Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Tego wieczoru zasnęłam bardzo późno. Nad ranem mój partner zaczął mówić przez sen.
"Chodź ze mną do tego sklepu, kupimy koszulę do garnituru.""
Słyszałam, że mówi. Lekko uchylonym okiem ujrzałam, że śpi. Przekręciłam się chyba na drugi bok. I sama także spałam dalej. Nie wiem po jakiej chwili zobaczyłam, że przymierza koszulę. Powiedziałam: "W tej złotej jest ci dobrze."
Pamiętam jak stałam obok przymierzalni. Widziałam, że razem wychodziliśmy ze sklepu. Rozmawialiśmy nadal. W taki sposób, o jakim napisałam wyżej.
Rano, po przebudzeniu opowiedziałam mu, że jestem pewna naszych rozmów. Zdarza mi się często mówić coś przez sen. Jemu także. Ale nie pamiętał tego, co ja... A ja jestem pewna, że obudził mnie swoim gadaniem. I nawet, że śniłam o tym, co wygadywał przez sen. Odpowiadałam mu.
mniejsza mi Kobieta

Droga życia: 11
Typ: 6w7

Post 27 lis 2007, 02:08

Astral jest bardzo złożonym poziomem istnienia i tak na prawdę my jako ludzie nie wyćwiczeni w jego eksplorowaniu mamy o nim takie pojęcie jak niemowlę, które z poziomu swojej kołyski i swoich nie rozwiniętych w pełni zmysłów stara się opisać szczegółowo specyfiką świata poza pokojem w którym się znajduje. Wiele rzeczy w astralu jest iluzją, a niektóre są pewnymi doznaniami z pogranicza świata fizycznego (a ściślej jego eterycznej części, a jeszcze ściślej 4-ech wyższych niedostępnych zmysłom stanów skupienia materii fizycznej) i różnych sfer świata astralnego (7-stanów skupienia materii astralnej). Część informacji pochodzi od podświadomości i różnych wewnętrznych interakcji zachodzących w psychice człowieka (a konkretnie jego składników emocjonalno-mentalnych; w tradycji wschodniej tzw. kama-manas). No ale chyba się trochę zagalopowałem - nie chciałem robić aż takiego wywodu.
Możesz przyjąć za pewnik jedynie to, że w astralu nic nie jest pewne - no chyba, że jesteś na wysokim poziomie duchowego rozwoju i posiadasz zdolność swobodnego eksplorowania jego sfer bez wchodzenia w szkodliwe interakcje z pewnymi negatywnymi stanami świadomości, które tam można "załapać"

Mógłbym Ci przytoczyć wiele takich zdarzeń o jakich Ty piszesz (z własnego doświadczenia), ale to nie jest istotne w tym momencie.

Najlepszą drogą jest zdanie się na kierownictwo i prowadzenie poprzez własną Nadświadomość - to Ciebie nigdy nie zawiedzie :angel4:

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :)
Avatar użytkownikafreenergy11 Mężczyzna
Sovereign Integral

Imię: Rafał
Droga życia: 11
Typ: 2w1

Post 02 lip 2008, 20:28

a jak mozna sie skontakować z 2 osobą i przenieść sie do jej snu?
Powróciłem! Jestem gotowy na LD i OOBE jak nigdy : ))
mateusz812 Mężczyzna
Powrót do LD i OOBE :))

Imię: Mateusz
Droga życia: 1
Typ: 4w3
Zodiak: Panna

Post 05 lip 2008, 20:22

Myślę że to proste i nie ma w tym nic nadprzyrodzonego: kiedy zasnęła miała świadomość o czym on śni i może dalej mówił przez sen więc go słyszała, więc wygenerowała (podświadomie) sen na ten temat. To podobne do snów jakie sie generują jeżeli śpiąc słyszymy telewizor albo wcześniej oglądaliśmy jakiś film.

Co do wspólnych snów słyszałam różne historie (i techniki z drzwiami lub lustrami) ale nigdy nie słyszałam żeby ktoś umiał wiarygodnie potwierdzić że coś takiego jest w ogóle możliwe (z punktu widzenia nauki nie jest jak na razie).
chmurka Kobieta

Imię: chmurka

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”