Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Wszystko pisane włąsnymi słowami, proszę o zachowanie i docenianie pracy drugiej osoby i nie kopiować bezmyślnie na inne fora bez podawania źródła.

Witam, zakładam ten temat ze względu na brak wiedzy wielu użytkownikow opisujacych swoje sny i uznające je za cos nie zwyklego co jest spowodowane brakiem wiedzy nt snów.

Osoby, które nie przywiązują większej uwagi do snów zapamiętują około kilku snów na tydzień czy na miesiąc.

Ze względu na sporą ilość tematów o snach, co sie komu snilo i potem jakie miało przypadki proszę wszystko opisywać tutaj .

[Nazcain: wyciąłem z postu i wrzuciłem cały tekst tutaj:]
http://forum.przebudzenie.net/posts_cd/6072.htm

Koniec, zapraszam do dyskusji. :P
Ostatnio edytowano 17 lip 2006, 01:50 przez Raskus, łącznie edytowano 2 razy
Raskus Mężczyzna

Post 17 lip 2006, 13:12

Myslałem, żeś mi pokasował cały temat, oraz zapraszam do dyskusji.
Raskus Mężczyzna

Post 18 lip 2006, 17:40

Takie male ale jesli chodzi o tlumaczenie snow. O ile wiem, sny to takie listy pisane przez podswiadomosc ktora nie ma zakodowanych uniwersalnych informacji o symbolach, jest to raczej zalezne od tego jak dana osoba podchodzi do danego znaku, jak sama je podswiadomie interpretuje, dlatego tez jakies senniki czy tlumaczenie snow przez obce osoby raczej mija sie z celem.
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
Avatar użytkownikaMeph Mężczyzna

Droga życia: 4
Zodiak: Waga, Bawół

Post 18 lip 2006, 19:43

Prawda leży po środku, mozna znaki z interpretowac u kogos znajac jego sytuacje zyciowa it. itd. Kazdy znak, szczegol ma znaczenie w snie, jelsi jakis nie pasuje do snu, to znacyz zeg dzies jest bład.
Raskus Mężczyzna

Post 31 gru 2006, 12:20

hmm.. a mnie często śni się koniec świata, jakieś wielkie zmiany na świecie, kosmici albo jakieś nadprzyrodzone rzeczy, ostatnio adam i ewa, i za cholere nie wiem jak to interpretować :( co mam zrobić? wystarczy medytacja o zrozumienie tego?
aselune

Post 15 lut 2008, 10:06

Śni mi sie ze jestem małym dzieckiem, ze płacze, moja partneraka jest
moja matką, krzyczy na mnie, daje mi klapsa wtyka smoczek zasypiam,
gdy sie budze (we śnie) łuzko jest zlane, znowu płacze i krzyk mamy.
Szybka zmiana poscieli, mama zaklada mi pieluche i znowu zasypiam.
W czasie trwania tego snu ssam kciuka, gdy partnera sie zorientuje
wyciąga mi go z ust, a niekiedy poprostu budze się z paluchem w buzi.
Sny są bardzo realne po przebudzeniu wręcz sprawdzam czy sie
naprawde nie psikałem i nie mam na sobie pieluchy.
Sen sie powtarza niekiedy raz w miesiącu niekiedy raz w tygodniu a
niekiedy codziennie.
Jestem po 30 i ssanie kciuka jest dość krępujące, pozatym budze sie
z tego snu zawsze ze stracham ze sie posikałem i co bedzie jak ktoś
zobaczy mokre łóżko.
Pomocy co może znaczyć taki dziwny sen ?
facetaa Mężczyzna

Post 16 lut 2008, 00:44

facetaa masz naprawdę ciekawe sny, lub sen, jeżeli jest to tylko ten jeden.
szukasz pomocy? więc posłuchaj.

Nie szukaj wytłumaczenia tego snu w jakichś sennikach, bo gwarantuję ci, że nic takiego nie znajdziesz a jeżeli nawet w jakimś senniku byłoby tłumaczenie takiego snu, to jestem pewien, że będzie to kupa bzdur i kłamstw. Kazdu sen trzeba tłumaczyć w sposób niekonwencjonalny.

Wybacz, że tak piszę, ale dla mnie ten twój sen jest bardzo prosty do przetłumaczenia.
Jeżeli dobrze cię zrozumiałem, to w twoim śnie twoja partnerka jest twoją matką.
Przeczytałem, to co napisałeś kilka razy i moim zdaniem twój sen pokazuje ci twoje poprzednie życie.
Nie dziw się temu, co tu możesz wyczytać, ale prawda jest taka, że sny nasze pochodzą, z poprzednich żyć, lub też pokazują nam, toco jeszcze nas może czekać.

Czy boisz się tego snu? Jeżeli tak, to moja rada jest następująca.
Przed zaśnięciem przypomnij sobie ten sen i dokładnie go przejżyj, tak jak byś w nim był a po takim przeglądzie powiedz sobie kilka, lub kilkanaście razy.
Ja tego snu już niechcę, ten sen już nigdy ni się nie przyśni i wyobraź sobie, że budzisz się rano i jesteś szczęśliwy, zadowolony, że miałeś spokojną noc a tego snu, który tak cię dręczył nie było.
Musisz to robić z przekonaniem, że tak będzie a ja gwarantuję ci, że tak się stanie.

A może ten sen nie jest wcale taki straszny? może chciałbyś się dowiedzieć, co jest w nim dalej? Decyzja oczywiście należy do ciebie. Napisz na forum, czy chciałbyś poznać ciąg dalszy.
POZDRAWIAM
kacper1 Mężczyzna
mOŻLIWE JEST WSZYSTKO

Droga życia: 9

Post 16 lut 2008, 10:14

Oczywiście chciałbym poznać ciąg dalszy tego snu, jednak wiążą się z tym i obawy.
Saanie kciuka to jedno, a pozatym boje sie ze kiedyś naprawde obudze sie w zlanym łużku.
facetaa Mężczyzna

Post 16 lut 2008, 12:07

IMO tego typu sen wcale nie musi byc wspomnieniem z poprzedniej, czy tez kolejnej egzystencji. Rownie dobrze moze on obrazowac typ relacji jaki ustalasz z kobietami. Nie znam Cie i nie wiem jak jest w Twoim przypadku ale czesto zdarza sie, ze mężczyźni poszukują partnerek, które mogą im "przedłużyc dzieciństwo", chcąc byc traktowani jak mali chłopcy. Czasem jest tak, że to kobieta narzuca taki układ. Wiele zależy od tego, co oboje przeżyli wcześniej - jak zostali wychowani, czy przeszli jakieś traumy, czy byli uzależnieni od któregoś z rodziców i wielu innych czynników.
Najgorszym, co można zrobic w takim przypadku, to wyprzec taki sen i zanegowac jego treśc. Odradzałbym metodę podaną przez kolegę kacpra. Pozwala ona na jakiś czas zapomniec ale - na dłuższą metę przysparza kłopotów z zepchniętymi w podświadomośc, dziczejącymi emocjami, z którymi i tak trzeba się kiedyś uporac.
Sny mogą byc echami naszych innych inkarnacji ale nie zawsze trzeba szukac aż tak daleko - najczęściej wystarczy sięgnąc do dzieciństwa lub młodości, lub też - po prostu - porozmawiac szczerze ze swoją partnerką.
...all these words I don't just say...
Avatar użytkownikaleaozinho Mężczyzna

Droga życia: 1

Post 21 lut 2008, 11:18

OK, może się wtrącam, ale to jest też temat do opisywania snów, a nie tylko dogłębnej interpretacji (może się mylę :P)

Śniło mi się wczoraj że jechałem ze Świdnicy do Wałbrzycha autobusem i kanar mnie złapał akurat kiedy miałem iść po bilet.

No i wczoraj po obudzeniu okazało się że muszę jechać do babci po jedzenie. Pomyślałem sobie że nie biorę kasy na bilety, bo mam legitymację nie-ten-tego jeszcze ważną (do rodziny, od rodziny, do lekarza, od lekarza, do szkoły, od szkoly mogę jechać za free). Ale jak przyszło co do czego to wyszło że zapomniałem legitymacji, i całe 2 podróże autobusem rozmyślałem lekko senny, że skoro wtedy (w tym autobusie ze snu) dałem radę, to teraz też dam radę itp. oczywiście patrząc na drzwi i wsiadających aż w końcu wracając od babci załapałem że.... to był sen :D

To mi się często zdarza, przenikanie snów z rzeczywistością, może dlatego że tak lubię sny, zapisuję, myślę o nich, nieraz dopisuję ciągi dalsze? Może powinienem być większym realistą? :)
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
Avatar użytkownikaskexin Mężczyzna
SKX Rapomedyk

Imię: Michał
Droga życia: 11
Typ: 4w5, wiem że to okropne
Zodiak: Ryby

sen

Post 24 lut 2008, 02:44

facetaa napisał(a):Oczywiście chciałbym poznać ciąg dalszy tego snu, jednak wiążą się z tym i obawy.
Saanie kciuka to jedno, a pozatym boje sie ze kiedyś naprawde obudze sie w zlanym łużku.

wyraziłeś chhęć,, aby poznać dalszy ciąg twego snu, to proponuję ci.
przed zaśnięciem przypomnij sobie dokładnie cały sen, o którym tu pisałeś i dokładnie przejżyj jego treść, poczuj się tak, jakbyś w nim był, to ma być tak, iż czujesz, że jesteś tym dzieckiem a twoja partnerka jest twoją matką, to musisz możliwie jak najmocniej odczuć a później powiedz w myślach. Chcę wiedzieć, co będzie dalej. powtuż sobie to kilka razy i z tym pytaniem staraj się zasnąć.
jeżeli nie wyjdzie ci za pierwszym razem, nie zrażaj się tym, prubój przez kilka dni, aż przekonasz swoją podświadomość do tego, że w końcu pokaże ci co jest dalej.

pozdrawiam i życzę sukcesu.
niebój się tego, bo bojąc się, boisz się samego siebie a to nie jest najleprze wyjście.
kacper1 Mężczyzna
mOŻLIWE JEST WSZYSTKO

Droga życia: 9

Post 11 maja 2008, 08:30

No i sen się rozwinął. Niekiedy przybiera różne kierunki, partnerka będąca we śnie ma matką już nie krzyczy, a jest troskliwa i czuła.
Naprawdę kupiła mi smoczek i gdy ssam kciuka podmienia mi go na smoczek tak wiec teraz niekiedy budzę się ze smoczkiem, jenak, co gorsze to ze już dwa razy się autentycznie zlałem do łóżka i moja partnerka kupiła dla mnie pampersy nie pozwala mi się kłaść spać bez pieluchy – mówi ze nie chce mieć zlanego łóżka.
facetaa Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”