Propozycje tematów artykułów

Wszystko co związane z naszym magiem - Wasze komentarze, pomysły, propozycje. Sprawy redakcji i czytelników.

Propozycje tematów artykułów

Postprzez Nazcain » 18 Sty 2006, 15:55

Jeśli ktoś z czytelników ma propozycję dotyczącą tematu na artykuł, który mógłby pojawić się w "Przebudzeniu", to może przedstawić ją w tym topicu. Jeśli pomysł będzie ciekawy i znajdzie się redaktor chętny podjąć się napisaniu takiego artykułu, to znajdzie się on w jednym z najbliższych numerów zina.
Follow your bliss
Awatar użytkownika
Nazcain Mężczyzna
?

Imię: Piotr
Miejscowość: Warszawa
Droga życia: 7
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół
Dołączenie: 17 Kwi 2005, 19:00

Postprzez Felyne » 18 Sty 2006, 21:39

Hm. Powiem tak: temat-komercha. Powiem inaczej... może być coś z tego tematu. :P
Więc: kto podjąłby się napisania artykułu o religiach i o ich związkach? Niekoniecznie na płaszczyźnie mistycznej, z jednej strony wątpię, by ktoś był tu taki, kto umiałby z tej strony przedstawić ich identyczność...

Pozdrawiam
Felyne

Postprzez ErAmon » 19 Sty 2006, 17:34

Co do religii i związków między nimi to właśnie w trakcie przygotowania jest artykuł na temat życia po życiu w różnych kulturach i religiach :). Jest to tekst mający na celu ukazać podobieństwa jake zachodzą miedzy religiami w tej kwesti i podkreślić wiarę uniwersalną.
Awatar użytkownika
ErAmon Mężczyzna
Szukam...

Dołączenie: 18 Maj 2005, 14:57

Postprzez Luke_Nuke » 21 Sty 2006, 13:01

ErAmon napisał(a):odobieństwa jake zachodzą miedzy religiami w tej kwesti i podkreślić wiarę uniwersalną.

Yyy co masz na myśli mówiąc "wiara uniwersalna"?
Od teraz w Strefie http://strefa51.webd.pl/forum/ .
Powód: http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=687
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
Luke_Nuke Mężczyzna
Kalif/Krzyżowiec/Reakcjonista

Imię: Łukasz
Droga życia: 5
Typ: 2w1
Zodiak: Lew
Dołączenie: 10 Maj 2005, 16:12

Postprzez ErAmon » 21 Sty 2006, 13:12

Powinienem tutaj napisać "wiara uniwersalna" (w cudzysłowiu). Mam na myśli to, że wiele elementów wszystkich religii prowadzą do JEDNEGO. Kiedy bardziej wgłębimy się w temat życia po życiu w różnych kulturach, możemy dostrzegać podobieństwa i właśnie te podobieństwa nazwałem "wiarą uniwersalną". :)

Pozdrawiam

PS. Może to zbyt odważna nazwa, ale tak wyszło :)
Awatar użytkownika
ErAmon Mężczyzna
Szukam...

Dołączenie: 18 Maj 2005, 14:57

Postprzez Elther » 21 Sty 2006, 15:33

Powinienem tutaj napisać "wiara uniwersalna" (w cudzysłowiu). Mam na myśli to, że wiele elementów wszystkich religii prowadzą do JEDNEGO. Kiedy bardziej wgłębimy się w temat życia po życiu w różnych kulturach, możemy dostrzegać podobieństwa i właśnie te podobieństwa nazwałem "wiarą uniwersalną". Smile

I z tego wynika, że wszystko oboczne, czyli to, co nie spełnia się w wierze uniwersalnej, nie jest prawidłową ścieżką ku Oświeceniu. Czy mam racje co do twierdzenia? :D
Awatar użytkownika
Elther Mężczyzna

Dołączenie: 10 Maj 2005, 20:28

Postprzez Nightwalker » 21 Sty 2006, 15:46

Elther napisał(a):I z tego wynika, że wszystko oboczne, czyli to, co nie spełnia się w wierze uniwersalnej, nie jest prawidłową ścieżką ku Oświeceniu. Czy mam racje co do twierdzenia? Very Happy

Nie zawsze większość ma rację. Często jedna osoba coś wymyśli, reszta (często źle interpretując) powtarza, bez żadnego wkładu ze swojej strony.

Kiedyś ludzie, wierzyli w teorie mówiące, że Ziemia jest płaska i podobne. Teorie takie pojawiały się w różnych rejonach świata, a czy tamci ludzie mieli rację? To, że coś "wydaje się" większości, nie znaczy, że jest prawdą. "Gebelsowska prawda" może istnieć tylko w polityce, społeczeństwie itd., do rzeczywistości jednak nie ma nic.
PRAWDA ZAWSZE SIĘ OBRONI, JEŚLI NIKT TEGO NIE ZABRONI ANI NIE OGRANICZY
Awatar użytkownika
Nightwalker Mężczyzna
Racjonalista

Dołączenie: 11 Maj 2005, 16:26

Postprzez ArElendil » 21 Sty 2006, 15:56

Rozumiem, dyskusja dyskusją, ale oftopa walicie i przynajmniej dodalibyście dla pozorów jakąś propozycję tematów, a nie suchy oftop, ehhh :) No to czekam na poprawe :).
"Wiosna, maj, kwiaty, słoneczko... ahhh... :)))))))))"
Awatar użytkownika
ArElendil Mężczyzna
:))))))))))

Miejscowość: JG
Droga życia: 3
Zodiak: Bliźniak :)
Dołączenie: 10 Maj 2005, 20:16

Postprzez Felyne » 21 Sty 2006, 15:56

Nightwalker napisał(a):Nie zawsze większość ma rację. Często jedna osoba coś wymyśli, reszta (często źle interpretując) powtarza, bez żadnego wkładu ze swojej strony.

Przesłanie pierwszego i jedynego prawdziwego objawienia można znaleźć we wszystkich religiach. We wszystkich religiach... na końcu drogi, którą opisują - w sercu.

Pozdrawiam
Felyne

Postprzez Gothic » 22 Lut 2006, 21:28

Napisalem to tutaj. Wiecie zauwazylem ze najmniej jest sciagany 4 numer. I mi sie wydaje ze to zalezy od okladki numeru :D:D Wiec to taki szczegol ale tez pamietajcie zeby okladka wygladala tajemniczo i ciekawie. :)
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
Awatar użytkownika
Gothic Mężczyzna
Made in Universe

Imię: Adrian
Miejscowość: Ta fajna :D
Droga życia: 8
Dołączenie: 30 Lis 2005, 20:04

Postprzez Nazcain » 22 Lut 2006, 22:20

Gothic, wątpię, aby ten czynnik miał duży wpływ na "ściągalność" poszczególnych numerów. Im starszy numer, tym ma ogólnie więcej pobrań. Tą regułę jednak zaburza numer ostatni, który z wiadomych względów (pierwszy na liście) ma jednak więcej ściagnięć niż #4. Co do samych okładek, to myślę, ze dotychczasowe nie były złe, ale lepsze póki co być nie mogą, no chyba że znajdzie się jakiś dobry grafik. :P
Follow your bliss
Awatar użytkownika
Nazcain Mężczyzna
?

Imię: Piotr
Miejscowość: Warszawa
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół
Dołączenie: 17 Kwi 2005, 19:00

Postprzez mikiLD » 10 Mar 2007, 00:39

jak najwiecej o oobe po prostu;)
mikiLD Mężczyzna

Miejscowość: z Enek
Droga życia: 4
Typ: 3w4
Zodiak: Bliznieta, Tygrys
Dołączenie: 09 Kwi 2006, 22:27

Postprzez pepex » 02 Kwi 2007, 18:26

A co powiedzie o arcie na temat hmm.. 'Swiat przez pryzmat trylogii R. Monroe`a' chodzi mi o te poziomy, o rozwijanie wlasnej swiadomosci, o tym ze rosliny sa od poziomu 1-7 zwierzeta wyzej bla bla bla... potem ludzie do poziomu (chyba) 21 i potem masz wyor, powrot na ziemi dalsza inkarnacja - albo przejscie w 'wyzsza swiadomosc' o ktorej prawie nic nie wiemy :)
Moze cos o 'mapie' nakreslonej przez niego w astralu... nie wiem.. ja tylku rzucam propozycją ogólnikową :D
'Cokolwiek pomiedzy ludzmi konczy sie, znaczy nigdy sie nie zaczelo, gdyby prawdziwie sie zaczelo - nie skonczylo by sie, skonczylo sie bo sie nie zaczelo... cokolwiek prawdziwie sie zaczyna, nigdy sie nie konczy'
Awatar użytkownika
pepex Mężczyzna
Zip

Miejscowość: KT-95 :P
Typ: 7w8
Zodiak: Rak
Dołączenie: 22 Sty 2007, 20:51

Powróć do E-zin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość