Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

początki

Post 27 cze 2009, 11:12

witam wszystkich.

od kilku dni czytam troszke o snach, a zwalszcza swiadomych. Postanowilem przejsc do rzeczy, wczoraj zalozylem swoj wlasny dziennik snow, przeprowadzalem testy rzeczywsitosci no i udalem sie spac z zalozeniem ze bede snil swaidomie a po przebudzeniu bede pamietal swoj sen. Powtarzalem sobie to, gdy chcialem zasnac. No i oczywiscie uzyskac swiadomosci w snie mi sie nie udalo, ale coz by wymagac zeby za pierwszym razem wyszlo. Natomiast mam 2 pytania, ktore juz dzis mi sie nasunęły. Pamietalem 2 sny, w znacznej mierze, ze opisanie ich zajelo mi kolo strony w moim dzienniku, ale pamietam tez urywki z 2 innych snow, lecz bardzo niewielkie, takie na 3 zdania moze. W stylu ze pojechalem nad rzeke na rowerzez z tata, zostawlem rower, poszedlem plywac i balem sie ze beda mnie tak bolaly uda ze zmeczenia ze sie utopie... xD (odrobinke skrocilem)
tak wiec pytanie: czy takie cos mam tez notowac w dzienniku snow?

druga rzecz, to jak sie juz obudzilem i zanotowalem sny, to polezalem sobie troszke i nie wiem jak to opisac... no przeszedlem w taki stan, ze bylem swiadomy ze leze, czulem reke na brzuchu a z drugiej strony tak jak bym bardzo plytko snił czy może bardziej marzyl i gdy zdecydowalem ze pora wstac i gwaltowniej sie ruszylem, zapomnaielm o czym to marzylem/snilem ... czy to podchodzi pod sen?

z góry dziekuje za pomoc;)
Alamar Mężczyzna

Imię: Piotr
Typ: 2w3

Re: początki

Post 29 cze 2009, 00:19

Ja zapisuję co tylko mogę :) Kolory, emocje jakie odczuwałem i takie tam.
Klimek Mężczyzna

Imię: Piotr
Droga życia: 1
Zodiak: Bliźnięta

Re: początki

Post 29 cze 2009, 23:38

święta racja należy zapisywac dosłownie wszystko i poświęcac dośc sporo czasu na przypominanie sobie snu, to usprawnia pamięc snów.
MOJA STRONA O HEMI-SYNC: hemisync.openwebster.com - zapraszam.
Avatar użytkownikastorm Mężczyzna

Imię: Łukasz
Typ: drażliwy!!!

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”