Hmmm moj rozwoj duchowy (jest w fazie poczatkowej, lecz w podobnej formie o ktorej pisal AE) zostal zapoczatkowany interesowaniem sie ld i oobe (chyba wielu to zna), a nie checia 'poglebiania siebie', co jest TERAZ moja glowna motywacja.
Chce przez to powiedziec, ze trzeba tu odroznic czy zin jest dla 'mnie' (czytaj kreatora zinu ktory chce miec z niego korzysci i dla tych ktorzy juz gdzies zaszli ), czy ma za cel powiekszania swiadomosci spoleczenstwa.
W pierwszym przypadku tworzycie zina dla was, ludzi ktorzy by podazali droga swiatla NIEZALEZNIE OD ISTNIENIA ZINU, a w drugim przypadku dla ludzi nieswiadomych. A czy nie chodzilo w tym wszystkim o to, aby rozpowszechniac swiadomosc, a nie o to aby rozwijac ja w grupce ludzi?
Zmiezam do tego, ze plan skoncentrowania sie na tych co juz sie sami rozwijaja, w sumie mija sie z celem, bo odnosi mniejszy efekt niz ZOSTAWIENIE OGOLNEJ TEMATYKI ROZWOJU, CO ZA SOBA BEDZIE NIOSLO EFEKT 'DLA KAZDEGO COS DOBREGO; CI ZASPOKOJENI, I CI SZCZESLIWI.'
Moja propozycja (nie mam sily zastanawiac sie nad pro/contra, pozostawie to Wam), to podzielenie zinu (dla poczatkujacych i podroznikow), przy czym wlasnie powinna istniec zasada conajmninej 50%/50%. Podzielenie to moglo by sie wyrazac w dawaniu jakichs punktow/gwiazdek wtajemniczenia, albo w zwyklym wkladaniu informacji do roznych miejsc).
Pozdrowienia wszystkim!
))))))))"