Przebudzenie - dokąd zmierzamy?

Wszystko co związane z naszym magiem - Wasze komentarze, pomysły, propozycje. Sprawy redakcji i czytelników.

Postprzez redThunder » 17 Gru 2006, 02:05

Przecztaj :D

Hmmm moj rozwoj duchowy (jest w fazie poczatkowej, lecz w podobnej formie o ktorej pisal AE) zostal zapoczatkowany interesowaniem sie ld i oobe (chyba wielu to zna), a nie checia 'poglebiania siebie', co jest TERAZ moja glowna motywacja.
Chce przez to powiedziec, ze trzeba tu odroznic czy zin jest dla 'mnie' (czytaj kreatora zinu ktory chce miec z niego korzysci i dla tych ktorzy juz gdzies zaszli ), czy ma za cel powiekszania swiadomosci spoleczenstwa.
W pierwszym przypadku tworzycie zina dla was, ludzi ktorzy by podazali droga swiatla NIEZALEZNIE OD ISTNIENIA ZINU, a w drugim przypadku dla ludzi nieswiadomych. A czy nie chodzilo w tym wszystkim o to, aby rozpowszechniac swiadomosc, a nie o to aby rozwijac ja w grupce ludzi?
Zmiezam do tego, ze plan skoncentrowania sie na tych co juz sie sami rozwijaja, w sumie mija sie z celem, bo odnosi mniejszy efekt niz ZOSTAWIENIE OGOLNEJ TEMATYKI ROZWOJU, CO ZA SOBA BEDZIE NIOSLO EFEKT 'DLA KAZDEGO COS DOBREGO; CI ZASPOKOJENI, I CI SZCZESLIWI.'

Moja propozycja (nie mam sily zastanawiac sie nad pro/contra, pozostawie to Wam), to podzielenie zinu (dla poczatkujacych i podroznikow), przy czym wlasnie powinna istniec zasada conajmninej 50%/50%. Podzielenie to moglo by sie wyrazac w dawaniu jakichs punktow/gwiazdek wtajemniczenia, albo w zwyklym wkladaniu informacji do roznych miejsc).

Pozdrowienia wszystkim!
WINNERS NEVER QUIT,
QUITTERS NEVER WIN.
Awatar użytkownika
redThunder Mężczyzna
still in progress :)

Miejscowość: Berlin
Dołączenie: 25 Lis 2006, 21:47

Postprzez aselune » 17 Gru 2006, 19:06

PYTANIE DO NAZCAINA NASZEGO KOCHANEGO:

Po co tworzysz Przebudzenie? Jaki jest tego sens, co masz na celu? Co Ci to daje?
Jeśli tworzysz je by pomagać zbłąkanym owieczkom odnaleźć się w tej trudnej rzeczywistości, to od razu sobie daruj.

Tematy poruszane w artykułach to wciąż powtarzane w kółko rzeczy, opisywane na setkach innych stron, zinów i forum, na które bardzo łatwo trafić, i 90% z nich jest prowadzone zapewne na wyższym poziomie, rzetelniej, z artykułami pisanymi przez ludzi bardziej doświadczonymi.

Mógłbyś organizować jakieś zloty powiedzmy integracyjne, wypady do "miejsc świętych" i urozmaicić jakimiś wykładami, zaprosić kogoś kto się na tym zna, warsztaty np. radykalnego wybaczania, sesje regresingu czy wykłady o nim, albo o sufizmie, czy hunie, zebrać paru zainteresowanych i pojechać na chodzenie po ogniu, coś takiego bardziej praktycznego, zamiast zina. Nie mów że nie masz zdolności organizacyjnych, skoro ich nie masz, to nie zabieraj się za prowadzenie zina, bo z niego i tak nic nie będzie.

No a jeśli Twoją pasją jest tworzenie stron internetowych to rób strony dla firm, przy okazji zbijesz na tym kasę, Twoje nazwisko zostanie rozsławione wśród desingerów i ich pracodawców, co da Ci tzw. wtyki i pozwoli działać na wielu różnych płaszczyznach bardziej efektywnie.

Teraz to sobie przemyśl, przefiltruj, przetraw, jak nie czaisz to zapytaj mnie na gg co mam na myśli, starałam się pisać w miarę poprawnie gramatycznie i bez wulgaryzmów i hamstwa :P
aselune

Postprzez ArElendil » 17 Gru 2006, 19:12

Idąc za aselune. ;)

Nazcain, a popatrz kto jest zaangażowany w to Przebudzenie tak naprawdę. I po co one jak wszystko jest w necie. No sens teoretyczny zawsze jest. Ale popatrz realnie. Jaki jest stan. Kto, co, perspektywy. Jakie REALNE możliwości i czy to nie tylko pobożne życzenia, jak już od roku.

Popatrz też dla kogo to i czy umrą bez Przebudzenia, coś stracą. ;)

I se odpuść albo nie odpuść, albo co. Jak wolisz.

Będziesz ok i w porządku jeśli rzucisz w dziady to Przebudzenie.
Będziesz wporzo jeśli będziesz je dalej prowadził.

Po prostu zobacz, która opcja jest dla Ciebie najkorzystniejsza i wybierz swoje szczęście.
"Wiosna, maj, kwiaty, słoneczko... ahhh... :)))))))))"
Awatar użytkownika
ArElendil Mężczyzna
:))))))))))

Miejscowość: JG
Droga życia: 3
Zodiak: Bliźniak :)
Dołączenie: 10 Maj 2005, 20:16

Postprzez Sławek » 17 Gru 2006, 21:10

Apsik!

"A wszystko to marność i pogoń za wiatrem"

To nie OT ! najwyżej pusty frazes.
Sławek Mężczyzna
zgrzybiała plakietka

Imię: Sławomir
Miejscowość: Bielsko/Warszawa
Zodiak: rak/smok
Dołączenie: 10 Maj 2005, 09:45

Postprzez ArElendil » 17 Gru 2006, 22:26

Iluminare, masz rację. Rozumiem. Pozdr.
"Wiosna, maj, kwiaty, słoneczko... ahhh... :)))))))))"
Awatar użytkownika
ArElendil Mężczyzna
:))))))))))

Miejscowość: JG
Zodiak: Bliźniak :)
Dołączenie: 10 Maj 2005, 20:16

Postprzez redThunder » 17 Gru 2006, 23:17

AE, powiedziales tyle, ze NIC NIE POWIEDZIALES, moze mnie oswiecisz co masz na mysli mowiac 'rob to albo rob tamto, to nie ma znaczenia'. To zapewne jakies nastawienie filozoficzne typu 'jest jak jest i bedzie jak bedzie', ale nie jest to zadna konstruktywna wypowiedz/propozycja. Powiedzial bym wrecz, ze czuc od niej pesymizmem, ktorego Naz nie potrzebuje.

Naz, jestem pewien, ze zrobisz najlepiej jak potrafisz i ze ten projekt ma ogromny potencjal (i sens praktyczny), i (mimo ze sie w paru punktach z Toba nie zgadzam) czekam na efekt tych zmian ktore zapowiedziales. Rob co uwazasz za dobre (ale szybko :D ).
WINNERS NEVER QUIT,
QUITTERS NEVER WIN.
Awatar użytkownika
redThunder Mężczyzna
still in progress :)

Miejscowość: Berlin
Dołączenie: 25 Lis 2006, 21:47

Postprzez _ » 18 Gru 2006, 14:41

hmm... temat na pewno do zastanowienia... :|
_ Mężczyzna

Dołączenie: 11 Maj 2005, 08:58

Postprzez Nazcain » 18 Gru 2006, 15:24

Dzięki za te wszystkie słowa. Miałem coś odpisać, ale... to nie byłoby to, co chcę przekazać. Nie dziś.
Follow your bliss
Awatar użytkownika
Nazcain Mężczyzna
?

Imię: Piotr
Miejscowość: Warszawa
Droga życia: 7
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół
Dołączenie: 17 Kwi 2005, 19:00

Postprzez morphia » 18 Gru 2006, 16:29

aselune napisał(a):Tematy poruszane w artykułach to wciąż powtarzane w kółko rzeczy, opisywane na setkach innych stron, zinów i forum, na które bardzo łatwo trafić, i 90% z nich jest prowadzone zapewne na wyższym poziomie, rzetelniej, z artykułami pisanymi przez ludzi bardziej doświadczonymi.

Aselune, to samo mogłabyś powiedzieć na każdym innym forum i w każdym innym zinie (niekoniecznie o ezoteryce), nie jesteśmy idealni i najlepsi w tym, co robimy. zawsze jest ktoś, kto wie wiecej, jak dla mnie problem polega na ściskaniu wiedzy w sobie, przez tych co wiedzą, a nie mówią.

aselune napisał(a):Po co tworzysz Przebudzenie?

Po co każdy z nas je tworzy? jaki mamy cel w tym, że tu piszemy?

Czemu Nazcain ma wszystko organizować, przecież on też nie zna się na każdej dziedzinie. Jeśli pracujesz w określonym kierunku, to np. Ty zorganizuj jakieś warsztaty właśnie o tym, co robisz. I niech tak robią wszyscy, którzy coś chcą innym przekazać. Nazcain sam świata nie poruszy....
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
Awatar użytkownika
morphia Kobieta
biszkopt

Miejscowość: Radom/Kraków
Droga życia: 4
Typ: 7w8 (realista)
Zodiak: baran
Dołączenie: 08 Cze 2005, 16:41

Postprzez aselune » 18 Gru 2006, 17:45

Morphia masz rację :) ja tu i tak już właściwie nie piszę, może dlatego już nie widzę celu w tworzeniu przebudzenia takiego jakim było dotychczas, nie takiego celu jak niektórzy z was. Postanowiłam napisać posta na podstawie moich obserwacji. W sumie to równie dobrze mogę przestać obserwować i wyjdzie na to samo. Tak, przeważnie Ci co wiedzą nie mówią, a mówią Ci co nie wiedzą, choć nie powinni mówić. To odnoszę też do siebie. Zresztą, róbcie co chcecie, to była tylko propozycja
:)

pozdrawiam Morphie i Nazcaina
aselune

Postprzez morphia » 18 Gru 2006, 17:58

:) Czemu Ci, którzy nie wiedzą nie powinni mówić? powinni, ale ktoś im powinien pokazać, co robią źle, albo jaka jest inna- lepsza droga. A w Twoim poście Aselune znalazło się wiele prawdy dla wszystkich. Jakbyśmy się razem "zawzięli" i zaczęli siebie nawzajem uczyć i informowac to przebudzenie zyskaloby bardzo wiele.

Poza tym propozycje warsztatów i jakis grupowych wyjazdow baaardzo fajne, ale.... cóz trudne do zrealizowania w okresie szkolnym. pewnie niektorzy jeszcze pracuja...
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
Awatar użytkownika
morphia Kobieta
biszkopt

Postprzez Dwako » 18 Gru 2006, 18:29

fiu fiu, przebudzenie na rozdrozach :).

Nacain napisał(a):"głównym kryterium dopuszczenia danego artykułu do publikacji w e-zinie będzie wartość, jaką on sobą przekazuje czytelnikom"

Uważam, że może być to najistotniejszy punkt w całych "nadchodzących zmianach".

Biorąc pod uwagę troskę o 'nowych' to warto zwrócić uwagę co Was, jaka tematyka spowodowała w Was zainsteresowanie ezoteryką, zainspirowała do szukania, do zagłębiania własnych poglądów na tematy ezoteryczne - czy mało praktyczne rozważania filozoficzne i ciągłe publikacje przekonuwujące która religia jest lepsza, których jest już nadmiar, przesycenie w naszym społeczeństwie czy tematy o których niewiele wiadomo, tematy które w minionych stuleciach były tłumione przez 'władze' przyznającą sobie prawo do jedynego właściwego poglądu.

Nie wiem dokładnie co Nazcain miał myśli pisząc 'tylko rozwój duchowy'. Czy np. Nauki oświeconych mistrzów, hune itd, wyłączając 'świadome sny', 'oobe', 'hipnoze'. Jeśli tak to raczej przychylał bym się ku odpowiedzi 'NIE' proponowanym zmianom. Jeśli zaś ogólną tematykę 'nieznaną' lub 'mało znaną' to jak najbardziej 'TAK', zaznaczając przy tym brak filozofi i religi, do której każdy ma wrecz 'przymusowy' dostęp w szkole czy masowych mediach.

I jeszcze jedno, nawiązując do akapitu drugiego - czym zainteresowaliście się 'na początku' - czy niewiele wnoszącymi filozofiami i dogmatami religijnymi czy tym o czym niewiele widzieliscie? Co was zainspirowało do zagłębiania w ezoteryke, duchowość...

Ten 'wspólny projekt' który teraz nazywa się przebudzeniem wykiełkował w 'Sterfie 51' która w początkowej fazie była ukierunkowana Na UFO -> później inne niewyjaśnione zjawiska związane z parapsychologią tj. opowiasci o duchach -> magie (Syphar) -> przez świadome sny, hipnoze, oobe -> medytacje i jak narazie niewiele napisano o hune, naukach mistrzów, jodze, ogólnych doświadczeniach z Bogiem, własną boskością, efektami rozwoju (czego powinno byc imho wiecej).

Gdy zaczynałem pisać tą odpowiedź nie byłem pewien jak zagłosować, jaka odpowiedź była by lepsza, mając na uwadze dobro ogólne i byłem bardziej na 'NIE'. Teraz po analizie stroje ku 'TAK'. :)

Pozdrawiam zyczac jak najlepszego rozwiazania pomiedzy dwoma stronami dla dobra trzeciej :).

Zywiac nadzieje ze moje wypociny zostana zrozumiane w sposob prawidlowy :).

PS. Nieznajac w do końca wizji Nazcaina wstrzymuje sie czasowo od głosu :].
Awatar użytkownika
Dwako Mężczyzna

Miejscowość: Perła
Droga życia: 7
Dołączenie: 18 Maj 2005, 21:06

Postprzez Gothic » 18 Gru 2006, 19:22

Dwako napisał(a):Nacain napisał/a:
"głównym kryterium dopuszczenia danego artykułu do publikacji w e-zinie będzie wartość, jaką on sobą przekazuje czytelnikom"

Ale miejsmy nadzieje, że nie tylko redaktor będzie oceniał tę wartość jaką przekazuje, niech najlepiej ocenia kilka redaktorów nie znając autora(bo wiadomo, że czasamiktoś się może nie lubieć ;):P )Co o tym sądzisz Nazcainie i inni "przebudzeniowcy"?
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
Awatar użytkownika
Gothic Mężczyzna
Made in Universe

Imię: Adrian
Miejscowość: Ta fajna :D
Droga życia: 8
Dołączenie: 30 Lis 2005, 20:04

Postprzez morphia » 19 Gru 2006, 02:10

W odpowiedzi na post Dwako:na poczatku zaineresowalam sie medytacja i joga - znalazlam kurs medytacyjny Nazcaina :* i znalazlam strefe51. A do zostania tutaj? w sumie nie wiem, jestem chyba jakims trolem forumowym :P
Bo po kursie Nazcaina wiecej info dowiedzialam sie z ksiazek z kippina i ze stron www, niestety nie z przebudzenia. chociaz pare moich watpliwosc rozwiali udzielajacy sie tu ludzie, za co :* To chyba tyle.

Gothic, moze kodujmy. Kazdy kto sie zarejestruje na portalu sotanie kod, kotry bedzie znal tylko on i admin i dopiero po tym jak art zostanie uznany za odpowiedni to admin sprawdza kto to napisal. :D
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
Awatar użytkownika
morphia Kobieta
biszkopt

Postprzez Narayan » 28 Gru 2006, 14:06

Co o tym mysle napisalem w komentarzu na portalu, a tutaj zapytam tylko jak chcecie opisywac duchowosc slowami? Moglibysci emi to wyjasnic?:)
http://www.naukimistrzow.org

Wszystko posiadające formę jest nierzeczywiste. Jeśli nierzeczywistość wszystkich form jest dostrzeżona, Tathagata zostaje rozpoznany...
Narayan Mężczyzna
vel Olorin

Imię: Krzysztof
Miejscowość: Stargard Szczeciński
Zodiak: Skorpion, bawół
Dołączenie: 15 Maj 2005, 04:58

PoprzedniaNastępna

Powróć do E-zin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość