- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Witam serdecznie wszystkich :)

Post 02 gru 2009, 23:25

Witajcie,

Nazywam się Radek, mam 21 lat i jestem studentem.
Na forum trafiłem przypadkiem, trochę je poczytałem i naprawdę szczerze się cieszę, że odnalazłem to miejsce :)
Jeżeli chodzi o mój rozwój duchowy, to zaczął się dość specyficznie, a mianowicie od dzieciaka interesowałem się fikcją naukową, baśniami i tego typu rzeczami. Oczywiście w miarę upływu czasu doszły do tego zainteresowania UFO, tajemniczymi zjawiskami paranormalnymi, różnymi zwierzętami typu yeti etc.
Potem poszedłem do ogólniaka i poznałem moją polonistkę, zagorzałą fankę kultury wschodu.
Dzięki niej kupiłem książkę "Autobiografia Jogina", którą szczerze polecam każdemu, i od tego rozpocząłem swoją wędrówkę poprzez ten bardziej wg. przyjemny aspekt życia jakim jest rozwój duchowy. Powiem szczerze, że bardzo pociąga mnie ta sfera życia, niestety dotychczas nie miałem zbyt wielu okazji oraz porad, jak się zająć tym bardziej na poważnie. Mam nadzieję, że na tym forum znajdę odpowiedzi na większość pytań które mnie dręczą i porady, które pozwolą mi rozwijać się duchowo. Także witam jeszcze raz wszystkich gorąco :)
sauvox Mężczyzna
Chcę zrozumieć

Droga życia: 9
Typ: 4
Zodiak: Smok
Pytaj, a być może znajdziesz odpowiedzi ;) 90% sukcesu to właściwe zadanie pytania we właściwym momencie ;)
Witaj.
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Droga życia: 11
Zodiak: tygrys
Witaj!

Dobrze jest pytać. Jeszcze lepiej w milczeniu zaglądać do wnętrza - tam są wszystkie odpowiedzi.
Moim zdaniem każdy prawdziwy nauczyciel (czyli taki, który sam poznał prawdę i szczerze zależy mu na naszym dobrze) do tego właśnie zmierza - skierować nas do wnętrza. Często jednak, następuje to dopiero, kiedy zmęczymy się zadawaniem pytań :)
fantom Mężczyzna
every(no)thing

Imię: Tomek
Droga życia: 3
Zodiak: Wodnik
Witaj,

Możesz napisać więcej o swoich zainteresowaniach kulturą wschodu?
Czytałeś może jeszcze jakieś inne książki na ten temat?
Sprawdź Tai-Chi-Chuan.pl
Tai-Chi-Chuan.pl Mężczyzna
Tai Chi Chuan

Witaj na forum i powodzenia w poszukiwaniach.
...all these words I don't just say...
Avatar użytkownikaleaozinho Mężczyzna

Droga życia: 1

Powrót do działu „Ludzie”