze snami to nigdy nic nie wiadomo

-
Bluh
Bluh
Napisałam to co sadzę. Dodając ze słyszałam ze pojawia się zwierzątko we śnie - To oznacza dobry znak/ze to opiekun pod postacią zwierzątka.
Czytam senniki ale im nie wierze. Ani razu się jeszcze nie sprawdziło....... Jeśli mam zinterpretować sen. To sama lub z czyjąś pomocą. Tak jak np. wyżej napisałam. Ze zwierzęta we śnie oznaczają opiekuna. Którzy czasami w dziwaczny sposób dają nam jakieś wskazówki/znaki. W tym przypadku tylko Gabriel musi zrozumieć co kot /pies chce przekazać jemu. Dlaczego policjant? Ja bym zaczęła od obserwacji swojego otoczenia : szkoła, rodzina, znajomi, praca ,sąsiedzi
Napisałam to co sadzę. Dodając ze słyszałam ze pojawia się zwierzątko we śnie - To oznacza dobry znak/ze to opiekun pod postacią zwierzątka.
Czytam senniki ale im nie wierze. Ani razu się jeszcze nie sprawdziło....... Jeśli mam zinterpretować sen. To sama lub z czyjąś pomocą. Tak jak np. wyżej napisałam. Ze zwierzęta we śnie oznaczają opiekuna. Którzy czasami w dziwaczny sposób dają nam jakieś wskazówki/znaki. W tym przypadku tylko Gabriel musi zrozumieć co kot /pies chce przekazać jemu. Dlaczego policjant? Ja bym zaczęła od obserwacji swojego otoczenia : szkoła, rodzina, znajomi, praca ,sąsiedzi
-
asiula2k
asiula2k zgadzam się. Oczywiście masz prawo do swojego zdania i szanuję je... Po prostu z tego co wiem, to każdy sen ma znaczenie, i nie mówię, że od razu przepowiada przyszłość, czy nie wiadomo co. Zwyczajnie coś znaczy.
Niewypowiedziane
Niewypowiedziane

-
Bluh
Bluh napisał(a):Twoja interpretacja wydaje się OK. Jednak trzeba pamiętać, że ze snami to nigdy nic nie wiadomo
Thx za odpowiedź

Gabriel@, nie mam doświadczenia w interpretacji czyichś snów, więc mam nadzieję, że się nie gniewasz, że eksperymentuję na Twoim?
"Choć podróże wciąż bałamucą nie mniej niż rajskie jabłka, smaku dodaje im perspektywa powrotu. Przedziwna nić Ariadny, która nie pozwoli na emocjonalne zatracenie w życiowych labiryntach." /Małgorzata Matera/
-
flapper
Tak trochę offtopic: Ja często mam LD i zamiast bawić się, czy coś tam, to ja sobie od razu analizuję sen w którym jestem, heh dobre nie? Tak samo analizuję sen jak jestem jeszcze w półśnie, tylko nie zawsze pamiętam co mi wyszło z analizy i jaki był sen. Wiem tylko, że miałem sen, który analizowałem
Swoje sny dość często analizuje, ale nie mam doświadczenie jeśli chodzi o analizowanie cudzych.
Niewypowiedziane

Niewypowiedziane
-
Bluh
Ja też nigdy nie rozmawiałam ze zwierzętami. Ale kiedyś miałam dziwny sen ...... Przyszedł do mnie Indianin. Podarował mi wilka który był oswojony, każde polecenie wykonywał. Powiedział mi tylko tyle ze ma mnie bronić. Po tym śnie zaczęłam szukać w internecie ( juz nie pamiętam gdzie znalazłam bo to było dawno ) co oznacza zwierze. Dlatego teraz napisałam jak wyżej.
-
asiula2k
Bluh napisał(a):Tak trochę offtopic
Piszesz OT? No, nie wydaje mi się

Ja często mam LD i zamiast bawić się, czy coś tam, to ja sobie od razu analizuję sen w którym jestem, heh dobre nie?
Nie wiem czy dobre, nie sprawdzałam

nie zawsze pamiętam co mi wyszło z analizy i jaki był sen
Słabo się starasz

-
flapper
OT w sensie, że to jest temat mający chyba analizować sen Gabriel@'i(nie wiem jak to odmienić xD), a nie o LD i analizie snów ogólnie, ale jak moderatorzy nie reagują, to jest ok, w jesteśmy w temacie.
Tak miewam też takie sny. Miałem też dwie wizje na żywo(nie spałem) tylko leżałem podczas dnia, w których byłem obserwatorem. Wszystko dokładnie pamiętam, z resztą zapisałem sobie. Drugą miałem 1 czerwca, a pierwszą rok wcześniej. To jednak nie jest temat o wizjach...
Niewypowiedziane
Tak, to prawda, powinienem prowadzić dziennik snów. Kiedyś prowadziłem i to działa.flapper napisał(a):Słabo się starasz
flapper napisał(a):Ale chciałam Ciebie Bluh zapytać (o ile pamiętasz), czy masz takie sny, w których jesteś tylko obserwatorem? To znaczy, że sen Ciebie bezpośrednio nie dotyczy tylko obserwujesz to co się w nim dzieje?
Tak miewam też takie sny. Miałem też dwie wizje na żywo(nie spałem) tylko leżałem podczas dnia, w których byłem obserwatorem. Wszystko dokładnie pamiętam, z resztą zapisałem sobie. Drugą miałem 1 czerwca, a pierwszą rok wcześniej. To jednak nie jest temat o wizjach...
Niewypowiedziane

-
Bluh
Sama prowadzę dziennik snów. Gdzie zapisuje odwiedziny duszyczek, zwierząt, jakiś dziwnych istot/postaci, katastrof. Jeśli chodzi o duszyczki o zawsze się spełniają. ( spełniają się zawsze w ciągu 60 dni ) co do reszty tu są problemy. Zwłaszcza jeśli chodzi o zwierzęta. Do dziś nie wiem czemu ten Indian dał mi tego wilka. Przed kim on ma mnie chronić????
Wiec polecam prowadzenia takiego dziennika......
Wiec polecam prowadzenia takiego dziennika......
-
asiula2k
Bluh napisał(a):OT w sensie, że to jest temat mający chyba analizować sen Gabriel@'i(nie wiem jak to odmienić xD), a nie o LD i analizie snów ogólnie, ale jak moderatorzy nie reagują, to jest ok, w jesteśmy w temacie.
Ja to widzę zupełnie inaczej. Wyraźnie pisze "Dziwny sen", a nie "Dziwny sen Gabriel@". Każdy ma dziwne sny i to chyba nic złego, że przy okazji w tym temacie, pisze o swoich.
Bluh napisał(a):Ale chciałam Ciebie Bluh zapytać (o ile pamiętasz), czy masz takie sny, w których jesteś tylko obserwatorem? To znaczy, że sen Ciebie bezpośrednio nie dotyczy tylko obserwujesz to co się w nim dzieje?
No to super.

-
flapper
Nie. Myślę, że ten sen, wszystkie sny związany jest z Tobą samym, Twoją osobą. Spróbuj popatrzeć na ten sen w taki właśnie sposób.flapper napisał(a):Bluh ostatnio jakieś sny o pożarze?
Niewypowiedziane
-
Bluh
1, 2