Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Czy to był LD?

Post 20 lip 2009, 12:03

Dzisiaj miałem chyba z 5 snów (z czego 4 zapisałem w dzienniczku).
Po pierwszym z nich się wybudziłem, zapisałem go, zrobiłem test rzeczywistości i zasnąłem z chęcią kierowania własnym snem. O dziwo w śnie wykonałem również test rzeczywistości i czułem jakbym miał nad nim kontrolę... sen ten zapamiętałem najbardziej. Najdziwniejsze jest to, że nie mogłem zrobić niczego nadprzyrodzonego...
Czy możliwe jest to, że miałem świadomość, a nie mogłem robić "dziwnych" rzeczy w śnie? Czy może to był jakiś realistyczny sen i tylko mi się zdawało, że mam kontrolę nad nim?
Po każdym śnie się wybudzałem (a czemu to nie wiem xP), zapisywałem i robiłem test rzeczywistości.
LD chcę osiągnąć od wczoraj więc muszę jeszcze trochę poćwiczyć :P Za każdym razem, gdy przechodzę przez drzwi, albo widzę swoją bransoletkę, przeprowadzam test rzeczywistości (wychodzi około 10 razy dziennie). Staram się pamiętać by je przeprowadzać :) Zasypiam mając w głowie zdanie "Zasnę ze świadomością i będę świadomy we śnie". Od wczoraj prowadzę dziennik snów i zapisuję wszystko co pamiętam... Mam nadzieję, że LD będzie udawać mi się coraz częściej.
Jaką techniką posługujecie się by osiągnąć LD?
yekk173 Mężczyzna

Imię: Konrad
Droga życia: 9
Zodiak: Strzelec

Re: Czy to był LD?

Post 20 lip 2009, 12:44

albo nie chciales odrazu "latac"
albo jestes "nalogowcem rzeczywiscosci" (z naczy sie stara z ciebie juz dupa)

jestes na najlepszej drodze uda to ci sie dzis

ja nie urzywam zadnych metod poprostu jak chcem to mam jak nie chcem to nie mam

czy jakos tak

offtop mode on
mam worda po angielsku a przegladarka moja to safari
offtop mode off
dupek Mężczyzna
SPAMER

Droga życia: 33
Typ: 8w7
Zodiak: baran lub dzik

Post 22 lip 2009, 00:10

Konkretnie świadomego snu nie miałam, ale często łapie się na tym, że zaczynam myśleć podczas snu np. sniło mi się kiedyś, że wjeżdżałam samochodem pod jakąś górkę tylko coś mi nie pasowało więc spojrzałam w dół, a tam zamiast normalnych pedałów taka konstrukcja z pedałami jak w rowerze :D
Albo jak muszę wstać gdzieś rano i nie chce zaspać, to śni mi się, że się budze, jest jasno, patrze na zegarek i:"o kurde! Zaspałam!", a za chwile budzę się znów, tyle że jest ciemno a do godz mojej pobudki jest jeszcze kilka godzin. Zamotke można złapać :P
Ale myśle, że takie sny świadczą o tym, że jest się na dobrej drodze :wink:
Cień Czarownicy

Imię: Roksana

Post 22 lip 2009, 20:30

Swiadomy sen to swiadomy sen -> jesli snicie i jestescie swiadomi to go osiagneliscie. Proste. Jesli natomiast nie wychodzi wam kwestia kontrolowania snu to zwyczajnie potrzebujecie wiecej praktyki - cwiczcie az sie uda bo jestescie na dobrej drodze.
'Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.'
Avatar użytkownikaTwójCień Mężczyzna
micro_space

Post 22 lip 2009, 21:57

nadprzyrodzone rzeczy w śnie tzn? podnoszenie rzeczy? lewitacja? : D pirokineza? : P
Powróciłem! Jestem gotowy na LD i OOBE jak nigdy : ))
mateusz812 Mężczyzna
Powrót do LD i OOBE :))

Imię: Mateusz
Droga życia: 1
Typ: 4w3
Zodiak: Panna

Post 23 lip 2009, 10:59

No właśnie tego typu rzeczy. To Twój sen i tylko od Ciebie zależy co będziesz w nim robił, a możesz robić wszystko :D
Cień Czarownicy

Imię: Roksana

Post 23 lip 2009, 12:25

nie mogłeś robić "dziwnych" rzeczy? albo to nie był eLdek i umysł się z tobą bawił, albo traciłeś kontrolę. Prawdę mówiąc nie za bardzo się na tym znam, ale takie są moje przypuszczenia na temat twojej niemożności używania nadprzyrodzonych zdolności w tamtych snach : )
Powróciłem! Jestem gotowy na LD i OOBE jak nigdy : ))
mateusz812 Mężczyzna
Powrót do LD i OOBE :))

Imię: Mateusz
Droga życia: 1
Typ: 4w3
Zodiak: Panna

Post 24 lip 2009, 13:28

yekk173 napisał(a):LD chcę osiągnąć od wczoraj więc muszę jeszcze trochę poćwiczyć :P Za każdym razem, gdy przechodzę przez drzwi, albo widzę swoją bransoletkę, przeprowadzam test rzeczywistości (wychodzi około 10 razy dziennie). Staram się pamiętać by je przeprowadzać :)

"Staram się o tym pamiętać" to mało. Do testu rzeczywistości musisz przywyknąć. Ideą tej techniki jest właśnie to, że trzeba wykonywać go za każdym razem gdy nadejdzie sytuacja wcześniej przez Ciebie ustalona - w Twoim przypadku, drzwi i bransoletka. Kiedy Twoje treningi doprowadzą do rutyny to zapewniam Cię, że na pewno się uda :)

Co do kontrolowania świadomego snu to całkiem inna historia. Nie każdy z nas gdy ma swoje pierwsze świadome sny, potrafi je w pełni kontrolować. Nasze postrzeganie nie jest przyzwyczajone do rzeczy "nienaturalnych", które chcielibyśmy wykonywać podczas LD, dlatego trzeba dojść do tego stopniowo i nie zniechęcać się. Moja rada: Na początku radziłbym (gdy odzyskasz świadomość) przyzwyczaić się do otoczenia, nie próbować go zmieniać, bo to może dać niechciane skutki. Po kilku treningach i stopniowym "odrealnianiu" gwarantuję, że wszystko będzie możliwe :). Pozdrawiam
Avatar użytkownikaErAmon Mężczyzna
Szukam...

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”