Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

przebłyski świadomości

Post 03 maja 2010, 21:44

dziś, po 9 godzinnym śnie, przebudzeniu potem kilka razy (nastawialam co rusz budzik) przed kompletnym wstaniem miałam we śnie przebłysk świadomości! mianowicie działa się jakaś sytuacja, a ja stwierdziłam, że ta sytuacja nie może się wydarzyć, więc śnię! i sobie pomyślałam, żeby mama poszła do łazienki, ale mama nie poszła i po chwili już zapomniałam, że śnię.sen trwał dalej :P co zrobić , żebym mogła świadomie śnić- chciałam, by mama poszła do łazienki, a nie poszła. czy to się tyczy( kierowanie snem) tylko mojej osoby?jak to zrobić?
pozdrawiam ;)
Martyna93 Kobieta

Droga życia: 1

Re: przebłyski świadomości

Post 05 maja 2010, 17:56

Kierowaniem snem nie jest prostą sprawą wbrew pozorom np. ja niemal w każdym LD latam, wiele razy przebijałem się przez ściany a mimo to gdy nagle podszedłem z mniejszą pewnością że to sen i mi się uda - nie mogłem się przebić.. polecieć.. mimo że inne rzeczy w tych snach przychodziły mi z łatwością.. miałem np. taki LD gdzie nie mogłem przebić się przez drzwi ściany i okna i się wkurzyłem, otworzyłem okno i skoczyłem :)

A co do kierowania innymi osobami we śnie.. hmm... nie wiem czy to możliwe.. nigdzie nie czytałem opisów o tym ani nie próbowałem.. w ogóle to dziwne że ktoś chce w swoim 1 LD kimś sterować.. zamiast cieszyć się samemu z własnych doświadczeń przecież jest tyle rzeczy które można zrobić.. albo jesteś osobą która by chciała wszystko mieć po swojej myśli albo nie wiedziałaś co zrobić i zrobiłaś "cokolwiek".. polecam sobie zapisać scenariusz na drugi raz co byś chciała zrobić.. :)
Anonim

Post 05 maja 2010, 19:48

ja zaraz po odzyskaniu świadomości widzę jakąś scenę , jest bardzo realistyczna , potem gdy chce pokierować jakoś snem to mogę to zrobić ale obraz traci na jakości , mgła i widzę tylko taki zarys :? ...1way jakiej używasz techniki do LD ?? :D
Avatar użytkownikatryptOfan Mężczyzna
''Dla śniącego-nic trudnego''

Imię: Piotr
Droga życia: 28
Zodiak: waga

Post 05 maja 2010, 20:17

Ogólnie to techniki spontan ale to nie jest tak że nic nie robię bo np czasem medytuje, rozwijam czakry, a to zapisze jakiś sen, posłucham nagrań na LD, OOBE a to później procentuje :) Teraz zacząłem trening z testami rzeczywistości [dzisiaj 2 dzień] bo dawno nie miałem LD a uzbierałem sobie fajne cele :)

A co do celów dla odważnych osób polecam się zabić w LD - zrobiłem to już raz i chce powtórzyć :)
Anonim

Post 05 maja 2010, 20:20

ja tam wole się skupić na przyjemnych doznaniach ( :thumbright: ) przecież śmierci doświadczy każdy z nas i tak .

Post 06 maja 2010, 13:57

jakby to było nieprzyjemne to bym nie chciał drugi raz :)
Anonim

Post 06 maja 2010, 17:29

i tak nie doświadczysz jak to jest naprawdę umrzeć , bo nie znasz tego '' uczucia , przeżycia?'' tylko tak jak sobie wyobrażasz moment śmierci .

Post 06 maja 2010, 17:33

chciałam pokierować mamą, by, jak to napisałeś, zrobic cokolwiek ;)
ale to niespodziewanie obudziłam się we śnie, przed snem się jakoś nie skupiałam :D ciekawe, czy jeszcze się zdarzy ;D
Martyna93 Kobieta

Post 09 maja 2010, 02:50

nic dziwnego tez czasami trace swiadomosc, jak ja zyskuje z nie swiadomego snu,zdaza sie potem ja stracic.
Anonim sam sie zabijaj xD, zreszta jak ? wbijasz sobie noz w gardlo? w ld jest sie niesmiertelnym bezsens.
snake Mężczyzna

Post 09 maja 2010, 11:49

Ja osobiście wleciałem na bramę z zaostrzonymi "kolcami" [nie wiem jak na to się mówi], możesz i nożem :)

No dobra zdradzę wam że się odradza w innym miejscu ja osobiście o tym nie wiedziałem zanim spróbowałem :) Być może jest to nawet przejście do podróży astralnych, bo czytałem o takiej metodzie na oobe że się wyobraża wchodzenie na drabinę a później hop i o ziemię bęc :)
Anonim

Post 10 maja 2010, 17:04

w innym miejscu ? myslalem ze sie budzisz ,moze kiedys sprobuje jak znajde pistolet.
snake Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”