Problemy ze ściąganiem

Wszystko co związane z naszym magiem - Wasze komentarze, pomysły, propozycje. Sprawy redakcji i czytelników.

Postprzez Dipol » 28 Lut 2006, 18:41

Chętnie ściągnąłbym wasz Zin, ale gdy mam już ściągnięte pliki, to ich rozmiar to 0kb. Przy rozpakowywaniu wyskakuje mi komunikat, że archiwum jest puste lub uszkodzone. W czym problem?
Dipol Mężczyzna

Droga życia: 11
Zodiak: waga
Dołączenie: 28 Lut 2006, 18:38

Postprzez Nazcain » 28 Lut 2006, 20:02

Nie wiem, co może być tego przyczyną. Wina raczej na pewno nie leży po stronie plików (działają jak trzeba). Spróbuj może jeszcze raz pobrać jakiś numer i dojdź, gdzie leży przyczyna błędu.

1. Pobierz np. pierwszy numer zina. Link - www.przebudzenie.net/pobierz_1 lub www.przebudzenie.net/download/p_1.zip
2. Przeciętny numer zajmuje ok. 1 MB. Ściąganie powinno potrwać przeciętnie kilkanaście sekund. Jeśli będziesz widział, że "coś" się pobiera, ściągnięty plik na pewno będzie większy niż te wspomniane 0 KB.
3. Jeśli tak będzie, dalej już otwórz zipa jakimś archiwizerem.
4. Jeśli jednak błąd będzie nadal, spróbuj np. wyłączyć firewall podczas ściągania pliku. Naprawdę nie mam innego pomysłu, co może być nie tak :)

Jeśli ktoś inny będzie miał podobne problemy ze ściąganiem "Przebudzenia", niech da znać o tym tutaj.
Follow your bliss
Awatar użytkownika
Nazcain Mężczyzna
?

Imię: Piotr
Miejscowość: Warszawa
Droga życia: 7
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół
Dołączenie: 17 Kwi 2005, 19:00

Postprzez Nazcain » 02 Mar 2006, 00:28

Z PW:
Dipol napisał(a):"Dzięki, po wyłączeniu firewalla wszystko działa Pozdrawiam"

Czyli OK. :)
Follow your bliss
Awatar użytkownika
Nazcain Mężczyzna
?

Imię: Piotr
Miejscowość: Warszawa
Droga życia: 7
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół
Dołączenie: 17 Kwi 2005, 19:00

Powróć do E-zin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości