NIE - proponowanym zmianom w Przebudzeniu.

Wszystko co związane z naszym magiem - Wasze komentarze, pomysły, propozycje. Sprawy redakcji i czytelników.

Czy zgadzasz się ze zdaniem autora postu? [Deklaruję, że jestem na tyle mądry, żeby przed odpowiedzią je najpierw przeczytać]

Tak
8
53%
Tak, ale chcę żeby Przebudzenie było zinem tylko o ezoteryce a nie o RD
0
Brak głosów
Nie
5
33%
Nie mam zdania
2
13%

Razem głosów : 15

NIE - proponowanym zmianom w Przebudzeniu.

Postprzez Luke_Nuke » 16 Gru 2006, 16:52

TUTAJ jest moje zdanie na ten temat. Uważam, że wszystko jeszcze można odkręcić przy odrobinie dobrej woli.
Od teraz w Strefie http://strefa51.webd.pl/forum/ .
Powód: http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=687
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
Luke_Nuke Mężczyzna
Kalif/Krzyżowiec/Reakcjonista

Imię: Łukasz
Droga życia: 5
Typ: 2w1
Zodiak: Lew
Dołączenie: 10 Maj 2005, 16:12

Postprzez zook » 16 Gru 2006, 18:26

moim zdaniem w zinie powinno pozostać samo przedstawienie poszczególnych religii, lecz dyskusje nad poprawnością tej czy innej religii i filozofii powinno toczyć się na forum, a nie artami w magazynie. Więc powiem tak, nie zaznaczam żadnej odpowiedzi jestem za zmianami ale bez przesady nie wolno okrajać tematu religii nie wiadomo jak.

Na koniec dodam że zapewne (choć pewności nie mam) nikt nie ustalił ostatecznie co ma wylecieć a co zostać.
Od teraz w STREFA 51
zook Mężczyzna
Dzisiaj na pewno się uda.

Imię: Tomek aka Edward Samuel Oliver
Droga życia: 33
Typ: 7w6
Zodiak: Waga
Dołączenie: 02 Lip 2006, 10:49

Postprzez Luke_Nuke » 16 Gru 2006, 18:30

Artykuły na temat religii do tej pory były praktycznie tylko informacyjne.
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
Luke_Nuke Mężczyzna

Postprzez Gothic » 16 Gru 2006, 20:47

Super jak dot ej pory rozumiem tylko ja i LN zagłosowaliśmy.. bo 2 glosy byly. Hmm Sądzę, że opinie autorów artów na temat religii mogły by być czemu nie.. tylko że to by było pisanie dla samego pisania.. a rozumiem ze ten ZIN ma innym bardziej glebszy sens, wiec jezeli nadal bedzie przedstawianie roznych religii itp. To jak najbardziej, Wszystko jest naszym rozwojem duchowym. Jak dla mnie mogłoby być troszke więcej ezoteryki w zinie, co wcale nie znaczy zeby bylo mniej o duchowości:)
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
Awatar użytkownika
Gothic Mężczyzna
Made in Universe

Imię: Adrian
Miejscowość: Ta fajna :D
Droga życia: 8
Dołączenie: 30 Lis 2005, 20:04

Postprzez mk_cafe » 16 Gru 2006, 21:24

Ja tam nie mam nic przeciwko, zeby dzial zostal, najwyzej go bede omijal, jak mi bedzie przeszkadzac i moze nie jestem zbytnio za fanatycznym kloceniem sie o racje i udowadnianie jej na sile, ale mysle, ze mamy tu rozsadnych ludzi i sa w stanie spojrzec na pewne sprawy z drugiej strony wiec jestem za zostawieniem :)

Pozdrawiam cieplutko
Michal
* “Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność.” *
Zapraszam na moj blog - Placebo ;]
Awatar użytkownika
mk_cafe Mężczyzna
Bąbel :)

Imię: Michał
Miejscowość: ok. Częstochowy
Typ: 4w5
Zodiak: Ryby
Dołączenie: 28 Cze 2005, 01:03

Postprzez Elther » 16 Gru 2006, 23:06

Luke Nuke, masz czesto demagogiczne sposoby przekonywania innych ludzi, ale jest to Twoja niewątpliwie zaleta, poza tym masz racje :P

Mi, szczerze mówiąc, wszystko jedno. Rozwój duchowy jest u mnie o tyle ograniczony, że opiera sie jedynie na tym co ja sobą prezentuję, nie zin. :P
Awatar użytkownika
Elther Mężczyzna

Dołączenie: 10 Maj 2005, 20:28

Postprzez Luke_Nuke » 17 Gru 2006, 00:44

Elther napisał(a):Luke Nuke, masz czesto demagogiczne sposoby przekonywania innych ludzi, ale jest to Twoja niewątpliwie zaleta, poza tym masz racje

Wikipedia napisał(a):Demagogia (gr. demos lud, agogos wiodący, prowadzący) - wpływanie na opinię publiczną poprzez działanie obliczone na łatwy efekt, poklask. Za demagogię uważane są kłamstwa, składanie popularnych i efektownych, ale nie dających się spełnić obietnic albo składanie obietnic bez intencji ich realizacji, schlebianie masom, szukanie kozła ofiarnego, stosowanie nielogicznych, ale przekonywujących argumentów.

Hmmmmmmm :P . Bynajmniej tak :P. :D
Awatar użytkownika
Luke_Nuke Mężczyzna

Postprzez morphia » 17 Gru 2006, 11:44

Witam,

Nie podobają mi się zmiany jakie mają być wprowadzone. Jestem >za< zmianami technicznymi, żeby żyło nam się lepiej, cieszę się, że "Przebudzenie.net" jest odświeżone i łatwiej się w nim poruszać. Ale nie rozumiem, czemu mielibyśmy zawężać swoje horyzonty.

Jeśli kogoś nie interesują niektóre działy zarówno w zinie jak i na forum, to nikt mu nie każe ich czytać. Naz napisał, że konflikty na forum są źle widziane przez nowych użytkowników. Konflikty poglądowe będą zawsze, o ile nie wprowadzi się cenzury postów i dyktatury. Nie widzę nic złego w konflikcie poglądowym, jest on rozwijający zarówno dla "skłóconych" jak i dla czytających, ale tylko wtedy, gdy będzie on wymianą poglądów i argumentów, a nie atakami na siebie i docinkami.

Zastanówmy się jeszcze nad jednym. Mówicie, że dyskusje są jałowe. Sami je tworzycie! Jeśli nie macie nic konstruktywnego do powiedzenia oprócz zgryźliwej uwagi (nie na temat) to ugryźcie się w klawiaturę.
A pogląd, że tematy "czym jest szczęście?" itp. są niepotrzebne są waszym subiektywnym poglądem, macie do niego prawo. Więc jeśli komuś się te działy nie podobają, to niech tam nie zagląda.

Poza tym na forum panują dość dziwne zasady ostatnio. A te, które obowiązywały kiedyś, są łamane... bez żadnych zresztą kar.

Pozdrawiam,
Morphia
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
Awatar użytkownika
morphia Kobieta
biszkopt

Miejscowość: Radom/Kraków
Droga życia: 4
Typ: 7w8 (realista)
Zodiak: baran
Dołączenie: 08 Cze 2005, 16:41

Postprzez Gothic » 17 Gru 2006, 14:29

morphia napisał(a):A pogląd, że tematy "czym jest szczęście?" itp. są niepotrzebne są waszym subiektywnym poglądem,

Po przemysleniu troszke, sadze ze tematy te są potrzebne, wkońcu to FORUM. A wiadomo, że na forum kazdy daje swoją opinię.. pamietajcie OPINIĘ, a nie docinanie, i pokazanie jakim to sie jest znaafca:P
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
Awatar użytkownika
Gothic Mężczyzna
Made in Universe

Imię: Adrian
Miejscowość: Ta fajna :D
Droga życia: 8
Dołączenie: 30 Lis 2005, 20:04

Postprzez Meph » 17 Gru 2006, 19:01

Morphia napisał(a):A pogląd, że tematy "czym jest szczęście?" itp. są niepotrzebne są waszym subiektywnym poglądem, macie do niego prawo. Więc jeśli komuś się te działy nie podobają, to niech tam nie zagląda.

To o mnie ;) Tylko ze ja napisalem ze sa mniej interesujace a rozmowa na te tematy przypomina mi gadanie o niczym a nie ze sa niepotrzebne, ale nigdy nie apelowalem o ich usuwanie albo nie tworzenie. I poprostu najwyzej go nie odwiedzam (chyba zdrowe podejscie).

Propos tych zmian: Osobiscie nie usuwalbym zadnych dzialow (kto chce to odwiedza swoje dzialy zainteresowan) Polemika jest potrzebna, wole jak sie cos dzieje na forum niz gdyby kazdy tylko sobie przytakiwal... A jak nowym sie nie podoba to nie musza sie rejestrowac, chociaz ja ostatnio wlasnie zauwazylem spory przyplyw nowej krwi :D Problem jezeli juz tkwi to nie w forum tylko w personach (o ile tkwi...) a jak ktos usunie jakis dzial to rownie dobrze mozna sie doczepic jakichs slow w kazdym innym temacie...
A poza tym to wydaje mi sie ze problemu nie ma tylko ktos wszystko wyolbrzymia a potem wszyscy sie dopatruja jakichs bledow i problemow i na sile je roztrzasaja. Mi tam sie podoba jak jest. Chce to pisze nie to nie, interesuje mnie temat to czytam , nie to nie, proste.
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
Awatar użytkownika
Meph Mężczyzna

Droga życia: 4
Zodiak: Waga, Bawół
Dołączenie: 06 Gru 2005, 14:50

Postprzez Sławek » 17 Gru 2006, 21:00

Poza tym na forum panują dość dziwne zasady ostatnio. A te, które obowiązywały kiedyś, są łamane... bez żadnych zresztą kar.

Mogła byś sprecyzować?
Sławek Mężczyzna
zgrzybiała plakietka

Imię: Sławomir
Miejscowość: Bielsko/Warszawa
Zodiak: rak/smok
Dołączenie: 10 Maj 2005, 09:45

Postprzez Luke_Nuke » 18 Gru 2006, 15:14

Nie spodziewałem się odpowiedzi NIE bo są one z oczywistych względów absurdalne i świadczą o pewnym zdogmatyzowaniu, żeby nie przyjmować naprawdę prostych faktów, które są już praktycznie dowiedzione.

Nazcain odrzucił moją propozycję, żeby wyrzucić religie i filozofię poza działy tematyczne i stworzyć im oddzielną kategorię na odrębnych zasadach (służącą w praktyce głównie celom informacyjnym).

To oznacza, że odchodzę z forum oficjalnie wraz z wejściem nowego regulaminu i nowego forum. :)

Pozdrawiam i życzę miłych snów w swoim gronie o takich samych poglądach. ;)
Awatar użytkownika
Luke_Nuke Mężczyzna

Powróć do E-zin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość